Chelsea stelt presentatie Lukaku uit

Romelu Lukaku wordt deze week nog niet gepresenteerd bij Chelsea. De aanvaller van Anderlecht moet nog steeds een persoonlijk akkoord bereiken.

Chelsea en Anderlecht zijn er al uit en de verwachting was dat Lukaku vandaag of morgen gepresenteerd zou worden. "Er zal deze week geen officiële presentatie of persconferentie plaatsvinden bij Chelsea", schrijft de speler echter op zijn eigen website. "De komende dagen meer nieuws hierover."

Anderlecht ontvangt voor de 18-jarige aanvaller een slordige twintig miljoen euro. The Blues, die met André Villas-Boas een nieuwe manager hebben, versterkten zich ook met Oriol Romeu, een jeugdspeler van FC Barcelona. Chelsea begint zondag aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Stoke City.

Romelu Lukaku tekende op zijn zestiende verjaardag een profcontract bij Anderlecht, de club die hem vanaf 2006 opleidde. In twee seizoenen maakte de jonge Belg 33 goals in 73 competitiewedstrijden. Ook heeft hij inmiddels tien interlands voor de Rode Duivels achter zijn naam staan.