Inter na sterke slotfase ruim langs Bologna

Een hevig slotoffensief van Internazionale heeft de ploeg van verdediger Stefan de Vrij de volle buit opgeleverd in en tegen Bologna: 0-3.

Het betekent de eerste competitieoverwinning voor Luciano Spalletti en de zijnen. De trainer kon na de 1-0 nederlaag tegen Sassuolo en een 2-2 gelijkspel tegen Torino wel een succesje gebruiken en moest voor aanvang van het duel flink puzzelen door de afwezigheid van Mauro Icardi, Lautaro Martinez en Sime Vrsaljko. Zij waren allen geblesseerd.

Inter, met De Vrij in de basisopstelling, had in de eerste helft moeite om afstand te nemen van Bologna, ondanks 72 procent balbezit. Ivan Perisic en Roberto Gagliardini hadden al vrij vlot de 0-1 kunnen verzorgen, maar waren onzorgvuldig in de afwerking. Na de eerste corner van Bologna keerde Samir Handanovic op de doellijn een kopbal van Filip Helander. Het slotakkoord van de eerste helft was een halve volley van Radja Nainggolan; de inzet van de debutant ging maar net over het doel van Lukasz Skorupski.

Het bezoek uit Milaan verhoogde na de pauze de druk op de defensie van Bologna. Zomeraanwinst Keita Baldé had een goede mogelijkheid, maar Skorupski keerde de kopbal van de aanvaller met zijn vingertoppen. Na 65 minuten spelen nam de Champions League-tegenstander van PSV alsnog de leiding. Nainggolan ontving in het strafschopgebied een bal van Matteo Politano, controleerde met links en schoot het leer met rechts in de onderhoek: 0-1.

Het team van Spalletti kwam niet veel later echter goed weg toen een kopbal van Federico Santander het aluminium schampte en Handanovic aan de grond genageld stond. In de slotfase trok Inter het duel definitief naar zich toe. Antonio Candreva tikte van dichtbij binnen na een pass van Ivan Perisic vanaf links en de Kroaat bepaalde daarna de eindstand: hij kapte zijn tegenstander in het strafschopgebied uit en schoot hoog binnen.