FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 september 2009

Versnellingsbakproblemen voor Barrichello

Rubens Barrichello zal wellicht niet van de vijfde plek op de startgrid vertrekken. De Braziliaan had vorige race, in BelgiŽ, een brandje aan boord van zijn Brawn en moet wellicht de versnellingsbak laten vervangen.

Morgenochtend beslist het team of ze de versnellingsbak vervangen. Als dat inderdaad gebeurt, moet Barrichello vijf plaatsen terug op de startopstelling. "We weten nu de gewichten van alle coureurs en kunnen daar nu de berekeningen over het raceverloop op loslaten. We kunnen er vannacht nog niets aan doen, dus we zullen morgenochtend een beslissing nemen. Er is natuurlijk een risico verbonden aan het doorrijden, maar er moet ook worden gekeken naar de uitstekende kwalificatiepositie die Rubens behaalde," aldus teambaas Ross Brawn.

Tiendalli vindt onderdak bij FC Twente

FC Twente heeft zich versterkt met Dwight Tiendalli. De verdediger zal in Enschede na de medische keuring een contract voor een jaar tekenen met een optie voor nog een seizoen.

Tiendalli trainde al mee bij de Tukkers waar hij nu een contract heeft getekend. De verdediger was overbodig geworden bij Feyenoord waarop hij zijn contract inleverde. Eerder kwam de speler al uit voor FC Utrecht en werd hij in zijn Feyenoord-periode nog voor een jaar verhuurd aan Sparta Rotterdam.

Jordan opgenomen in Basketbal Hall of Fame

Michael Jordan is opgenomen in de Basketball Hall of Fame. Air Jordan is volgens velen de beste speler allertijden en deelt nu een plaats met onder meer San Antonio Spurs-center David Robinson, voormalig Utah Jazz-coach Jerry Sloan en Utah Jazz-speler John Stockton.

Jordan kreeg alle aandacht, maar de voormalig superster van onder meer de Chicago Bulls bleef bescheiden. "In tegenstelling tot wat jullie denken, ben ik niet de enige die naar de Hall of Fame gaat. Het is een groep en ik ben er trots op daar deel van uit te maken. En geloof me: Ik zal net zo vaak aan hen denken als zij aan mij."

Uitslag ADO Den Haag - AZ

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen ADO Den Haag en AZ. Hieronder vind je de uitslag.

ADO Den Haag - AZ 2-1
4’ Verhoek 1-0 (assist: Milic)
54’ Immers 2-0 (assist: Verhoek)
86’ Lens 2-1 (assist: Dembťlť)

Toeschouwers: 10.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: ADO Den Haag Stadion
Gele kaart: Derijck, Ammi, HorvŠth (ADO Den Haag)

Opstellingen

ADO Den Haag: Ditewig, Ammi, HorvŠth, Derijck, Kum, Immers, Buijs, v.d.Bergh (Schwiebbe/85), Verhoek, Milic, Soltani (Vicento/81)

AZ: Romero, Jaliens, Moisander (R.Elm/77), Klavan, Poulsen, Holman (Ari/58), Mendes da Silva (Swerts/81), Schaars, Martens, Dembťlť, Lens

Opbrengst FOK!asielactie overhandigd!

Vandaag is door de dierenvrienden van FOK! de opbrengst van de Asielactie 2009 uitgereikt aan stichting Dierenthuis. Een maand lang hebben FOK!ers in het Flora & Fauna-forum actie gevoerd om zo veel mogelijk geld te krijgen voor de dieren van stichting Dierenthuis.

En dat is ze heel goed gelukt! In totaal heeft de FOK!asielactie 2009 ruim 7500 euro opgebracht. Van dit recordbedrag is voor 2000 euro aan spullen gekocht die hard nodig zijn in het asiel. Een kleine greep uit de lijst: 1200 keukenrollen, 118 flessen allesreiniger, 600 blikjes kattenvoer, 80 rollen vuilniszakken, 1300 kauwstaven en nog veel meer! 

Het overige bedrag van 5555 euro werd vandaag samen met de spullen aangeboden aan Stichting Dierenthuis. Een ware delegatie van donateurs trok vandaag met alle spullen richting het asiel waar ze hartelijk ontvangen werden door mens en ook dier!

Klik hier om het hele verslag, met foto's, te lezen van deze fantastische middag!  

Opbrengst FOK!asielactie overhandigd!

Vandaag is door de dierenvrienden van FOK! de opbrengst van de Asielactie 2009 uitgereikt aan stichting Dierenthuis. Een maand lang hebben FOK!ers in het Flora & Fauna subforum actie gevoerd om zo veel mogelijk geld te krijgen voor de dieren van stichting Dierenthuis.

En dat is ze heel goed gelukt! In totaal heeft de FOK!asielactie 2009 ruim 7500 euro opgebracht. Van dit recordbedrag is voor 2000 euro aan spullen gekocht die hard nodig zijn in het asiel. Een kleine greep uit de lijst: 1200 keukenrollen, 118 flessen allesreiniger, 600 blikjes kattenvoer, 80 rollen vuilniszakken, 1300 kauwstaven en nog veel meer!

Het overige bedrag van 5555 euro werd vandaag samen met de spullen aangeboden aan Stichting Dierenthuis. Een ware delegatie van donateurs trok vandaag met alle spullen richting het asiel waar ze hartelijk ontvangen werden door mens en ook dier!

Uitslagen Eredivisie (12/09/2009)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

sc Heerenveen - FC Groningen 0-1
61’ Nordstrand 0-1 (assist: Lovre)

Toeschouwers: 26.100
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Bak Nielsen (sc Heerenveen), Zonneveld, Lovre (FC Groningen)
Rode kaart: Dingsdag (90/2xg) (sc Heerenveen)

Opstellingen

sc Heerenveen: Lejsal, Bak Nielsen, Breuer, Dingsdag, Koning (Papadopoulos/72), Grindheim, Losada, Svec (V.Elm/62), Beerens, Sibon, Paulo Henrique (Assaidi/71)

FC Groningen: Luciano, De Roover, Granqvist, SvejdŪk, Stenman, Enevoldsen, Holla, v.d.Laak, Zonneveld (Lovre/57), Pedersen (Ajilore/72), Nordstrand (Matavz/86)FC Twente - FC Utrecht 3-2
9’ Van Wolfswinkel 0-1 (assist: Keller)
41’ N'Kufo 1-1 (assist: Perez)
53’ Kuiper 2-1 (assist: Wisgerhof)
62’ Van Wolfswinkel 2-2 (assist: Mertens)
90+1’ Ruiz 3-2 (assist: Perez)

Bijzonderheid: Perez mist penalty (90)
Toeschouwers: 23.500
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Stam, Perez (FC Twente), Asare, Silberbauer (FC Utrecht)
Rode kaart: Tiotť (90+4/2xg) (FC Twente)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Kuiper (Carney/84), Tiotť, Perez (Akram/90+3), Janssen (Brama/46), Stoch, N'Kufo, Ruiz

FC Utrecht: Vorm, Keller, Dickoh, Wuytens, Lensky, Silberbauer, v.Dijk, Nijholt (Asare/46, Danso/89), Mertens, Mulenga, v.Wolfswinkel

Miljoenennota: iedereen de sjaak

De huidige financiële en economische crisis zal de Nederlander flink gaan voelen in zijn portomonnee. Nog niet zo zeer in 2010, maar daarna des te harder. Dit blijkt uit de uitgelekte Miljoenennota van minister van Financiën Wouter Bos, die RTL Nieuws in handen kreeg.

Om de rekening van de crisis te betalen zal het kabinet structureel flink moeten gaan bezuinigen, ongeveer 35 tot 40 miljard per jaar. Dit zal op termijn enorme gevolgen hebben voor de koopkracht.Bos schrijft onder andere in de nota: "Na de crisis zullen we te maken krijgen met hardnekkige problemen. Niets doen is geen optie, maar moeilijke keuzes zullen onvermijdelijk zijn."

Uit de cijfers blijkt dat de huizenprijzen verder zullen dalen en dat de consument hard op de rem trapt. Er zal volgend jaar 3 procent minder worden geconsumeerd. De koopkracht zal in 2010 nog met slechts 0,25 procent dalen, terwijl de werkloosheid naar 8 procent van de beroepsbevolking stijgt.

