FOK! Wat een weer: woei, woei en nog eens woei

Welkom!

We kregen gisteren weer een sombere dag voor onze kiezen. Diverse frontale storingen trokken over en die leverden een grijs en vrij regenachtig weerbeeld op. Op veel plekken viel er rond de 5 mm. Er komen nog een paar storingen op ons af, zoals morgen bijvoorbeeld, alsmede op zondag. Daarna wordt het weerbeeld wat rustiger en komt er meer ruimte voor de zon. Winterweer is echter totaal nog niet aan de orde komende week.

Vannacht trok er een regenzone over de zuidelijke helft van het land. De feitelijke storing trok over Belgie. 

Vandaag komt er langs de kust een harde tot stormachtige wind te staan. Niet alleen daar, maar ook in Limburg zijn zware windstoten mogelijk. Een echte woei-dag gaat het worden. Eerst valt er nog wat regen, maar later op de dag klaart het wat op. Wel volgt er daarna nog een actieve buienlijn en daarbij zijn overal zware windstoten mogelijk. De kans op hagel en onweer is klein, doch niet geheel uitgesloten. Het wordt hierbij ongeveer 7 graden. Ideaal weer om even naar het strand te gaan.  

Morgen passeert er een nieuwe storing. De exacte koers is nog niet helemaal zeker, dus dat is nog moeilijk om iets over te zeggen.

Fijn weekend.  

Meer weer op FOK!

John Frostbrug (Foto: Charged)
De John Frostbrug in een klein zonnetje in mijn zo geliefde Arnhem. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.