Vrouw (49) bevalt van kleinzoon

Een Amerikaanse vrouw (49) is bevallen van haar eigen kleinzoon. Ze was namelijk draagmoeder voor haar dochter, die een hartziekte heeft.

De pasgeboren baby Madden Hebert zag op een bijzondere manier het levenslicht. Linda Sirois, de vrouw die hem heeft gebaard, is zijn oma. Linda diende als draagmoeder van de baby omdat haar dochter, Angel, aan een hartkwaal lijdt en een bevalling voor haar te riskant zou zijn.

Na het horen van de diagnose van de hartkwaal bood Linda haar dochter al vrij snel aan om haar kind te dragen. Toen afgelopen zomer het negatieve medische advies om zwanger te worden kwam, besloten Angel (25) en haar man Brian (29) Linda aan haar woord te houden. "Eerst namen we haar aanbod niet serieus, maar toen waren we zo teleurgesteld dat we niet zwanger kunnen worden, dat we het toch als optie gingen zien", aldus Angel.

Madden kwam op 13 augustus via een keizersnede ter wereld, woog bij de geboorte 3,6 kilogram en eet meer dan prima. Volgens oma Linda verliep de zwangerschap prima. "Ik zag het als babysitten voor een paar maanden. Het is altijd hun kindje geweest. Ik diende alleen als 'kamer te huur'."