In 2011 zal er 1,8 miljard euro bezuinigd gaan worden. Onder andere de zorgtoeslag en de studiefinanciering zullen beperkt worden. Na 2011 zal er 35 tot 40 miljard euro bezuinigd moeten worden, ongeveer 20 maal zoveel als in 2011.

Volgens RTL-verslaggever Frits Wester zullen alle politieke partijen heilige huisjes moeten gaan slopen om aan deze tientallen miljarden bezuinigingen te komen, zoals de hypotheekrenteaftrek en de huurtoeslag.

Uitslag PSV - Roda JC

Om 18.45 begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen PSV en Roda JC. Hieronder vind je de uitslag.

PSV – Roda JC 3-0
6' DzsudzsŠk 1-0 (assist: Afellay)
51' Manolev 2-0 (assist: Lazovic)
90' Bakkal 3-0 (assist: Lazovic)

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Bakkal, Engelaar (PSV), Janssen, Kah (Roda JC)

Opstellingen

PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Simons, Pieters, Afellay (Toivonen/36), Bakkal, Engelaar, Lazovic, Koevermans (Wuytens/83), DzsudzsŠk (Reis/86)

Roda JC: Castro, De Fauw, Addo, Kah, De Jong, Delorge (Skoubo/71), Linssen, Vormer (Bodor/59), Janssen, Hadouir (Sutchuin Djoum/85), Junker

Squashster Atkinson uitgeschakeld

Vanessa Atkinson is er zaterdag niet in geslaagd om de halve finales te bereiken van de British Open 2009. De 33-jarige Nederlandse moest haar meerdere erkennen in de Engelse Jenny Duncalf, de nummer vier van de plaatsingslijst.

De als achtste geplaatste Atkinson begon dramatisch aan haar partij tegen de Britse kampioene die de zesde plaats inneemt op de mondiale ranglijst. Pas bij een 8-0 achterstand scoorde ze haar eerste en tevens enige punt in de openingsgame. Het tweede bedrijf kende daarentegen een ander verloop. Atkinson bleef lange goed bij en won uiteindelijk zelfs de game, waardoor het publiek er eens goed voor ging zitten. In game drie en vier bleek Duncalf echter de betere speelster te zijn: 1-11, 12-10, 6-11 en 4-11.

Bij de laatste vier moet de Engelse international het nu opnemen tegen Rachael Grinham. De oudere zus van Natalie Grinham - die tijdens het prestigieuze toernooi in Manchester ontbreekt om zich te richten op het WK in eigen land – ontdeed zich na een slechte start in vier games van Laura Massaro: 5-11, 14-12, 11-7 en 11-7.

Miljoenennota opnieuw via RTL Nieuws uitgelekt

De hele miljoenennota is vandaag opnieuw via RTL Nieuws uitgelekt. In de afgelopen jaren lukte het de redactie van het programma ook al enkele keren het nog geheime stuk voor Prinsjesdag te publiceren.

RTL Nieuws beschikt behalve over de Miljoenennota 2010 ook over de zogeheten Macro Economische Verkenning, de financiële doorrekeningen voor de komende jaren. In de afgelopen dagen lekten belangrijke cijfers en kabinetsplannen uit de Prinsjesdagstukken al uit via diverse media. Maar politiek verslaggever Frits Wester toonde beide stukken zaterdagavond in de uitzending.

'Hoezo uitgelekt?'  (foto: ANP)

Button gematigd tevreden

Morgen zal Jenson Button de race in ItaliŽ vanaf een zesde plaats aanvangen. Wel staat de leider in het WK voor Sebastian Vettel en Mark Webber, zijn grote concurrenten.

Rubens Barrichello, teamgenoot van Button, mag van de vijfde stek vertrekken. "Rubens en ik zitten erg dicht bij elkaar, wat aantoont dat we het maximale uit de wagen aan het halen zijn. Het was een goede kwalificatie. Ik weet niet met hoeveel brandstof de anderen rijden, maar wij hadden een vrij zware auto. We zullen morgen wel merken hoeveel brandstof zij in de wagen hebben. Het belangrijkste is echter dat onze auto goed aanvoelde, ondanks de vele brandstof aan boord. Het draait er namelijk om dat het morgen goed gaat in de race. Ik ben tevreden," sprak de Brit.

IsraŽlische oorlogsfilm wint in VenetiŽ

De Israëlische oorlogsfilm 'Libanon' van regisseur Samuel Maoz heeft de Gouden Leeuw gewonnen op het internationale filmfestival van Venetië.

'Libanon' gaat over de belevenissen van de bemanning van een tank tijdens de oorlog in Libanon in 1982. De film speelt zich vrijwel helemaal af in de tank en geeft vooral de enorme stress weer die voortkomt uit de voortdurende doodsdreiging.

Met de uitreiking van de Gouden Leeuw eindigde zaterdag het filmfestival van Venetië. Het was de 66e keer dat het filmfestival werd gehouden.

In totaal waren 25 films geselecteerd voor de belangrijkste categorie.

'peace'  (foto: ANP)

[GP2] Uitslag Monza race 1

Giedo van der Garde heeft op een nat Monza de hoofdrace van de GP2 Series gewonnen. De Nederlander bleef op het Italiaanse circuit Vitaly Petrov en Lucas di Grassi voor.

De start van de race werd vanwege hevige regenval veertig minuten uitgesteld, waarna de rijders achter de safety car vertrokken. Dat dit ook slachtoffers kan eisen bewees Alberto Valerio die zijn bolide naast de baan parkeerde. Toen het veld na zeven ronden vrijgegeven werd, waren het Pastor Maldonado en Sergio Pťrez die uit konden stappen.

Petrov hield de leiding voor Van der Garde en klassementsleider Nico HŁlkenberg. Waar de twee vooraan de auto goed voor elkaar hadden was het de Duitser die alle kanten op gleed en terugviel naar plaats zes. Van der Garde dichtte het aanvankelijke gat met de Rus en dwong hem enkele malen in een foutje, toch kon de iSport-coureur niet inhalen.

De pitstops vonden pas in de laatste ronden van de race plaats en het was Van der Garde die Petrov wist te passeren. De race finishte onder geel omdat Johnny Cecotto jr. met nog enkele ronden te gaan hard gecrasht was. Achter dit duo werd Di Grassi derde. Jerome d'Ambrosio en Edoardo Mortara werden vierde en vijfde na als 21e en 22e te zijn gestart. HŁlkenberg werd zesde voor Alvaro Parente en Javier Villa.

Uitslag Monza Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 G. van der Garde iSport International 1:03:18.437
2 V. Petrov Campos + 2.320
3 L. Di Grassi Racing Engineering + 13.281
4 J. d`Ambrosio DAMS + 14.370
5 E. Mortara Arden International + 24.668
6 N. Hulkenberg ART Grand Prix + 24.967
7 J. Villa Super Nova International + 34.057
8 L. Razia FMS International + 40.584
9 D. Rigon Trident Racing + 43.870
10 D. Nunes iSport International + 47.665
11 A. Parente Ocean Racing Technology + 55.785
12 A. Zuber FMS International + 1:09.511
13 R. Rodriguez Piquet GP + 1:11.089
14 D. Valsecchi Campos + 1:11.994
15 D. Clos Racing Engineering + 1:48.139
16 R. Teixeira Trident Racing + 1 ronde
17 K. Kobayashi DAMS + 1 ronde
DNFJ. Cecotto Jr. DPR + 2 ronden
DNFK. Chandhok Ocean Racing Technology + 3 ronden
DNFM. Herck DPR + 4 ronden
DNFL. Filippi Super Nova International + 14 ronden
DNFS. Perez Arden International + 26 ronden
DNFP. Maldonado ART Grand Prix + 26 ronden
DNFA. Valerio Piquet GP + 32 ronden

'Britse elite-eenheid SAS traint LibiŽrs'

Britse militairen van de elite-eenheid SAS trainen sinds een half jaar hun Libische collega’s in Tripoli, hoewel Libië het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA) jarenlang van wapens voorzag. De IRA zette die in tegen Britse troepen tijdens de onlusten in Noord-Ierland.

Dat berichtten enkele Britse media vandaag. Bronnen binnen de SAS uitten hun afkeur over de samenwerking, die volgens hen in verband kan staan met de vrijlating in augustus van de dader van de aanslag in Lockerbie in 1988, de Libiër Abdel Basset al-Megrahi.

