Kerber wint van Ivanovic in finale Linz

Rosario

Angelique Kerber heeft bij het WTA-toernooi in Linz de derde titel van haar carrière gewonnen. De Duitse nummer tien van de wereld deed dat ten koste van Ana Ivanovic, die zich niet gemakkelijk gewonnen gaf en Kerber uiteindelijk een uur en drie kwartier bezighield; 6-4, 7-6(6). 

In de eerste set liep Kerber al snel uit naar een 4-1 voorsprong met twee breaks, maar Ivanovic knokte zich terug tot 4-4, waarna de Servische de set opnieuw uit handen liet glippen. Kerber serveerde vanaf 5-4 relatief simpel uit.

De tweede set werd voor een groot deel gedomineerd door Ivanovic, die het spelbeeld bepaalde en dan wel een winner dan wel een onnodige fout sloeg. Hierdoor jojode de set heen en weer tussen beide speelsters. Ivanovic liep uit naar 3-1, maar de daaropvolgende vier games waren voor Kerber.

Bij 5-4 en 40-0 liet Kerber op eigen service drie matchpunten onbenut, waarna Ivanovic terugbrak en op 6-5 zelf twee setpunten liet liggen. Ook in de tiebreak waren eenzelfde aantal setpunten niet besteed aan de voormalig nummer één van de wereld. Kerber benutte haar vierde matchpunt uiteindelijk wel, maar had daar een fout van Ivanovic voor nodig.

De Duitse doet goede zaken in haar poging om zich bij de beste acht speelsters van dit jaar te scharen, die in Istanbul om de WTA Tour Championships strijden. Kerber staat momenteel negende in de zogeheten race, maar door het afzeggen van de geblesseerde Maria Sharapova heeft de Duitse de grootste kans om alsnog in Istanbul te spelen.