2 zaterdagen in 1 column

Het is half 7 ‘s ochtends. Ik sta op want onze Nils moet gaan werken. En Nils die in het prachtige Etten-Leur woont (sarcasme), moet nog met de trein naar Rosmalen want daar werkt hij nou eenmaal.
Na een lange dag te hebben gewerkt moet onze Nils weer naar huis. Okay dat was allemaal nog lekker. Maar toen was ik eindelijk thuis en snel eten, douchen, email nakijken, Red Bull drinken en aankleden. En dat allemaal in 1 uur. Want we moesten de trein van half 9 al hebben. Ja, we gaan naar de Peppermill in Heerlen. M’n beste vriendin had daar een paar mensen van vakantie zitten, dus gingen we daar maar eens naartoe om een nieuwe dimensie aan ons uitgaansleven te geven. Vol verwachting 2 uur in de trein gezeten, maar eindelijk waren we er. Heerlen dan wel. Nu nog naar de Peppermill of de “Pep” in de volksmond. 25 minuten moesten we nog wachten op de bus, maar dat maakte niets uit. “Yes, de bus is er eindelijk”. Dus wij stappen in en we rijden weg. Bij een tussenstop van de bus stappen 3 gasten uit Rotterdam in en die zaten een beetje slap te lullen en ik dus ook maar lekker ouwehoeren. Hun waren er wel eens eerder geweest en het beviel hun wel. Mijn verwachtingspatroon werd gelijk weer groter, natuurlijk. Eindelijk bij de deur aangekomen staat er een bordje entree vanaf 16 jaar. Dus dat betekent foute boel voor mij persoonlijk. Want dan kan je gasten van 14 binnen verwachten en dat was dus ook het geval.

Eindelijk binnen, jassen netjes opgehangen. Entree betaald (maar 10,-) en niet gelijk naar de muntjes, daar stond een enorme rij. Neej, ik ga altijd eerst effe zeiken voordat ik de zaak onderzoek. Maar blijkbaar kon je ook bij de wc’s muntjes halen en dat scheelde ofcourse enorm veel tijd. Voor fl 49,- 16 muntjes. Dat vond ik ook wel goed. Dan de eerste indruk van de tent. Rustig een rondje lopen en controleren op de volgende dingen:
A) Wat voor vlees heb je in de kuip?
B) Wat voor muziek?
C) Goeie DJ?
D) De sfeer
Het was nog vroeg dus dan moet je nog niet op de muziek letten want dan beginnen ze altijd met wat rustigere muziek en dat vind ik toch niet erg want je moet toch indrinken, alleen nu viel al wel op dat onze DJ niet bij een van de beste van Nederland hoort. Ja, hij was een jaar of 35 en volgens mij durven ze nog niet hem daar weg te schoppen ofzo. Maar als het aan mij lag (dat wil niets zeggen) had hij al lang moeten oprotten. De vrouwen waren niet naar mijn smaak maar ik val op een beetje apart type, dus dat is zo ie zo al moeilijk in zo’n tent. En de sfeer was er totaal niet, alleen maar opgefokt. Een gast uit mijn klas had daar al voor gewaarschuwd dat het niet mijn tent zou zijn en jammer genoeg had hij achteraf gelijk.
Natuurlijk weer veel Belgische muziek, maar dat had onze Nils wel weer verwacht. Alleen het volk wat daar komt vind ik persoonlijk rond uit FOUT!!! Als je uitgaat wil je je eigen mooi kleden, lekker geurtje op doen en je haar wat apart hebben. Maar daar is dat niet zo. Daar kan je met een goedkoop shirtje al goed gekleed zijn als je maar kan laten zien dat je bij een sportschool zit. En dan het goud. Niet een mooie kralen ketting, neej daar doen wij hier niet aan. Daar ben je pas de man als je de langste, de dikste ketting hebt en dan niet 1 maar een rond de 3 en het liefst nog een met een plakkaat eraan. Daar zou BA (A-Team) pas echt “Tha Man” zijn. Enigste voordeel was dat de drank erg goedkoop was vergeleken met andere discotheken.
Nou, lang stil zitten en opeens toch maar gaan dansen is het eindelijk 5 uur. Tent dicht.
De grote vraag: Wat nu? Eerst met de taxi naar het station. Onze taxi chauffeur zei al wat we hier eigenlijk deden. Jullie hebben daar in Breda het zo goed en dan kom je naar het grootste stuk tuig van Limburg. Ik was het er wel mee eens. Maar wat wil je. Bij het station aangekomen, komen we onze 3 vrienden uit Rotterdam tegen. 3 uur mee gezeten bij het Politiebureau (gewoon voor gezeten), beetje slap geouwehoer en eindelijk de trein naar huis. Weer 2 uur in die trein terug zitten, maar eindelijk m’n bed.

Ik zal deze avond niet snel vergeten, maar niet in positieve zin.