Gemeenteraadslid: Hitler is 'mijn man'

In het Engelse Luton heeft een gemeenteraadslid laten zien dat ze geen enkel historisch besef heeft, of dat het eigenlijk wel oké is dat tachtig jaar geleden dingen nogal uit de hand liepen in Duitsland. Op haar twitteraccount plaatste Aysegul Gurbuz berichten waaruit blijkt dat zij Hitler een hele toffe gast vond en joden, eeeh.. Israel van de aardbodem dient te verdwijnen.

Het 20-jarige lid van Labour, een soort Britse variant op de PvdA, plaatste als puber tweets als 'Hitler is de grootste man uit de geschiedenis', 'ik wil Hitler ontmoeten', 'Als het aan 'mijn man' Hitler lag, dan waren de joden allang al Palestina uitgeschopt. Sorry, maar dat is een feit. Niet dat ik iets tegen joden heb, natuurlijk'.

Niet alleen plaatste Aysegul Gurbuz tweets waarin ze Hitler verheerlijkt, ook een opmerking waarin ze de wens uitsprak dat Iran Israël zou vernietigen door een nucleaire aanval kwam doodleuk voorbij. Een massamoord op zo'n 6 miljoen mensen, die toevalligerwijs voornamelijk joods zijn.

Ook een voormalige partijleider van Labour wordt niet gespaard door de vrouw die tevens in een commissie zit, die toezicht houdt op de politie van Bedfordshire: 'Ed Miliband is een jood. Hij zal nooit premier van van Groot-Brittannië worden'. Dat ze echt geen hekel aan joden heeft, blijkt nog uit een andere tweet van de moslima: 'De joden zijn enorm machtig in de Verenigde Staten, het is walgelijk'.

Alles bij elkaar niet bepaald een dame met wie je eventueel lekker aan de bar zou kunnen hangen om -onder het genot van een biertje- de wereldproblemen eventjes op te lossen. Labour is gelukkig zo wijs geweest om haar te schorsen. De tweets zijn verwijderd.

Leuk detail in het verhaal van de Hitler-sympathisant is dat Aysegul (vanzelfsprekend) de aantijgingen glashard ontkent. Naar eigen zeggen deelt ze haar twitteraccount met haar zusje. Het zou dus heel goed kunnen zijn dat niet zij, maar de andere dochter van haar moeder deze berichten geplaatst heeft. 

Het is niet de eerste keer dat Labour in het nieuws komt door antisemitisme onder enkele van haar leden. Er loopt momenteel een onderzoek tegen medewerkers die zich racistisch zouden hebben misdragen tegen joden en met Hamas sympathiseerden.