[Gerucht] Syndicate op gamescom

De ontwikkelstudio Starbreeze zou op gamescom hun langverwachte Syndicate-reboot onthullen. Rickard Johansson, een ontwikkelaar van de studio tweette gisteravond zijn mond voorbij.

De ontwikkelaar heeft zijn melding al moeten verwijderen, maar op zijn Twitter-account stond te lezen: "Grand moment approaching. The reveal for Starbreeze and EA's Project Redlime. Time to meet the press".

Project Redlime is de codenaam voor de nieuwe Syndicate die door EA uitgegeven gaat worden. Op de E3 in juni 2011 vertelde EA Games-baas Frank Gibeau dat Syndicate in ontwikkeling was, maar weigerde daar verder op in te gaan.

Volgens eerdere geruchten zal deze nieuwe Syndicate een first person shooter worden in plaats van top down zoals de klassieker van Bullfrog. Het zou ook een sterke multiplayerfocus hebben. Het project heeft door meningsverschillen, technische problemen en het verloop van medewerkers flink wat vertraging opgelopen.

Hopelijk kunnen we dan eindelijk een glimp opvangen van deze reboot op gamescom. De persconferentie van EA is op 16 augustus vanaf 16:00.

Syndicate