Freestyle Friday: Soldier wanna Boom Boom?

Gisteren was het dan zover. Onze Hollandse Jongens zijn vertrokken naar Irak en gaan er voor gaan zorgen dat de democratie gaat zegevieren. Gestationeerd in het land dat meer olie dan bier kent, meer zand dan water, en meer hoofddoeken dan vaatdoeken zullen zij het koude kikkerlandje snel gaan missen.

De druk is zwaar, zo in de eerste serieuze missie waar de wereld zijn camera's op richt. Zullen we dit keer onze taak doen en sterven voor de principes?

Anyhoe, zij liever dan ik, ik die hoog en droog achter zijn computer zinnen aan elkaar rijg en met gedichtjes de wereld probeer te verbeteren of te ridiculiseren. Want zij stellen zich bloot aan werkelijk gevaar. De Amerikanen vallen bij bosjes en het is maar te hopen dat onze soldaten niet in adem met ze mee gaan vallen.

En dus, omdat we allemaal tegen nog meer doden zijn, en omdat we misschien allemaal wel iemand kennen die zijn leven in de waagschaal stelt omdat hij nu eenmaal getekend heeft bij het zien van al dat reclamegeweld op TV, zal Freestyle Friday geheel in het teken staan van deze onbaatzuchtige vredesmissie.



Gij soldaat van Oranje
Gij wreker der Naties
Gij werktuig van Blair
O Gij speelbal van Bush

Gaat heen en doet uw plicht
Gaat heen en bewaar de olie
Gaat heen en drijf onze motor
Ja Gaat heen en bescherm de democratie

Bescherm de zwakken
Bescherm de vrouwen
Bescherm de kinderen
Maar bescherm bovenal de economie

Wees zuinig met uw munitie
Wees zuinig met uw tong
Wees zuinig met uw kameraden
Maar bovenal, wees zuinig met u zelf!


Ook zo je gedachten bij het vertrek van onze soldaten? Maak van je hart geen moordkuil en deel je gedachten...