Handboogschutter Wijler wint EK-goud recurve

Steve Wijler heeft bij het EK handboogschieten goud veroverd op het olympische onderdeel recurve. De 21-jarige handboogschutter was in de Poolse plaats Legnica in de finale met 6-5 te sterk voor Moldaviër Dan Olaru.

Wijler keek tegen een 1-3 achterstand aan, maar draaide het snel om in 5-3 voorsprong. De 21-jarige Olaru kwam terug tot 5-5. In de shoot-out bleek de Nederlander net iets beter. Wijler scoorde een tien, terwijl de Moldaviër een negen schoot.

Op het niet olympische onderdeel compound was er zilver voor het Nederlands team. Jody Vermeulen en Mike Schloesser verloren in de finale van het Franse team Sophie Dodemont en Jean Philippe Boulch met 157-153.

In de eerste drie ends bouwde Frankrijk gestaag aan hun voorsprong. In het vierde en het laatste end was Nederland foutloos, maar ook Frankrijk maakte geen fout.

Vermeulen werd op het individuele nummer in de kwartfinales ook geklopt door Dodemont. Ook Schloesser, in 2013 wereldkampioen en dit jaar goud op de WK indoor, kwam niet voorbij de kwartfinales.