Del Potro en Raonic in straight sets door op US Open

Tennisser Juan Martin Del Potro staat in de achtste finales van de US Open. De eindwinnaar van 2009 had het zeker niet makkelijk met de Spanjaard Fernando Verdasco, maar de als derde geplaatste Argentijn was op de beslissende momenten net wat scherper en won na bijna drie uur: 7-5, 7-6 (6), 6-3.

In de achtste finales neemt Delpo het op tegen Borna Coric (20). De 21-jarige Kroaat speelde tegen zijn iets langer gerangschikte generatiegenoot Daniil Medvedev, maar was duidelijk een maatje te groot voor de Rus, die alleen in set twee echt partij kon bieden: 6-3, 7-5, 6-2.

Twee servicekanonnen nemen het in de achste finales tegen elkaar op. John Isner (11) had het knap lastig met de Serviër Dusan Lajovic, maar zijn service - hij sloeg dit keer 34 aces - sleepte de Amerikaan er doorheen: 7-6 (8), 6-7 (6), 6-3, 7-5.

Isner neemt het op tegen Milos Raonic (25), die een einde maakte aan de tot nu toe indrukwekkende opmars van Stan Wawrinka. Met veertien aces kwam de Canadees niet in de buurt van Isner, maar na een goede twee uur kon hij zonder setverlies weer naar het hotel: 7-6 (6), 6-4, 6-3.