De mogelijke samenwerking tussen militairen van de SAS en hun Libische collega’s zal volgens Britse media de argwaan verder vergroten over wat er precies achter de schermen is afgesproken tussen Tripoli en Londen omtrent de vrijlating van Megrahi.

Met dank aan Pjet voor de submit.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de tweede speeldag in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
ARC TOGR 1-0
Barendrecht RVVH 1-3
DOTO Capelle 2-4
Katwijk ASWH 0-2
Noordwijk FC Lisse 1-1
Rijnsburgse Boys Scheveningen 2-0
Ter Leede Quick Boys 2-3

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Capelle2611-4
2. ASWH265-2
3. Rijnsburgse Boys264-1
4. ARC262-0
5. RVVH234-3
6. Ter Leede234-4
7. Quick Boys233-3
8. FC Lisse223-3
9. Noordwijk213-4
10. DOTO215-7
11. Barendrecht213-5
12. Scheveningen213-5
13. TOGR201-3
14. Katwijk202-9

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
DOVO Kozakken Boys 2-2
Hoek ODIN '59 3-0
LRC Leerdam Sparta Nijkerk 1-3
SDC Putten Jodan Boys 2-2
Volendam Spakenburg 2-5
IJsselmeervogels Bennekom 2-0
Zwaluwen '30 GVVV 1-0

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Sparta Nijkerk265-1
2. IJsselmeervogels265-2
3. Kozakken Boys245-4
4. DOVO244-3
5. Spakenburg235-3
6. GVVV233-1
7. Bennekom233-2
8. Hoek233-3
9. LRC Leerdam232-3
10. Zwaluwen '30231-2
11. Jodan Boys214-5
12. SDC Putten214-5
13. ODIN '59201-5
14. Volendam202-8

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
ACV Go-Ahead Kampen 2-2
Berkum Flevo Boys 4-1
CSV Apeldoorn Harkemase Boys 0-1
Excelsior '31 Staphorst 2-1
HHC Hardenberg Nunspeet 1-0
SC Genemuiden Be Quick '28 2-2
WHC PKC '83 1-2

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Excelsior '31265-1
2. HHC Hardenberg242-1
3. PKC '83132-1
4. Berkum235-4
5. Nunspeet233-2
6. WHC233-3
7. Harkemase Boys232-2
8. Be Quick '28223-3
9. Go-Ahead Kampen223-3
10. SC Genemuiden223-3
11. ACV112-2
12. Staphorst211-2
13. CSV Apeldoorn210-1
14. Flevo Boys201-7

'Nederlanders halen geld weg uit BelgiŽ'

Nederlanders halen op grote schaal hun geld weg van Belgische bankkantoren. De Belgische krant Het Belang van Limburg heeft dat vandaag gemeld op basis van anonieme bronnen.

Volgens bestuurder Jan Maurrissen van het Belgische accountantskantooor Havermaet-Groenweghe halen de Nederlanders hun rekeningen in België weg omdat het bankgeheim in dat land wordt opgeheven. Ook de inkeerregeling van de Nederlandse fiscus speelt volgens hem een rol. Die biedt Nederlandse belastingplichtigen de mogelijkheid hun verzwegen spaartegoeden in het buitenland te melden zonder dat ze een boete hoeven te betalen.

Hoeveel geld Nederlanders de afgelopen maanden uit België hebben weggehaald, is niet exact bekend, maar het zou gaan om forse bedragen. Naar schatting staat er voor zo’n 7 miljard euro aan zwart geld van Nederlanders in het buitenland, vooral in België, Luxemburg en Zwitersland.

De Bakker uitgeschakeld in Alphen aan den Rijn

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het Challenger-toernooi in Alphen aan den Rijn. De Nederlander, die al achttien partijen ongeslagen was, verloor in twee sets van de als tweede geplaatste Michael Russell. De Amerikaan won met 6-4 en 6-3.

De Bakker won in de afgelopen anderhalve maand drie Challenger-toernooien en klom hierdoor al naar de 151e positie op de wereldranglijst. Komende week zal de Nederlander in actie komen in het Davis Cup-duel tegen Frankrijk. De Bakker was niet de laatste Nederlandse troef in het toernooi. Raemon Sluiter komt komt later in actie. In zijn halve finale partij treft hij de Fransman Stephane Robert.

Hoofdrolspeler Cubaanse revolutie overleden

Juan Almeida, een van de kopstukken van de Cubaanse revolutie, is afgelopen nacht aan een hartstilstand overleden. Dat hebben Cubaanse staatsmedia vandaag gemeld.

De 82-jarige Almeida maakte deel uit van het politbureau en het centrale comité van de in Cuba regerende communistische partij. Als enige zwarte Cubaan vervulde hij in de jaren vijftig naast de broers Fidel en Raúl Castro een leidende rol bij de strijd tegen de dictator Fulgencio Batista. De revolutionairen brachten het regime van Batista op 1 januari 1959 ten val.

De regering van president Raúl Castro heeft zondag uitgeroepen tot een dag van rouw voor Almeida.

[US Open] Nadal na drie dagen voorbij Gonzalez

Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de halve finale van de US Open. De Spanjaard versloeg Fernando Gonzalez in een partij die vanwege regen drie dagen in beslag nam. De setstanden waren 7-6, 7-6 en 6-0.

De partij werd al op donderdag onderbroken bij een stand van 7-6 en 6-6. Nadat het gehele programma van vrijdag ook letterlijk en figuurlijk in het water was gevallen kon de partij vandaag pas hervat worden. Nadal bleek duidelijk beter met de omstandigheden om te kunnen gaan. De Spanjaard trok de tiebreak overtuigend naar zich toe en verloor vanaf de 2-1 stand voor de hervatting slechts ťťn punt: 7-2.

Gonzalez slaagde er niet in om zijn rug te rechten in het restant en Nadal profiteerde hier optimaal van, waarna de Chileen er niet eens meer in slaagde om op het scorebord te komen in de derde set. In de halve finale ontmoet Nadal de Argentijn Juan Martin Del Potro. De finale van de US Open zal vanwege de opgelopen vertraging pas op maandag worden afgewerkt.

Startgewichten ItaliŽ

Lewis Hamilton en Adrian Sutil hebben de eerste startrij in Monza behaald met de twee lichtste auto's van het veld. De Brit was nog iets lichter met 653,5 kilogram ten opzichte van de 655 kilogram van zijn oud-teamgenoot uit de Formule 3.

De enige rijder die in de buurt kwam van het gewicht van het duo was Kimi RšikkŲnen met 662 kilogram. De Fin wist zich hiermee als derde te kwalificeren. Ross Brawn verklaarde na afloop van de kwalificatie blij te zijn met de derde startrij van Rubens Barrichello en Jenson Button, die een gewicht rond de 685 kilogram hebben. Het duo hoeft namelijk maar een keer binnen te komen in de race.

Gezien de gewichten van de andere coureurs uit de top tien, die allemaal rond de 680 ŗ 685 kilo liggen, is het waarschijnlijk dat de rest ook slechts een keer zal stoppen.

De overige coureurs hebben hun auto's bijna allemaal volgetankt, en alleen Romain Grosjean, BMW-coureurs Robert Kubica en Nick Heidfeld en Giancarlo Fisichella zitten onder de 700 kilogram, al scheelt het niet veel. Fisichella is van de coureurs buiten de top tien nog de lichtste, met een auto die 690 kilogram weegt.

De startgewichten van de eerste tien zijn gewogen door de FIA zelf, de overige gewichten zijn opgegeven door de teams zelf (zie asterisk). De tabellen zijn gesorteerd op gridpositie en op gewicht.Gesorteerd op startgrid
GridCoureurGewicht (kg)
1L Hamilton653,5
2A Sutil655
3K RšikkŲnen662
4H Kovalainen683
5R Barrichello688,5
6J Button687
7V Liuzzi679,5
8F Alonso677,5
9S Vettel682
10M Webber683
11J Trulli703*
12R Grosjean699,8*
13R Kubica697,5*
14G Fisichella690*
15N Heidfeld697,5*
16T Glock709,8*
17K Nakajima706,2*
18N Rosberg708,6*
19S Buemi706*
20J Alguersuari706*


Gesorteerd op gewicht

GridCoureurGewicht (kg)
1L Hamilton653,5
2A Sutil655
3K RšikkŲnen662
8F Alonso677,5
7V Liuzzi679,5
9S Vettel682
4H Kovalainen683
10M Webber683
6J Button687
5R Barrichello688,5
14G Fisichella690*
13R Kubica697,5*
15N Heidfeld697,5*
12R Grosjean699,8*
11J Trulli703*
19S Buemi706*
20J Alguersuari706*
17K Nakajima706,2*
18N Rosberg708,6*
16T Glock709,8*

Mysterie opgelost: UFO blijkt urine

Sommige mensen die niets beters te doen hebben dan naar de hemel te staren, hebben woensdagavond een vreemd schouwspel gezien. Prachtige, onverklaarbare lichteffecten werden er gesignaleerd. Zelfs de UFO's werden weer van stal gehaald. Het mysterie is nu echter opgehelderd, het blijkt simpele urine te zijn.

