Alonso: "Raikkonen heeft geluk gehad"

Jan Willem (WEST)

Volgens Alonso heeft Kimi Raikkonen geluk gehad dat hij zonder verwondingen uit de auto kon komen na hun crash in de eerste ronde van de Grand Prix van Oostenrijk. De twee kwamen met elkaar in aanraking nadat de Ferrari rijder de controle over zijn bolide verloor.

Vlak na de start was het niet de eerste bocht, maar het rechte stuk waar het fout ging. Raikkonen verloor tijdens het accelereren de controle en raakte Alonso als gevolg hiervan, waarna beide rijders de vangrails tegenkwamen, met de bolide van Alonso bovenop die van Raikkonen. Alonso hielp Raikkonen uit de wagen en zei achteraf dat de Fin van geluk mag spreken dat de gevolgen niet ernstiger waren.

"Ik had een goede start en had al meerdere plaatsen gewonnen in bocht 1 en 2, tot ongeveer de 14e plek. Kimi was op de harde band en bij het uitkomen van bocht 2 had hij veel wheelspin, en zo reed hij ook," verklaarde Alonso. "We haalden hem allemaal in, links en rechts, en op een gegeven moment schoot hij naar links, en daar reed ik. We gleden allebei de muur in en ik had geluk dat ik hem niet op zijn hoofd geraakt heb omdat, bij het kijken van de herhaling, ik duidelijk remde, maar mijn wielen waren in de lucht. Gelukkig zijn we beiden in orde. Het was een heel raar incident, met erg weinig grip."

Raikkonen zelf zei: "Racen is altijd gevaarlijk en wanneer iets fout gaat, gaat het vaak goed fout en dat is wat er vandaag gebeurd is. Ik kreeg last van wheelspin en plotseling ging ik naar links. Dus het kwam echt als een verrassing, ik weet niet waarom de auto zo agressief uitbrak naar links. Het was op een erg rare plek. Soms gebeuren zulke dingen bij het uitkomen van een bocht, maar we reden al behoorlijk ver weg." Dit incident betekende een slecht einde van een moeilijk weekend voor Raikkonen, nadat hij in de kwalificatie door een communicatiefout al strandde in de eerste kwalificatie, waardoor hij 14e moest starten. "Het totale weekend liep slecht, niks meer aan toe te voegen," aldus Raikkonen.