Zegereeks Van der Poel na 408 dagen ten einde

Veldrijder Toon Aerts heeft zaterdag de vierde ronde van de DVV-trofee in Ronse gewonnen. De Belgisch kampioen was op een modderig parcours met afstand de beste van de dag. Met de winst voor de renner van Telenet-Baloise komt een einde aan de zegereeks van Mathieu van der Poel. De laatste keer dat de Nederlander verslagen werd was de Koppenbergcross op 1 november 2018, ook toen was Aerts de winnaar.

De Duitser Marcel Meisen opende in de eerste ronde de debatten en kreeg Van der Poel met zich mee. In de tweede ronde versnelde Van der Poel zijn tempo. Aerts en Eli Iserbyt voegden zich bij de Nederlander.

Vervolgens was het Aerts met de versnelling. Iserbyt en Van der Poel konden niet volgen en hadden binnen korte tijd twintig seconden achterstand. Het was duidelijk dat de Nederlander, terug van een trainingsstage in het warmere Spanje, niet in beste vorm was. De technisch begaafde veldrijder maakte op het modderige parcours veel foutjes.

Met een ronde te gaan had Aerts een grote voorsprong van anderhalve minuut opgebouwd. Voor de tweede plaats moest Van der Poel zijn meerdere erkennen in Iserbyt. Voor Aerts was dit de tweede zege op een rij.
Zoals vaak dit seizoen was de wedstrijd bij de vrouwen opnieuw een Nederlandse aangelegenheid. Ceylin del Carmen Alvarado versloeg Annemarie Worst. Op de derde plaats eindigde Europees kampioene Yara Kastelijn.

Uitslag mannen
1. Aerts Toon (BEL)
2. Iserbyt Eli (BEL)
3. Mathieu van der Poel (NED)
4. Vanthourenhout Michaël (BEL)
5. Tim Merlier (BEL)
6. Lars van der Haar (NED)
7. Marcel Meisen (GER)
8. Corné Van Kessel (NED)
9. Aerts Thijs (BEL)
10.Jim Aernouts (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Yara Kastelijn (NED)
4. Evie Richards (GBR)
5. Sanne Cant (BEL)
6. Alice Maria Arzuffi (ITA)
7. Kim Van De Steene (BEL)
8. Ellen Van Loy (BEL)
9. Eva Lechner (ITA)
10. Marion Norbert Riberolle (FRA)