Beckmann wint weer in GP3, Verschoor op pole voor zondag

David Beckmann heeft een week na zijn eerste GP3-zege, op Spa-Francorchamps, ook al zijn tweede overwinning te pakken. Op een nat circuit van Monza was de Duitser vanaf poleposition ongenaakbaar en leidde hij van start tot finish.

Bij de start probeerde Leonardo Pulcini vanaf plek drie de leiding te nemen, maar zoals nog drie anderen ging hij rechtdoor en moest hij de eerste chicane binnendoor nemen, waardoor hij uiteindelijk flink terug zou vallen. Anthoine Hubert hield zijn tweede plek vast en eindigde ruim voor kampioenschapsrivaal Callum Ilott als tweede, waardoor de Fransman zijn leidende positie in de titelstrijd verstevigt.

Richard Verschoor kende ook in zijn tweede weekeinde in de GP3 een sterke race. De Nederlander van MP Motorsport vertrok als zestiende, maar knokte zich gedurende de race naar een prima achtste plek, waardoor hij zondagochtend vanaf poleposition aan race twee mag beginnen.

De Amerikaan Juan Manuel Correa, die vroeg in de race vanaf de vijfde plek rond werd getikt door teamgenote Tatiana Calderon, koos in de slotfase als enige voor droogweerbanden, maar had wat pech: gelijk na zijn pitstop werd de virtual safety car afgeroepen wegens een spin van Diego Menchaca, waardoor Correa een paar ronden minder de kans had om tijd goed te maken. Wel reed hij veruit de snelste raceronde.