Astronautenurine welteverstaan. Het gaat hier om een geplande actie van astronaut Kevin Ford, die tijdens de Discovery-missie van afgelopen week urine en afvalwater moest lozen voor een eerste landingspoging donderdag. 

De lichtshow werd veroorzaakt door een abnormaal grote hoeveelheid water (68 Kg) dat ineens werd geloosd, verklaarde NASA-woordvoerder Kylie Clem. De Discovery was net losgekoppeld van het ruimtestation ISS, en had nog niet eerder de kans gehad om het afvalwater te lozen.

"Het was zo'n grote hoeveelheid omdat we geen water meer lozen bij een koppeling met ISS", aldus Clem. "Dat is een vrij nieuwe maatregel in de afgelopen paar vluchten om mogelijke besmetting van de Kibo-module te voorkomen."

Afvalwater bevriest in de ruimte vrijwel direct tot een wolk van kleine druppeltjes ijs. Wanneer hier de zon op schijnt, verdampt het water en verspreidt het door de ruimte. Een aantal mensen had het vreemde schouwspel woensdag gezien, en foto's hiervan geüpload naar de site SpaceWeather.com

Japan krijgt zwarte Wii MotionPlus

Het eiland in het verre, verre Oosten heeft weer eens geluk. Japan krijgt namelijk een zwarte Wii MotionPlus. Voor 1500 yen (dat is omgerekend zo'n €11,35) kunnen Japannertjes de zwarte WM+ aanschaffen. Het is natuurlijk niet gek dat er een zwarte variant op de WM+ is uitgebracht. Mensen met een goed geheugen onder jullie kunnen zich vast herinneren dat we hebben gemeld dat er een zwarte WiiMote op komst is in Amerika. In Japan was deze al eerder uit, maar was er nog geen MotionPlus accessoire.Anvil komt naar Rock Band 2

Rock Band liefhebbers opgelet! Over een paar dagen kunnen jullie namelijk weer nieuwe tracks downloaden. Vanaf 15 september zullen 360- en Wii-bezitters kunnen genieten van nummers van onder andere Anvil en Dinosaur Jr. PS3-bezitters moeten een paar dagen wachten, maar zij kunnen vanaf 17 september beginnen met rocken. Elk nummer kost 200 punten op de Wii (geen groepskorting). 360- en PS3-bezitters hebben toch wat meer geluk, zij kunnen namelijk deze tracks in ťťn pack kopen. Natuurlijk hebben ze nog de optie om aparte tracks te kopen voor een prijs van 160 MS Points of €1,49. De pack zal €3,99 of 440 MS Points kosten.

* Anvil – “666”
* Anvil – “Metal on Metal”
* Anvil – “This is Thirteen”
* Dinosaur Jr. – “Pick Me Up”
* Dinosaur Jr. – “The Wagon”
* The Guess Who – “Hand Me Down World”
* The Guess Who – “No Time”
* Tenacious D – “Rock Your Socks”
* Tenacious D – “Tribute”

Chauffeur hoest, bus rijdt ravijn in

Bij een ernstig busongeluk in Californië zijn gisteren drie doden gevallen. Onder de doden zijn twee Belgen. De chauffeur is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis

Het ongeluk gebeurde in Millbrae, in de buurt van de luchthaven van San Fransisco. Onderweg kreeg de chauffeur plotseling een hoestbui en verloor daardoor de macht over het stuur. De bus stortte in een ravijn van 35 meter diep en kwam tegen een boom tot stilstand. Door de klap vloog het voertuig in brand.

De chauffeur vervoerde drie passagiers, alledrie ouder dan 70 jaar. Twee vrouwen, waaronder de vrouw uit Luik, waren op slag dood. Een man overleed onderweg naar het ziekenhuis.

Door het ongeluk werd de snelweg waar het gebeurde, de I-280, vier uur lang afgesloten. Er ontstond een kilometerslange file.

Met dank aan static voor de submit.

Kovalainen: "Tevreden met vierde startplek"

McLaren-coureur Heikki Kovalainen heeft zaterdag een sterke kwalificatie gereden op het circuit van Monza en zal de Italiaanse Grand Prix zondag als vierde van start gaan. De Fin heeft goede hoop dat hij de race kan winnen vanaf die plek.

"Pole-position zou mooier zijn geweest, maar ik ben tevreden met de vierde startplek", zei Kovalainen lachend. "Morgen zullen we wel zien met welke strategieŽn iedereen rijdt, maar ik denk dat we er goed voor staan. We hebben een solide en betrouwbare auto en ik denk dat we morgen erg competitief kunnen zijn in de race. De auto presteert het hele weekend namelijk al erg goed als we met een flinke brandstofhoeveelheid rijden en ik verwacht ook te kunnen profiteren van het KERS-systeem."

"Ik hoop deze race te kunnen winnen. En volgens mij is dat een realistisch doel."

Fisichella: "Geen spijt van stap naar Ferrari"

Giancarlo Fisichella zegt geen spijt te hebben van zijn beslissing om Force India te verruilen voor Ferrari, ondanks dat hij tijdens zijn eerste kwalificatie voor het Italiaanse team niet verder kwam dan de veertiende stek. Ondertussen kwalificeerde de vervanger van Fisichella, Vitantonio Liuzzi, zich op een zevende positie.

"Ik ben erg blij voor Force India", zei Fisichella tegen verslaggevers in Monza. "Ik heb zelf een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van die auto. Het rijden voor Ferrari was echter mijn ultieme droom. Ook als Force India de laatste vijf races van het seizoen zou winnen, zou ik geen spijt hebben van mijn beslissing."

"Ik ben erg teleurgesteld over mijn eigen kwalificatie", vervolgde de Italiaan, die tijdens de laatste vrije training op zaterdagochtend nog was gecrasht. "Ik zat niet comfortabel in de auto en had er geen vertrouwen in. Maar alles bij elkaar genomen is veertiende toch een redelijk goed resultaat. Het team is er in elk geval erg blij mee."

Reina: "Kampioenschap niet ons doel dit jaar"

Liverpool-doelman Pepe Reina zegt dat het behalen van de Premier League-titel geen doel is van zijn ploeg. Volgens de Spaanse goalie missen The Reds teveel individuele klasse om mee te doen om het kampioenschap.

"Kampioen worden is geen realistische gedachte. Teams als Manchester United, Chelsea, Arsenal en Manchester City hebben meer individuele klasse. Wij moeten elke wedstrijd hard werken en dan bekijken we het wedstrijd voor wedstrijd", vertelde de Spanjaard.

De 27-jarige doelman kwam in 2005 over van Villarreal. De enige prijs die hij met Liverpool heeft gewonnen sinds die tijd is de FA Cup in 2006.

Volgens Reina moeten de Amerikaanse eigenaren van de club uit Liverpool gaan investeren. "Het zou mooi zijn als we het team kunnen versterken, dan kunnen we meedoen om de titel. Maar dat is aan de eigenaren, niet aan ons."

Wiggins alleen in tijdrit op WK


Bradley Wiggins zal in het Mendrisio op het wereldkampioenschap alleen maar deelnemen aan de tijdrit, niet aan de wegwedstrijd. De nummer vier van de Tour de France gaat zich volledig richten op de rit tegen de klok.

"Het WK is geen wedstrijd in waar je halfslachtig in gaat, het is een zware wedstrijd op een moeilijk parcours," zegt hij tegen Cyclingnews over de wegwedstrijd, "Ik denk dat er andere mensen zijn die veel beter werk kunnen leveren dan ik, dus ik steek liever mijn hand omhoog om de plaats aan een ander te geven."

