Spaanse handballers missen Spelen op één goal

Een bittere pil voor de Spaanse handballers zondag tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Zweden. De ploeg van trainer Manolo Cadenas won in Malmö weliswaar met 25-23 de laatste groepswedstrijd, tegen gastland Zweden, maar dat was precies niet genoeg om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer.

Spanje had namelijk met minstens drie goals verschil moeten winnen om op doelsaldo de tweede plek van Zweden af te pakken. Het kwam al zover door in de eerste wedstrijd verrassend te verliezen van Slovenië, dat als groepswinnaar eveneens naar Rio mag. Zij maakten het zondag definitief af door te winnen van een flink gehavend Iran - het Aziatische land miste nagenoeg alle topspelers vanwege ruzie met de coach en doordat ze toch geen kans zagen om zich voor Rio te plaatsen.

Spanje is niet bepaald een klein land in de handbalwereld. De ploeg werd in 2005 en 2013 wereldkampioen en pakte vorig jaar de vierde plek op het WK. Op de Spelen van 2008 veroverde het team brons, vier jaar later schopten ze het tot de kwartfinales.