Federer slaat Kyrgios uit US Open

Tennisser Roger Federer heeft wederom de achtste finales van de US Open bereikt, al de zeventiende keer in zijn vorige zeventien deelnames dat hij dat voor elkaar krijgt. Het Australische enfant terrible Nick Kyrgios, de mondiale nummer dertig, sneuvelde in straight sets tegen de nummer twee van de wereld.

De Zwitserse vijfvoudig US Open-winnaar (2004-2008) sloeg in de eerste set pas laat toe, maar in set twee was hij oppermachtig en leek Kyrgios er ook weer eens nauwelijks zin in te hebben. Toch kon hij het in het derde bedrijf wel weer aardig bijbenen, maar Federer was een maatje te groot en maakte het na nog geen twee uur af: 6-4, 6-1, 7-5.

Federer speelt in de achtste finales tegen de Australiër John Millman, 55e op de wereldranglijst. Hij stond tegenover de bijna dertig plekken lager gerangschikte Kazach Mikhail Kukushkin, die hij vooral dankzij een overtuigende derde en vierde set aan de kant wist te schuiven: 6-4, 4-6, 6-1, 6-3. Het is de eerste keer dat Millman de laatste zestien bereikt op een Grand Slam.

Update 01.10 uur
João Sousa heeft eveneens voor het eerst de laatste zestien bereikt op een Grand Slam. De 29-jarige Portugees, 68e op de wereldranglijst, stuurde de als zeventiende geplaatste Fransman Lucas Pouille na een slopende partij van 3:41 uur na drie tiebreaks naar huis: 7-6 (5), 4-6, 7-6 (4), 7-6 (5).