De inbox van God

Van: A S te J
Verzonden: dinsdag 30 maart 2004
Onderwerp: Ik doe het toch goed?

Oh God, ik weet niet hoe ver het nog zal komen. Ik strijd onder uw hoede voor het behoud van het beloofde land voor het volk dat U erheen leidde. Jaren lang zag de wereld ook in, dat dit heilige land, onze staat, beschermd diende te worden. Zeker tegen mensen die gewetenloos kinderen opofferen voor zelfmoordacties. Wie bindt er nu bommen om het middel van een klein kind en laat deze zich daarmee, onder valse voorwendselen, opblazen in een van onze steden? Hier kan ik niet met lede ogen naar kijken, dus heb ik een signaal afgegeven om dit kwaad voor eens en voor altijd te verslaan. Het gekke van alles is dat terrorisme tegenwoordig de gehele wereld in haar grip van angst heeft, maar dat de landen niet meer de gezamenlijke steun aan elkaar geven die nodig is om een krachtig en eenduidig front te vormen. Tegen het kwade moet je soms hard optreden. Kennelijk werkt de angstpolitiek van deze onmensen wel, want weinigen staan nog echt achter ons. Ik weet en besef dat ik opdracht gaf een half blinde en hoogbejaarde man uit zijn rolstoel te schieten, nadat hij net zijn gebedsplaats had verlaten. Er zijn mensen die dit verwerpelijk vinden van mij, die vinden dit tegen al Uw wetten ingaan, zeker omdat de man zo zwak en zielig overkwam. Terwijl U ook weet dat het kwaad toch vele, soms misleidende, vormen aanneemt. Ik hoop dat U wel inziet dat dit juist een daad was in Uw naam en voor Uw heilige land.


Van: B L te ?
Verzonden: dinsdag 30 maart 2004
Onderwerp: Ik doe het toch goed?

Oh God, het blijkt steeds weer een enorme opgave te zijn om als minderheid op te boksen tegen de haat- en verderfzaaiers van de Westelijke wereld. Maar ik geloof heilig in onze missie. De tijden zijn toch al veranderd en de wereld kan inmiddels niet meer om ons heen. Het decadente westen heeft vroeger mensen als slaven verhandeld en ze hebben deze aardkloot overspoeld met oorlogen, die hun rijkdom diende te beschermen of vergroten. Daarbij hebben ze voor die oorlogen vaak gebruik gemaakt van arme buurlanden van hun vijanden. Deze mensen is destijds steun van de rijkste grootmacht toegezegd, maar na de oorlogen en het vallen van het ijzeren gordijn hebben ze deze groepen laten vallen als bakstenen. Men is corrupt, onzedelijk, oneerlijk, onrein en de tijd van hun overheersing is bijna over. Ik weet dat ik duizenden mensen de dood heb ingejaagd door aanslagen te laten plegen in landen die de moeder aller kwaad, de VS, hebben gesteund. Ook in de poel van verderf zelf heb ik duidelijk laten voelen dat wij nu terug zullen slaan. Ik heb daarbij niet geschroomd om een aantal van onze kameraden naar Uw koninkrijk te sturen, alwaar u ze zult opwachten met zeven maagden voor elk van deze helden. Dit wordt zelfs in mijn kringen soms bekritiseerd, sommigen noemen het zelfs beestachtig van me, maar U ziet toch wel dat mijn doel heilig is, en de middelen daardoor dus geoorloofd zijn?


Van: JP B te DH
Verzonden: dinsdag 30 maart 2004
Onderwerp: Ik doe het toch goed?

Oh God, u heeft mij een talent geschonken om een natie te besturen, om beleid te bepalen en zelfs voor de heidenen goed te zorgen. Ik moet nederig vaststellen dat ik goed bezig ben, uiteraard geleid door het licht dat u mij dagelijks schenkt. Het land dat ik in uw naam mag leiden heeft grote problemen, maar ik heb ervoor kunnen zorgen dat men weer de kerk in gaat, het Christendom floreert wederom. Ook is het onstuimige verbrassen van mijn, en uw, onderdanen van hun vermogen stop gezet door een ingewikkeld bezuinigingsbeleid. Daarnaast probeer ik de tien geboden langzaam weer populair te maken, door veel over normen en waarden te prediken. Ziet U in dat ik op de goede weg zit? Ik weet dat de zieken en laag bedeelden van dit land benadeeld zijn door mij, maar er moet nu eenmaal ergens ingeleverd worden, wil er ergens anders vooruitgang geboekt worden. Daarbij voorzie ik ook een mooie taak voor de kerk die deze groep kan opvangen. Ik besef ook dat bejaarden nog maar eens per week gewassen worden, dat de wachtlijsten nog altijd groeien, de onverdraagzaamheid toeneemt en dat mensen die onderdak zochten bij ons nu hardhandig de deur worden gewezen, maar U weet toch wel dat dit voor een groter doel is?


Van: mennosson@fok.nl
Verzonden: dinsdag 30 maart 2004
Onderwerp: Ik doe het toch goed?

Oh God, U weet, ik ben zo schijnheilig als de pest. Ik bid nooit, bezoek geen Kerk, ben niet vrij van zonde en toch zit ik met wat vragen, dingen die aan mij knagen en die ik graag eens van U zou willen weten. Hoe kan het toch zijn dat we in deze wereld niet met elkaar om kunnen gaan? Hoe kan het zo zijn dat we egoÔstisch zijn en anderen werkelijk kunnen laten verrekken als wij zelf er maar beter van worden? Ik zie het journaal en laat de ernst maar niet meer doordringen tot me, omdat het anders te ellendig is. Wij hebben rijkdom, wij hebben vrijheid, maar waarom delen wij dat niet? Zo houden we afgunst en oorlogen. Hoe kunt u ook mensen macht geven die het zo misbruiken? Mensen die ijskoud hele oorlogen beginnen om hun eigen gelijk of gewin te bereiken Hoe kunt u deze mensen de leiding geven? Als ik toch eens macht had kon ik wat veranderen, maar ik zit alleen achter mijn computertje een columnpje te tikken, schrijf wat van me af en verder kom ik niet. Het selecte groepje mensen dat het leest neemt het voor waar, of niet, maar er verandert totaal niets door. De wereld gaat in haar neerwaartse spiraal gewoon door. Ik zie het gebeuren, maar kan er niets aan doen om het om te draaien. Ik voel me soms zo machteloos. Kunt u hier echt niets aan veranderen?

God stuurt die dag maar ťťn mail terug.


Van: god@fok.nl
Verzonden: dinsdag 30 maart 2004
Onderwerp: RE: Ik doe het toch goed?

Hallo Menno, wat zit je toch weer te klagen man. Ikzijdank heb je het dit keer nog kort gehouden voor jouw doen. Je zit weer te mopperen dat je maar wat zit te typen. Geef ik je een talent en de mogelijkheid die te etaleren, op een internetsite, en nog is het niet goed. Je voelt je machteloos terwijl de pen soms machtiger kan zijn dan het zwaard. Heb vertrouwen en alles valt vanzelf op zijn plaats. En wat die macht betreft. Mijn Ik! Macht wordt verkregen door mensen die ook daadwerkelijk alles op alles zetten om die macht te krijgen, zonder daarbij voor iets terug te deinzen. Dat jou dat niet lukt is je eerder aan te prijzen dan te verwijten.

Groetjes
Hem

p.s. Wil je mijn naam wat minder vaak ijdel gebruiken, het staat zo platvloers