LucasArts:" We kunnen experimenteren met download-services"

LucasArts, bekend van onder andere The Secret of Monkey Island en een boel 'Star Wars'-games, meldt ons vandaag dat download-services er voor zorgen dat ze meer kunnen experimenteren. Het is dan ook niet gek dat ze onder andere de remake van The Secret of Monkey Island hebben uitgebracht op de XBLA, PC en de App Store.

“It makes it more accessible to experiment. If something does take off then we can throw a whole team at it and make it into a bigger blockbuster title.”
- Darrell Rodriguez, LucasArts’ president


Manchester City verslaat Arsenal in eigen huis

In eigen huis heeft Manchester City met ruime cijfers gewonnen van Arsenal. De ploeg van manager Mark Hughes sprong veel beter met de kansen om dan The Gunners, maar won wel verdiend.

In de twintigste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Manuel Almunia, de bal verdween via de rug van de Arsenal-doelman in het doel na een kopbal van Micah Richards. Na ruim een uur spelen zette Robin van Persie beide ploegen weer naast elkaar, maar daarna liep City snel uit naar een 4-1 voorsprong.

In de 74ste minuut zorgde Craig Bellamy voor de 2-1 na een voorbereidende actie van Richards en zes minuten later maakte Emmanuel Adebayor er 3-1 van. De spits die deze zomer overkwam van Arsenal vierde zijn treffer provocerend voor het vak met supporters van Arsenal. Die zagen weer vier minuten later Shaun Wright-Phillips de vierde City-treffer maken, na een vlot uitgevoerde counter. Tomas Rosicky maakte er in de 88ste minuut nog wel 4-2 van, maar de overwinning kwam voor Manchester City niet meer in gevaar.

Man zwaargewond na wildplasongeluk

Een 55-jarige Duitser zal waarschijnlijk niet snel meer in de vrije natuur zijn blaas legen, ook al staat deze op knappen. De man raakte namelijk zwaargewond aan zijn oog.

De man wilde in een groenstrook in Hattingen, in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, even de aardappels afgieten. De dronken kerel struikelde echter en viel voorover in de struiken, die hij juist had opgezocht om niet al te veel op te vallen tijdens het plassen.

Hij kwam echter zo ongelukkig ten val, dat een forse boomtak via zijn oogkas in zijn hoofd boorde. De zwaargewonde Duitser is vervolgens per traumahelikopter afgevoerd naar een oogkliniek. Zijn toestand is nog niet bekend.

Mugabe en EU positief over gesprek

Het overleg tussen een hoge EU-delegatie en de Zimbabwaanse president Robert Mugabe is positief verlopen. Dat hebben de president en de Zweedse minister van Ontwikkeling Gunilla Carlsson na afloop van het gesprek gezegd.

Mugabe liet doorschemeren beter te willen samenwerken met de Europese Unie. Carlsson sprak van progressie. Ze voegde eraan toe dat het schrappen van sancties tegen Zimbabwe nog niet ter sprake is gekomen.

Het waren de eerste gesprekken tussen het Afrikaanse land en een hoge EU-afvaardiging in zeven jaar tijd. Bij het begin van de ontmoeting zei Mugabe dat hij de EU-delegatie "met open armen" ontving. "We hopen dat onze gesprekken vruchtbaar zullen zijn", aldus de president.

De aanloop naar het bezoek verliep rumoerig. Zo gaven Zimbabwaanse staatsmedia vrijdag al aan dat de regering excuses zal eisen van de EU voor de sancties die sinds de frauduleus verlopen presidentsverkiezingen van 2002 gelden voor Mugabe en andere kopstukken van diens partij ZANU-PF.

De sancties zijn nog altijd van kracht, ondanks het feit dat Zimbabwe sinds begin dit jaar een zogenoemde eenheidsregering heeft. Mugabe werkt daarin op papier samen met voormalig oppositieleider Morgan Tsvangirai.


Mugabe en EU positief over gesprek  (foto: DAG)

Politie stuit op drugsmiljoenen

De Nationale Recherche heeft woensdag in Amsterdam bij een verdachte een tas met 4,6 miljoen euro in beslag genomen. In de woning van de man stuitte de recherche op nog eens 100.000 euro.

De man, die wordt verdacht van witwassen, werd samen met zijn broer gearresteerd. Bij de broer trof de politie een vuurwapen aan. Dit heeft een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vandaag bevestigd.

Het tweetal wordt ervan verdacht dat zij behoren tot de veronderstelde drugsbende van Charles Z. Deze werd in juni al aangehouden, samen met een groep medeverdachten. Tegelijkertijd pakte de politie in Spanje de vriendin van Z. op. Charles Z. en de zijnen zouden op grote schaal wiet hebben verbouwd en de winsten daarvan hebben witgewassen.

Renault-coureurs hopen op KERS

Het team van Renault zal de Grand Prix van ItaliŽ vanaf de achtste en twaalfde positie beginnen. Fernando Alonso had een redelijk anonieme middag, maar knokte zich wel in de top tien, terwijl Romain Grosjean een respectabele prestatie neerzette.

"We twijfelden vanmorgen of we Q3 konden halen, dus we zijn blij dat het gelukt is", zei Alonso. "We misten de vierde of vijfde plaats met een zeer klein verschil. Ik hoop op een goede race, waar ik wat plaatsen kan winnen dankzij het KERS."

Grosjean: "Dit is mijn beste prestatie in de kwalificatie tot dusver. Ik was graag door gegaan naar Q3, maar ik mag tevreden zijn met mijn prestatie. Voor morgen zou het KERS-systeem ons moeten helpen bij de start. Mijn doel zal de top-tien zijn en als ik wat punten kan scoren zou ik erg blij zijn."

Bayern MŁnchen walst over Borussia Dortmund

Bayern MŁnchen heeft het uitduel met Borussia Dortmund eenvoudig gewonnen. De ploeg van Louis van Gaal kwam nog wel op achterstand, maar liep in de tweede helft uit naar een 5-1 overwinning. Bij Bayern speelde Arjen Robben de gehele wedstrijd. De niet geheel fitte Frank Ribery maakte na rust zijn opwachting in het Signal Iduna Park.

Bayern MŁnchen reisde met vertrouwen af naar Dortmund, na de zege op kampioen VfL Wolfsburg. Maar de ploeg van Louis van Gaal kende een slechte start. Onder het oog van ruim 80.000 toeschouwers kopte Mats Hummel zijn ploeg op voorsprong. Borussia Dortmund kon daarna lang stand houden. Maar de gasten werden steeds gevaarlijker. Vlak voor rust scoorde Mario Gomez de gelijkmaker vanuit buitenspelpositie, wat scheidsrechter Kircher ontging.

Sebastian Schweinsteiger bracht Bayern in de tweede helft snel op voorsprong. Een afstandsschot van de Duitse international werd slecht verwerkt door Borussia-goalie Roman Weidenfeller. De treffer bleek een inleiding van een doelpuntrijke tweede helft.

Invaller Franck Ribery schoot na bijna een uur spelen uit een vrije trap op schitterende wijze binnen. Opvallend was de wijze waarop de Fransman het doelpunt vierde: hij rende direct naar Van Gaal en sprong hem in de armen. In de slotfase bepaalde een andere invaller, Thomas MŁller, de eindstand met twee treffers op 1-5.

BMW moet twee nieuwe krachtbronnen monteren

Het team van BMW leek op weg naar een goede kwalificatie, maar twee kapotte motoren in evenzoveel minuten zorgden voor een einde aan die droom in Q2. De twee coureurs van BMW balen daarom ook flink.

"Dit is een bijzonder moeilijke situatie voor me", zei Kubica. "Niet alleen voor deze race, maar ook voor de komende wedstrijden. Ik heb geen motoren meer. Het is ook zonde voor Nick, die erg hard ging. Hoewel het niet vanzelf ging, dacht ik zeker dat ik in Q3 zou kunnen komen. Het motorprobleem zorgt dat ik in een uiterst lastige situatie kom voor de komende races."

Heidfeld vertelde: "Het is erg jammer dat we hier een motorprobleem hebben na zo'n veelbelovend begin. We hadden een goede kwalificatie in Spa en ik was derde in de training van vanmorgen. Ik verwachtte zeker een goed resultaat, omdat de auto erg snel was. Betrouwbaarheidsproblemen zijn zeldzaam bij ons en het is raar dat Robert en ik het zelfde probleem hadden binnen een paar minuten."

