Villeneuve: "Räikkönen verdiende titel 2007 niet"

Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve is van mening dat Kimi Räikkönen de wereldtitel in 2007 niet verdiend heeft. Volgens de Canadees had de Ferrari-teamgenoot van de Fin, Felipe Massa, meer recht op deze prijs.

Räikkönen won de titel in 2007 in extremis nadat hij mede dankzij fouten van Lewis Hamilton in de laatste twee races een achterstand van zeventien punten wist goed te maken. "Räikkönen heeft de titel met geluk gewonnen, want hij had deze niet verdiend. Felipe had deze veel meer verdiend. Hij was het hele seizoen beter dan Kimi en het was makkelijk om hem te verslaan," zei Villeneuve.

De Canadees snapt daarnaast niet dat iedereen nu kritisch is op Massa, omdat de Braziliaan door Fernando Alonso overschaduwd wordt. "Het probleem is dat Fernando al snel veel macht kreeg bij Ferrari. Als dat gebeurt gaan de mensen binnen een team al snel achter je staan. Als er een Ferrari wint, lijkt het altijd die van Fernando te zijn."

"Felipe heeft de snelheid, hij kan zeker goed racen en werkt in de auto. Maar hij zal echter meer moeten doen om succesvoller te zijn, want het is Alonso's team. Dat is logisch, want hij is een tweevoudig wereldkampioen, maar Massa was ook bijna kampioen geweest, misschien zelfs wel twee maal. Felipe is een geweldige coureur en hij rijdt op dit moment erg sterk voor Ferrari. Ik begrijpt de mensen niet helemaal die kritiek op hem hebben."