Darin Young maakt einde aan dartscarrière Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld is klaar als professioneel darter. Hij werd in de eerste ronde van wereldkampioenschap darts van de PDC uitgeschakeld door Darin Young. Het werd 3-1 in sets. 

Young mocht aan de partij beginnen en kwam op 2-1, al waren er kansen op een break voor Van Barneveld. De Hagenees kon echter de dubbel niet vinden, iets wat een leg later ook een probleem was. Hij miste in totaal tien kansen op de dubbel in de eerste set. Young profiteerde uiteindelijk en pakte de eerste set.

Young kon er weinig van in de tweede set. Van Barneveld was nu wel goed bij de les en had slechts vier kansen nodig om drie finishes te gooien. Hij trok met 3-0 de stand gelijk. In set drie kan Van Barneveld weinig uitrichten tegen Young. Alle legs gaan met de darts mee, waardoor Van Barneveld tegen een 2-1 achterstand aan keek. 

In set vier opende Young met een break van 160. Van Barneveld kon via 72 terugbreaken, maar gooide dat niet uit. Young kwam op één leg van de winst. Met een 92-finish werd het 2-1. De Hagenaar profiteerde van een baggerleg van zijn tegenstander en kwam terug tot 2-2. Barney kreeg kansen om de vierde set te winnen. Hij faalde op dubbel negen. Young stapte in en gooide wel raak. De professionele dartscarriére van Raymond van Barneveld zit er daarmee op. Darin Young treft in de volgende ronde Jeffrey de Zwaan. 

Qua gemiddelde was het 96 om 87 in het voordeel van Van Barneveld. Hij miste echter veel te veel dubbels om aanspraak te mogen maken op de zege.

Raymond van Barneveld is klaar met zijn dartcarrière. (PRO SHOTS/Michael Bulder)
Raymond van Barneveld is klaar met zijn dartcarrière. (PRO SHOTS/Michael Bulder)