Zestal opgepakt na tonen tieten op viaduct

De politie van Monroe County, in de Amerikaanse staat Georgia, heeft onlangs vijf vrouwen en een cameraman in de boeien geslagen. De vrouwen hingen voor een tv-programma, The Vampire Diaries, over een viaduct en lieten hun borsten zien aan onder hen voortrazende weggebruikers. De cameraman probeerde alles zo goed mogelijk op beeld vast te leggen.

In plaats van rustig te rijden om zo lang mogelijk van het schouwspel te genieten, belden de bestuurders massaal het alarmnummer. Toen de politie eenmaal was gearriveerd, verklaarde het zestal dat zij bezig waren met de opnames van een tv-programma.

De politie heeft de 27-jarige cameraman en alle vijf de vrouwen, in leeftijd variërend van twintig tot en met 24 jaar, gearresteerd. Het sextet wordt nu verstoring van de openbare orde ten laste gelegd. Niemand was echter bereid commentaar te geven.


Een filmpje over de arrestatie van de mooie dames in kwestie

Karzai behoudt duidelijke voorsprong

De Afghaanse president Hamid Karzai behoudt bij de laatste voorlopige uitslagen van de presidentsverkiezingen zijn flinke voorsprong. Na het tellen van 92,8 procent van de stemmen, blijft Karzai aan de leiding met 54,3 procent van de kiezers achter zich.

Zijn grootste concurrent Abdullah Abdullah wist 28,1 van de kiezers voor zich te winnen. Dat blijkt uit vandaag vrijgegeven resultaten van de Afghaanse kiescommissie IEC.

De commissie maakte eveneens bekend 2,15 procent van de stemmen te hebben afgekeurd wegens vermoede onregelmatigheden. Wanneer de laatste 5 procent van de stemmen zullen zijn geteld, is onbekend. Eerder was de verwachting dat dat eind deze week zou zijn.

In het begin van de week liet de kiescommissie weten dat Karzai na het tellen van 91 procent van de stemmen de steun van 54,1 procent van de kiezers had. Abdullah had toen een score van 28,3 procent. Om de verkiezingen al in de eerste ronde te winnen, moet Karzai over de drempel van 50 procent van de stemmen. De oppositie spreekt van grootschalige fraude.

Blokker verkoopt 'hamsterhel'

Veel winkels hebben in de weken voor dierendag op 4 oktober speciale producten voor huisdieren in hun assortiment. Zo ook de Blokker, die deze week een zogenaamd 'Hamsterhotel' aanbiedt. Wie zorgvuldig naar deze aanbieding kijkt, komt echter tot de conclusie dat het eerder op een 'hamsterhel' lijkt.  

In het blaadje staat: "Veel speelplezier voor uw hamster. Met onder andere een trapmolen, tunnel, trap, waterfles en een slaapgedeelte." De afmetingen van dit 'luxe hamsterhotel' zijn: 32,5 cm x 26,5 cm x 23,5 cm' net iets groter dan een A4'tje. De kooi kost 14,99 euro. Om de verhouding met een echte hamster aan te duiden heeft de Blokker een hamster in de kooi afgebeeld. 

In een reactie per e-mail aan een klant die zijn bedenkingen heeft bij het hamsterhotel en de advertentie, laat Blokker weten dat er niets mis is met de kooi."Volgens onze leverancier voldoet het hamsterhotel aan de normen die eraan gesteld worden. Het hotel is zeker geschikt voor hamsters. En uiteraard vinden wij het welzijn van de dieren zeer belangrijk". Wel geeft Blokker aan dat de hamster die afgebeeld staat in kooi in de reclamefolder door de leverancier verkleind is met photoshop om de kooi zo beduidend groter te laten lijken dan dat deze in werkelijkheid is. Blokker biedt hier haar excuses aan voor de foutieve informatie, maar ziet geen aanleiding om het hamsterhotel uit de winkels te halen. 

Hamsterliefhebbers op internet spreken ronduit schande van deze speciale dierendagaanbieding en hebben de dierenbescherming en de Voedsel en Warenautoriteit op de hoogte gebracht van het hamsterhotel. Volgens een klant is een hamster in een laboratorium beter af dan een hamster in het hamsterhotel. In een laboratorium worden hamsters gehouden in een bak van 43 cm lang. Voor huisdieren gelden geen wettelijke bepalingen op het gebied van kooien of andere soorten van verblijven. Blokker en de dierenbescherming waren niet bereikbaar voor commentaar.

De bewuste advertentie in de reclamefolder van Blokker deze week.

[Vuelta] Moncoutie wint etappe, Gesink vierde

David Moncoutie heeft de dertiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Fransman bleef over uit een uitsnapping en kwam solo aan. Robert Gesink werd vierde en steeg naar de tweede plek van het klassement.

Een kopgroep van negen man slaagde erin een grote voorsprong te pakken op het peloton. Drie Nederlanders maakten deel uit van deze groep: Pieter Weening, Koos Moerenhout en Johnny Hoogerland. Uit die groep reden drie renners weg, David Moncoutie, Rein Taaramae en Moerenhout. Taaramae kon het tempo niet aan en moest de andere twee laten gaan. De andere renners uit de groep van negen vielen terug in een achtervolgende groep die daardoor uit 25 man ging bestaan. In de etappe waren toen al veel renners afgestapt, waaronder Tom Boonen en Oscar Freire.

In het peloton besloot Euskaltel te gaan achtervolgen toen de achterstand op de koplopers opliep tot meer dan dertien minuten. Even later werd de achtervolging overgenomen door Liquigas. Voorin moest Moerenhout Mouncoutie laten gaan. Het peloton werd na het begin van de slotklim naar de Sierra Nevada (buiten categorie) snel kleiner tot een select groepje favorieten, nog altijd aangevoerd door de knechten van Basso. Samuel Sanchez en Tom Danielson, die hoog stonden in het klassement, moesten uit de groep lossen met nog 20 kilometer tot de finish.

Op 15 kilometer van de finish was er materiaalpech voor Cadel Evans. Het verwisselen van het wiel door de neutrale materiaalwagen duurde een eeuwigheid en uiteindelijk kreeg hij een fiets van zijn eigen wagen. Het tijdsverlies bedroeg ongeveer een minuut en Evans viel terug tot de groep met Sanchez. Gesink kon even profiteren van de vroegere vluchters Weening, Garate en Moerenhout, die hem konden helpen. Uiteindelijk bleven er achter Moncoutie vier renners over: Valverde, Gesink, Basso en Mosquera. In de groep daarachter slaagde Sanchez erin Evans te lossen.

Moncoutie behield zijn voorsprong tot de streep en won zo de etappe. Mosquera slaagde er in de slotkilometers nog in te ontsnappen en reed naar de tweede plek. Valverde won de sprint om de derde plek inclusief acht bonificatieseconden. Gesink werd vierde en steeg naar de tweede plek in het klassement door het terugvallen van Evans.

Uitslag:

#NaamploegTijd
1David MoncoutieCofidis5:09.22
2Ezequiel MosqueraXacobeo-Galicia +0.52
3Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne+1.16
4Robert GesinkRabobank+1.17
5Ivan BassoLiquigasz.t
6Samuel SanchezEuskaltel+1.37
7Joaquin RodriquezCaisse d'Epargne+2.09
8Cadel EvansSilence-Lotto+2.24
9Paolo TiralongoLampre+3.31
10AmaŽl MoinardCofidis+3.37

Algemeen klassement:

#NaamploegTijd
1Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne56:23.08
2Robert GesinkRabobank+0.27
3Ivan BassoLiquigas+1.02
4Cadel EvansSilence-Lotto+1.23
5Samuel SanchezEuskaltel+1.32
6Ezequiel MosqueraXacobeo-Galicia +1.46
7Joaquin RodriquezCaisse d'Epargne+5.02
8Paolo TiralongoLampre+5.33
9Tom DanielsonGarmin+6.42
10Daniel NavarroAstana+8.21

Bankroet Leibovitz voorlopig afgewend

De Amerikaanse sterfotografe Annie Leibovitz heeft na dagen onderhandelen meer tijd gekregen om haar financiën op orde te krijgen. Dat hebben zij en haar schuldeiser Art Capital Group gisteren bekendgemaakt, meldden Amerikaanse media.

Afgelopen dinsdag was de uiterste datum waarop de fotografe 24 miljoen dollar moest afbetalen aan haar schuldeiser, die de lening verstrekte met als onderpand twee woningen en de rechten van haar foto’s. Hoeveel tijd de kunstenares dit keer heeft gekregen om haar geldzaken te regelen, is niet bekend gemaakt.

