F2-coureur Makino van 14e naar winst, De Vries vecht zich naar 10e plek

Tadasuke Makino heeft eindelijk een écht succes geboekt. Na één derde plek in 27 races in het Europees Formule 3-kampioenschap vorig jaar werd de Japanner naar de Formule 2 gehaald, waar hij bij Russian Time degelijk, maar niet geweldig reed.

Op het circuit van Monza volgde zaterdag echter zijn doorbraak. De 21-jarige Japanner vertrok vanaf de veertiende stek, maar deed dat als een van de weinigen op de zachtere mediumbanden. Hij stormde naar voren, had in no-time de derde plek al in handen en verschalkte na George Russell ook Alexander Albon en teamgenoot Artem Markelov.

Makino bouwde een flinke voorsprong op en op het moment dat hij drie ronden voor het einde zijn pitstop maakte was dat precies genoeg: hij kwam voor de deur van Markelov de baan weer op en kon naar zijn eerste zege rijden, voor de Rus. Albon eindigde als derde, kampioenschapsleider Russell pakte de vierde plek, voor Nicholas Latifi en Lando Norris.

Nyck de Vries kwam door technische problemen in de training nauwelijks tot wat goede ronden en eindigde slechts als elfde in de kwalificatie. Na een dramatisch begin van de race lag hij zelfs al snel op de laatste plek, maar hij knokte zich toch knap terug en eindigde de race op de tiende plek toch nog met een punt.

Zondagochtend volgt kort voor 10.55 uur de sprintrace.