Koetjes

Chocoladekoekjes, van die heerlijke met zo'n lekker stuk chocolade erin gebrokkeld. Heerlijk. Kan ik intens van genieten. Of van die gordijnen met een leuk patroontje die op nèt de juiste manier vallen en waarvan je dan denk 'geweldig' en dat je dan zo'n warm gevoel van binnen krijgt.

Wat is er met Danny aan de hand ? Is hij opeens soft geworden ?
Nee, alleen schijnt het een nieuwe regel te zijn dat we hier alleen over koetjes en kalfjes mogen colummen.
Geen scherpe woorden meer, geen kritiek op wie of wat dan ook, maar happy-happy-joy-joy-feelgood columns, liefst met een hollywood 'en ze leefden nog lang en gelukkig' ending.
Geen eigen meningen meer in de columns, al helemaal niet als het wat spraakmakend is (want dat is FOK! in de commerciële vorm niet meer), want stel je voor dat we bekend komen te staan als vrijbuiters. Vergeet de schijt-aan-de-wereld mentaliteit waar we ooit mee begonnen maar, daar komt geen hond op af. Koetjes en kalfjes, DAT willen we zien in een column.
Geen Doordevil die een BB bewoner afbrandt, geen Youp van 't Hek die zich opwindt over de politiek, maar gewoon leuke, gezellige teksten over de nieuwste mode en hoe leuk die nieuwe nikes wel niet zijn.
Iedereen moet beschermd worden. Of het nou een BB'er is, een fanatiek anti-roker, een archeoloog (mijn 'stonehenge' column werd mij ook al niet in dank afgenomen) of een carnavalsganger, er mag geen onvertogen woord over vallen.

De actuele columns gaan dus voortaan over hoe sympathiek BB Kelly wel niet is, hoe we allemaal op Pim Fortuijn moeten stemmen omdat ie zo'n schattig hoofd heeft, hoe we vanmorgen in een drol gingen staan van een kennelijk zeer lieve en nette hond omdat hij z'n drol keurig in een rondje had gedraaid en hoe vereerd we zijn dat wij uitverkoren waren om de stront van juist DIE rashond aan onze poten te krijgen.
Ik verheug me er nu al op. Een column a la Gebroeders Grimm, maar dan waarin de boze wolf eigenlijk onschuldig is omdat hij zo'n slechte jeugd heeft gehad. Dat idee.

Publieke figuren mogen niet meer worden afgebrand tot op het bot (mijn excuusbrief aan Vanessa is reeds onderweg), noch mag er onvrede worden uitgesproken over de woorden en daden van anderen (wilde net een column over neo nazi's rammen, maar ja, die mogen zich natuurlijk niet beledigd gaan voelen). Die column over Patty Brard die ik nog klaar had liggen is gecancelled, evenals de columns over het Rotterdamse openbaar vervoer en de NS. Die zouden als veel te negatief ervaren worden vrees ik, en ik wil natuurlijk niet op de vingers getikt worden.

Vandaar dat mijn columns voortaan gewoon op mijn eigen homepage te vinden zullen zijn op http://www.athena.fokzine.net/~danny
Aan het reactiesysteem wordt gewerkt en ik hoop dat de pagina snel online gaat. Mettertijd zal die bewuste url nog in mijn profiel verschijnen voor de liefhebbers.
Tot die tijd zal er van mijn hand geen tekst meer op de frontpage verschijnen. In mijn ogen is een column een vrij medium en als dat niet hier kan, dan maar elders.

Bij deze dus met vriendelijke groet aan eenieder die mijn stukjes altijd zo ontzettend serieus nam, alsmede aan iedereen die doorhad dat ik schreef om mensen op de kast te krijgen, aan het denken te zetten etc.

Adios!