Boksers beginnen aan olympisch kwalificatietoernooi

De Nederlandse boksers beginnen zondag aan het Europees olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Turkse Samsun. Voor de vrouwen is het de eerste kans op plaatsing voor Rio, waarna op het WK in mei ook nog tickets te verdienen zijn. De mannen hebben al een aantal kansen gehad en kunnen zich na het Europese OKT eventueel nog plaatsen via het wereldwijde OKT.

Bij de vrouwen wordt Nederland vertegenwoordigd door Alicia Holzken (-51kg) en Nouchka Fontijn (-75kg). Het bereiken van de finale in Samsun zou hen een olympisch startbewijs opleveren. Met name Fontijn maakt daar goede kans op: zij is als eerste geplaatst, won vorig jaar goud op de Europese Spelen en versloeg daar haar twee voornaamste concurrenten van de komende dagen. 

Bij de mannen moeten we het hebben van Enrico Lacruz (-60kg), Max van der Pas (-75kg), Peter Müllenberg (-81kg) en Roy Korving (-91kg). Lacruz en Van der Pas zijn de enige Nederlanders die zondag in actie komen. Van der Pas begint om 13.00 uur Nederlandse tijd tegen de Zwitser Davide Faraci, wat in principe te doen moet zijn. Lacruz staat in de tweede wedstrijd van de avondsessie - vanaf 18.00 uur - tegenover de Italiaan Domenico Valentino, zeer ervaren en goed voor meerdere WK-medailles. 

De twee dames beginnen maandag aan het toernooi, Müllenberg en Korving gaan dinsdag van start.