[Serie A] Kampioen Juventus wint, El Hamdaoui wint bij debuut

Juventus heeft zaterdag met 2-0 van Parma gewonnen. De Italiaanse landskampioen, geplaagd door een langdurige schorsing van trainer Antonio Conte vanwege betrokkenheid bij een eerder omkopingsschandaal, liet zien op het veld de problemen van zich af te kunnen zetten. Stephan Lichtsteiner en Andrea Pirlo scoorden.

Op de bank bij Juventus zat Massimo Carrera. De assistent vervangt voorlopig Conte, die beroep aantekende tegen zijn uitsluiting.

Eerder op de dag had Mounir el Hamdaoui bij zijn competitiedebuut voor Fiorentina een overwinning geboekt op Udinese. In Florence was de thuisploeg zaterdag nipt met 2-1 te sterk. El Hamdaoui, die deze zomer overkwam van Ajax, maakte 25 minuten voor tijd zijn opwachting.

De Marokkaan stond koud in het veld toen ploeggenoot Stevan Jovetic gelijkmaakte. De Montenegrijn groeide uit tot matchwinner door in blessuretijd ook de winnende voor zijn rekening te nemen. Udinese was in de 28e minuut nog op voorsprong gekomen via Maicosuel, die daarmee de eerste treffer van het nieuwe Serie A-seizoen had gemaakt.

Zondag komen de andere topploegen in Italië in actie. AC Milan begint de Serie A thuis tegen Sampdoria, terwijl stadgenoot Internazionale bij Pescara op bezoek gaat. Maarten Stekelenburg neemt het met zijn AS Roma thuis op tegen Catania.