Djokovic wint masterstoernooi van Shanghai

Pino112

Novak Djokovic heeft zijn titel op het masterstoernooi van Shanghai succesvol verdedigd. De als eerste geplaatste Serviër versloeg in een enerverende finale de Argentijn Juan Martin del Potro (6) met 6-1, 3-6 en 7-6 (3).

Djokovic won vorige week het toernooi van Beijing en is nu al twintig wedstrijden op rij ongeslagen op Chinese bodem. Del Potro had in Shanghai in de halve finale verrassend de mondiale nummer een Rafael Nadal uitgeschakeld.

De Serviër kreeg na ruim twee uur tennis zijn eerste wedstrijdpunten. Op de service van Del Potro gaf hij bij een 5-4 stand in de derde set echter een 40-15 voorsprong uit handen. De Argentijn knokte zich met de nodige moeite naar de tiebreak, waarin Djokovic alsnog de sterkste bleek.

De eerste set werd getekend door de sterke forehand van Djokovic en de matige service van Del Potro. Djokovic, die 13 winners sloeg, maakte gretig gebruik van de teleurstellende start van de Argentijn en verzilverde twee van zijn vijf breakkansen.

In de tweede set had de nummer twee van de wereld juist moeite met zijn opslag en verbeterde Del Potro zich aanzienlijk. Ondanks dat de Argentijn tot slechts een breakkans kwam was zijn overwicht terug te zien in de setstand: 6-3. Djokovic kwam vervolgens in de beslissende set sterk terug en veroverde via een tiebreak zijn vijfde titel van het jaar.

Djokovic en Del Potro hebben zich allebei al geplaatst voor de World Tour Finals in Londen van volgende maand. De beste acht tennissers van de wereld nemen het in Engeland tegen elkaar op.