Leibovitz maakt al veertig jaar foto’s van beroemdheden. Ondanks dat zij met haar werk voor het blad Vanity Fair een geschat jaarinkomen heeft van twee miljoen dollar, heeft ze zich flink in de schulden gestoken. Ze leefde jarenlang op te grote voet.


Bankroet Leibovitz voorlopig afgewend  (foto: DAG)

Iraakse schoenengooier komt vrij

Muntazer al-Zaidi, de Iraakse verslaggever die in december een schoen gooide naar de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush, komt naar verwachting overmorgen op vrije voeten. Dat maakte zijn advocaat vandaag bekend.

De 30-jarige Zaidi werd in een klap beroemd toen hij tijdens een persconferentie een van zijn schoenen naar het hoofd van Bush wierp, die behendig wegdook. Bush bracht een afscheidsbezoek aan Irak, het land dat hij het Amerikaanse leger zes jaar daarvoor opdracht had gegeven binnen te vallen.

De journalist kreeg na zijn daad volop huwelijksaanzoeken en banen aangeboden in de Arabische wereld. Zaidi kreeg in eerste instantie 3 jaar celstraf, maar dat werd in hoger beroep verminderd tot een jaar. Die straf is verder verkort wegens goed gedrag.

Raadsleden geven kabinet krappe 6

Raadsleden lopen niet over van waardering voor het kabinet. Zij geven de ministersploeg van premier Balkenende gemiddeld een krappe 6 voor het tot nu toe gevoerde beleid.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd representatief onderzoek van VNG Magazine, het blad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, onder raadsleden in Nederland.

Meer dan de helft van de geïnterviewden verwijt de regering dat gemeenten "steeds meer verplichtingen met de nodige financiële consequenties" oplegt. Eén van de beleidsvoornemens van het kabinet was juist meer vrijheid voor gemeenten. Driekwart van de raadsleden vindt bovendien dat Den Haag niet voldoende naar het lokale bestuur luistert.

De deelnemers aan het onderzoek hebben wel veel waardering voor de crisisaanpak van Balkenende en zijn ministers. Ruim de helft vindt dat het kabinet dat "voldoende" tot "zeer goed" doet.

Bennett moet opgeven in Chennai

Squasher Dylan Bennett is er in Chennai niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de eindstrijd van de Indian Challenger #3 2009, een met 6.000 dollar gedoteerd PSA-toernooi in India.

De als eerste geplaatste Nederlander moest zich in zijn halve finale partij tegen Siddarth Suchde uit India, na verlies van de eerste twee games, gewonnen geven als gevolg van een buikgriepvirus: 8-11, 3-11 en een 1-2 opgave.

De als vierde ingeschaalde Suchde komt zaterdag in de finale uit tegen landgenoot Harinder Pal Sandhu. De nummer acht van de plaatsingslijst klopte Anson Kwong uit Hong Kong (7) met 8-11, 11-7, 12-10 en 12-10.

[gerucht] PS3 slim met 250GB

Eurogamer heeft van enkele retailers de informatie gehad dat er een 250GB PS3 Slim bundel aan komt in oktober.

De bron, die anoniem wil blijven, zegt dat de leveranciers niet weten welke spel(len) in de bundel geleverd zullen worden. Wat men wel wist is dat Sony de plannen gaat onthullen tijdens de komende Tokyo Game Show later deze maand van 24 tot en met 27 September.

Dit is inmiddels het derde gerucht wat hierover opduikt deze week. Eerder hadden al een Spaanse en andere Engelse collega van deze retailer informatie gelekt.

Sony blijft uiteraard deze geruchten ontkennen, echter geheimen bewaren gaat Sony de laatste paar weken niet echt goed af gezien de PS3 Slim en PSP Go. Echter of dat deze in dat rijtje toegevoegd kan worden, zal de tijd ons leren.

[gerucht] Wii prijs gaat omlaag

Kotaku heeft de hand weten te leggen op prijslijsten van diverse retailers. Hierin lijkt het erop dat Nintendo van plan is om voor het eerst de prijs te laten dalen van de Wii. Het zou gaan om een nieuwe minder dure versie van de huidige console, die gelanceerd zou worden begin oktober.

Deze informatie komt van een vroege versie van een Walmart advertentie. Hoewel deze advertentie uiteraard geen officiele aankondiging is van een prijsverlaging, lijkt het wel een logische zet. De Wii gaat nu voor de 4e keer de feestdagen in op zijn originele prijs, dus een verlaging zou niet onlogisch zijn.

Zou Nintendo een verlaging aankondigen dan is de vraag waar ze het aankondigen. Nintendo is namelijk ook aanwezig op de Kyoto Cross Media Experience 2009. Dat is een multimedia spektakel dat loopt van 26 september tot en met 4 oktober en wat een overlap heeft met de Tokyo Game Show.

Nintendo president Satoru Iwata heeft onlangs het volgende gezegd over een prijsverlaging:

"Right now, there aren't a lot of discussions going on about what exactly to do about hardware pricing.", aldus Satoru Iwata tijdens een recente investeerders Q&A.

Natuurlijk, deze "right now" was van begin augustus en er is veel veranderd in de tussentijd. De hardware verkopen nemen gestaag af dus om de lijn weer stijgend te krijgen zal men de prijs moeten verlagen of hopen dat de nieuwe aangekondigde titels de hardware op sleeptouw nemen.

De officiele reactie van Nintendo was , zoals verwacht:
"Nintendo does not respond to rumors and speculation."

Hardware verkopen VS augustus: Playstation 3 +72%

Volgens Anita Frazier van de NPD Group, zijn alle consoles en handhelds, met de uitzondering van de PS2, gestegen in de verkopen ten opzicht van juli. De grootste stijging was te zien bij de PS3. De PS3 had een stijging van maar liefst 72%, echter de NDS was de grote winnaar van augustus qua aantallen. Hierbij de cijfers van augustus met tussen haakjes de aantallen van juli.

* DS 552.900 (538.900)
* Wii 277.400 (252.500)
* Xbox 360 215.400 (202.900)
* PS3 210.000 (121.800)
* PSP 140.300 (122.800)
* PS2 105.900 (108.000)

Frazier maakte ook melding van het feit dat de Wii nu ongeveer net zo goed verkoopt als dat de PS2 deed in het midden van zijn levenscyclus. Zou de Wii nu gaan afbouwen?


Begint de opmars nu eindelijk?

Jack Sparrow terug in 2011

Op een fanbijeenkomst van Disney is bekend geworden dat we de nieuwe Piratenfilm met Johnny Depp in de zomer van 2011 kunnen verwachten. Ook is op hetzelfde evenement de titel bekend gemaakt van de film: On Stranger Tides.

FilmTotaal suggereert dat de film misschien iets te maken heeft met het gelijknamige boek van Tim Powers. Meer dan de datum en de titel is er niet bekend gemaakt van de film. Wel is eerder het plot onthuld. De film zal voornamelijk gaan over Jack Sparrow en Captain Barbossa die samen op zoek gaan naar de 'fountain of youth'.

De regisseur is nog niet bekend, maar het wordt in ieder geval niet de regisseur van de eerste drie delen, Gore Verbinski. Ook is nog niet bekend of Orlando Bloom en Keira Knightley in de film zullen verschijnen.


Jack Sparrow terug in 2011 (foto: Disney)

Uitslag kwalificatie ItaliŽ

Lewis Hamilton heeft zijn tweede poleposition van het jaar gepakt in de kwalificatie voor de Grand Prix van ItaliŽ. De Brit versloeg in een laatste, ultieme poging de uitstekend presterende Adrian Sutil.

In Q2 hadden beide BMW’s een groot probleem. Nick Heidfeld moest zijn BMW-bolide al snel aan de kant zetten door een mechanisch mankement. Robert Kubica kon nog geen vijf minuten later ook zijn auto aan de kant zetten, hij heeft waarschijnlijk een probleem met zijn motor.

Giancarlo Fisichella reed in zijn eigen vaderland voor het eerst in een Ferrari. De pole van Spa-Francorchamps kon hij niet herhalen op Monza. Hij realiseerde de veertiende tijd.

Zijn vervanger bij Force India deed het verrassend wel erg goed. Vitantonio Liuzzi start zondag op plaats zeven.

