Bertens geeft winst op US Open weg en sneuvelt in derde ronde

Het heerlijke Amerikaanse hardcourtseizoen is voor tennisster Kiki Bertens in mineur afgelopen. De Nederlandse steeg naar de dertiende plek van de wereldranglijst, maar op de US Open ging ze - net nu het schema behoorlijk open lag - in de derde ronde onderuit tegen Marketa Vondrousova, de Tsjechische nummer 103 van de wereld.

Aanvankelijk was er niks aan de hand voor Bertens. Op 2-2 plaatste ze een eerste break, maar die leverde ze bij 5-4 weer in, waarna ze de tiebreak verloor. In set twee werd de Wateringse gelijk gebroken, maar al snel sloeg ze terug met drie breaks op rij en dus de ruime winst in de set, waardoor een derde set uitkomst moest bieden.

In die set sloeg Bertens op 3-2 toe met een break, maar die leverde ze direct weer in. De Nederlandse werd met twee bijzonder beroerde ballen op 5-5 gebroken, maar dit keer pakte zij de service weer terug. In de tiebreak ging het echter helemaal fout: Bertens won het eerste punt en daarna was het gedaan, waardoor Vondrousova - die halverwege de derde set nog last van haar been leek te hebben - met 6-7 (4), 6-2, 6-7 (1) won.

Kiki Bertens vroeg eruit op de US Open. (PRO SHOTS/Action Images)
Kiki Bertens vroeg eruit op de US Open. (PRO SHOTS/Action Images)