Williams verwacht betere prestaties in 2012

Het Formule 1-team van Williams moet volgend seizoen weer goed kunnen presteren, zo is teameigenaar Sir Frank Williams van mening. De renstal uit Grove kent dit jaar een van de slechtste seizoenen uit de geschiedenis en daarom is de technische staf stevig op de schop gegaan. Ook wordt in 2012 Cosworth als motorleverancier ingeruild voor Renault.

Technisch directeur Sam Michael werd aan de kant geschoven en vervangen door Mike Coughlan als hoofd engineering, Mark Gillian als hoofd operationele zaken engineering en Jason Somerville als hoofd aerodynamica. Williams zegt dat Michael mogelijk te veel taken tegelijk op zich genomen had. "Hij zat in een lastige positie. Hij had niet de beschikking over de diepte en ervaring die we nu hebben. Hij had meer ondersteuning verdiend. Ik ben een groot fan van Sam. Hij is enorm toegewijd en ik ben bijzonder dankbaar voor het harde werk dat hij heeft verricht," zei hij tegen ESPNF1.

Omdat het team de laatste seizoenen niet meer aan de verwachtingen kon voldoen was het volgens Williams noodzakelijk om dingen te veranderen. "Of je nu wint of verliest, het blijft een zware sport. We kunnen echter niet ontkennen dat we al een tijdje aan het aanmodderen zijn. We proberen ons nu opnieuw uit te vinden en binnenkort moet alles op zijn plaats vallen."

Dit jaar zal dat niet meer zijn. "Het duurt nog zes maanden voordat er een nieuw product uit de ontwerpafdeling, windtunnel en dergelijke komt. Hopelijk is dat beduidend beter dan het huidige. Maar dat is pas de eerste stap in het reorganisatieproces. Het nieuwe team gaat echter op volle kracht aan de slag."