Sterren Springen deelt klappen uit

Sterren Springen op Zaterdag was het best bekeken entertainmentprogramma van de zaterdagavond. Met 1,4 miljoen kijkers versloeg de eerste aflevering van het SBS 6-programma, waarin 'bekende' Nederlanders van de duikplank springen, onder meer Strictly Come Dancing en Beat the Best.

Het nieuwe dansprogramma Strictly Come Dancing ging op hetzelfde tijdstip, rond 20.30 uur, van start op Nederland 1. De uitzending trok 879.000 kijkers, de uitslag werd later door een miljoen mensen bekeken. De tweede aflevering van Beat the Best trok tegelijkertijd 944.000 kijkers. De show gepresenteerd door Gordon en Chantal Janzen is te zien op RTL 4.

Ook de Nederlandse versie van de Golden Girls ging zaterdagavond van start. De eerste aflevering, te zien voor aanvang van Beat the Best, trok 1,2 miljoen kijkers. Eerder op de avond zond SBS 6 ook al de eerste aflevering van Alles Kids uit, een nieuw kinderprogramma met Jochem van Gelder. Die show moest het doen met 390.000 kijkers.

Het achtuurjournaal op Nederland 1 was met 1,7 miljoen belangstellenden de best bekeken uitzending van de zaterdag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Na Sterren Springen op Zaterdag, wordt de top drie gecompleteerd door Studio Sport. 1,4 miljoen mensen zagen de samenvattingen van de in de Eredivisie gespeelde voetbalwedstrijden.