Colombia op rand van afgrond in Copa America

Peru is door naar de kwartfinales van de Copa America, terwijl Colombia moet hopen op een gunstig resultaat bij de andere wedstrijd in Groep C. Dit is het gevolg van een doelpuntloos gelijkspel tussen de twee landen. Beide landen komen hierdoor op vier punten, maar als Brazilie en Venezuela dit ook doen is Colombia het kind van de rekening.

Colombia begon sterk en kreeg een aantal doelkansen, maar de agressiviteit en effectiviteit van het elftal liet te wensen over. Goede mogelijkheden werden niet afgerond terwijl ze Peru ook nog eens langzaam beter in de wedstrijd lieten komen. De Peruvianen kregen in de eerste helft ook nog enkele goede mogelijkheden.

De tweede helft was niet veel beter. James Rodriguez liet zich ook nog eens gaan en ontsnapte aan rood na een elleboog. In het slot drong Colombia wel meer en meer aan, maar de Peruaanse muur was niet te slechten. Dit resultaat betekent voor Colombia dat zij zullen hopen op een overwinning in de wedstrijd tussen Brazilie en Venezuela voor een van beide ploegen.