Weinig annuleringen reizigers Londen

De rellen in Londen en andere steden in Engeland zorgen niet voor massale afzeggingen van reizigers naar die bestemmingen. Dat schrijft het AD donderdag na een rondgang onder reisbureaus. Afzeggen kan ook niet kosteloos: het reisadvies voor Londen bevat nu weliswaar een waarschuwing, er is nog geen negatief reisadvies.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft in het reisadvies aan dat mensen in Engeland waakzaamheid moeten betrachten. Volgens brancheorganisatie van reisbureaus ANVR is dat een advies dat reizigers eigenlijk overal ter harte moeten nemen.

Reisorganisatie TUI laat weten slechts een paar vragen te hebben gehad. Ebookers, bekend van stedentrips, zegt ook een handjevol omboekingen en annuleringen te hebben gekregen.

Een moeder zegt in de krant een tripje naar Londen met haar 14-jarige dochter te hebben geannuleerd. "Londen loopt niet weg." Een man uit Utrecht gaat wel. "Toen ik in Thailand zat, maakte ook iedereen zich druk over de demonstraties en rellen daar. Dat stelde ook weinig voor. Gewoon weten waar je wel en niet moet zijn en je instinct gebruiken."