Diens collega, de Duitser Adrian Sutil, leek de beste tijd te gaan hebben, maar in allerlaatste instantie was daar nog Lewis Hamilton die de uiteindelijke pole pakte. WK-leider Jenson Button (Brawn GP) wist beslag te leggen op de zesde stek.Uitslag kwalificatie:
# CoureurTeamTijd
1L. HamiltonMclaren-Mercedes1:24.066
2A. SutilForce India-Mercedes1:24.261
3K. RšikkŲnenFerrari1:24.523
4H. KovalainenMclaren-Mercedes1:24.845
5R. BarrichelloBrawn-Mercedes1:25.015
6J. ButtonBrawn-Mercedes1:25.030
7V. LiuzziForce India-Mercedes1:25.043
8F. AlonsoRenault1:25.072
9S. VettelRed Bull-Renault1:25.180
10M. WebberRed Bull-Renault1:25.314

11J. TrulliToyota1:23.611
12R. GrosjeanRenault1:23.728
13R. KubicaBMW1:23.866
14G. FisichellaFerrari1:23.901
15N. HeidfeldBMW1:24.275

16T. GlockToyota1:24.036
17K. NakajimaWilliams-Toyota1:24.074
18N. RosbergWilliams-Toyota1:24.121
19S. BuemiToro Rosso-Ferrari1:24.220
20J. AlguersuariToro Rosso-Ferrari1:24.951

Alguersuari verwisselt versnellingsbak

Jaime Alguersuari zal vijf plaatsen verliezen op de startopstelling voor de race morgen doordat de coureur zijn versnellingsbak heeft moeten wisselen.

Doordat de versnellingsbak geen vier wedstrijden was meegegaan, heeft de FIA een straf aan het team van Scuderia Toro Rosso uitgedeeld. Jarno Trulli heeft ook zijn motor gewisseld, echter viel deze motorwissel nog binnen de regelementaire acht motoren die een auto per seizoen mag wisselen. Hierdoor krijgt Trulli geen straf toebedeeld.

'Nieuwe bubble dreigt'

Een nieuwe economische zeepbel is in de maak. Rondklotsend geld van overheden en centrale banken vindt geen weg naar de echte economie, maar enkel naar beleggingsobjecten. Dit blijkt uit een analyse van RTL Z-beurscommentator Hans de Geus.

Volgens de financieel journalist is het curieus dat zowel staatsobligaties de afgelopen maanden stijgen (deflatievrees) als dat aandelen en bijvoorbeeld ook goud stijgen (inflatievrees). Dit komt met name door de steeds lagere rentes zoals de Europese rente (de Euribor).

De Geus: "Het geld wordt niet bij de bedrijven en de gezinnen gebruikt voor investeren en consumeren, maar komt terecht bij beleggers die van gekkigheid ook niet meer weten wat ze ermee moeten, en dus alles gaan kopen wat los en vast zit."

De beurscommentator vraagt zich af waarom bedrijven ook zouden willen investeren als er zoveel machines stilliggen en waarom consumenten meer zouden willen lenen als zij al wakker liggen van hun tophypotheek en stijgende werkloosheid.

Volgens De Geus zijn overheden en centrale banken in denial: "We moeten terug; we ontkennen het nog, met een overheid die nog een extra hypotheek neemt in een wanhopige poging het feest nog even te rekken, terwijl de kater allang is toegeslagen. Het is normaal dat we terugmoeten alleen we accepteren het niet."

De Geus vreest een typische liquiditeitsval: extreem lage rentes, maar het geld bereikt de echte economie niet. "Dat is erg, maar deze niet erkennen, en maar doorgaan met geld uitstrooien vanuit een helikopter, is potentieel nog veel erger. Een nieuwe bubble brengt ons alleen maar verder van huis. Laten we hopen dat de centrale bankiers óók naar de prijsontwikkelingen van goud, aandelen en obligaties kijken. Fed-voorzitter Bernanke moet niet de geschiedenis ingaan als de helikopterpiloot die door wilde vliegen tot de benzine op was", aldus de financieel journalist.

Bekijk ook de analyse van Hans de Geus via RTL Gemist.


[F3] Van der Zande pakt pole in de Algarve

Renger van der Zande heeft de pole gepakt in het Britse Formule 3-kampioenschap op het circuit in Portugal.

De Nederlander wordt samen met Max Chilton, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Jules Bianchi en Roberto Merhi getipt voor de eindoverwinning morgen. Chilton en Bianchi vertrekken respectievelijk van de tweede en derde plek in de race.

Ondanks een rode vlag-situatie, veroorzaakt door Satrio Hermanto, kon Van der Zande er alsnog met de pole vandoor gaan. Walter Grubmuller, de teamgenoot van de Nederlander kwalificeerde zich op de tiende plaats.

Internationale prijs voor Amber Alert

De dienst Amber Alert, die wordt ingezet als er kinderen worden vermist, ontvangt morgenavond de IBC Special Award. Dat is een prijs voor projecten waarbij technologie en de media op een bijzondere manier worden gebruikt.

”De verdwijning van een kind komt gelukkig zelden voor, maar als het gebeurt is iedereen erop gericht om het kind zo snel mogelijk weer te vinden”, aldus juryvoorzitter Michael Lumley. ”De dienst Amber Alert verdient de prijs, omdat het door goed gebruik van technologie een echte sociale dienst levert.”

Amber Alert is het systeem waarmee in korte tijd zoveel mogelijk mensen worden gewaarschuwd over een kind dat wordt vermist.


Internationale prijs voor Amber Alert  (foto: DAG)

Misdaadprogramma bidt God om waarheid

De christelijke zender Family7 gaat dit najaar God bidden om de waarheid in een aantal geruchtmakende moordzaken. De zender heeft vandaag een bericht daarover in dagblad Trouw bevestigd.

"Hij weet wat er gebeurd is en het minste dat we kunnen doen is Hem in deze om raad en inzicht vragen", aldus een verklaring.

Het programma CrimeDoc, dat 31 oktober van start gaat, roept medegelovigen op God te vragen om inzicht in niet-opgeloste misdrijven. De redactie hoopt dat bidders vervolgens de tips die zij doorkrijgen doorspelen aan het programma. In de eerste uitzending komt de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg aan bod. Zij werd in september 1999 in haar eigen huis in Deventer om het leven gebracht. De veroordeling van Ernest Louwes hiervoor wordt betwist.


Misdaadprogramma bidt God om waarheid  (foto: DAG)

Reeks zelfmoorden France Tťlťcom

De Franse minister van Sociale Zaken, Xavier Darcos, wil met de top van France Télécom praten over een reeks zelfmoorden bij het telecombedrijf. Dat zei hij vandaag. Gisteren pleegde een 32-jarige medewerker van het bedrijf zelfmoord, naar verluidt door uit het raam te springen na een overleg op kantoor.

Daarmee zou het aantal zelfmoorden volgens vakbonden sinds begin 2008 bij France Télécom uitkomen op 22. Volgens de bonden is dat met name het gevolg van reorganisaties en werkdruk binnen het voormalige staatsbedrijf. "Het doel van de bijeenkomst is om te bekijken wat er gedaan kan worden om de golf van zelfmoorden binnen France Télécom te stoppen", zei Darcos.


Reeks zelfmoorden France Télécom  (foto: DAG)

Coureurs gewaarschuwd voor afsnijden chicanes

De wedstrijdleiding heeft de coureurs gewaarschuwd dat men hen zwaar zal straffen als zij de chicanes afsnijden tijdens het Grand Prix weekend op Monza.

Charlie Whiting benadrukte dat alle tijden die in de kwalificatie gereden zijn waarbij de coureur ook maar enigzins de chicane af heeft gesneden direct verwijderd zullen worden. Gedurende de race mag de coureur drie keer een chicane afsnijden om een botsing te verkomen, daarna zal hij automatisch een drivethroughpenalty krijgen. Alle andere oorzaken van het afsnijden van de chicanes zal direct leiden tot een drive through.

Adebayor trapt na op Arsenal-fans en Bendtner

Spits Emmanuel Adebayor verruilde afgelopen zomer Arsenal voor Manchester City. De Togolees lijkt nog last te hebben van oud zeer.

"Het goede van Manchester City zijn de supporters. Ze houden van je. Arsenal heeft veel supporters, die eigenlijk geen supporters zijn. Ze komen uit Amerika en Jamaica. Vandaag zijn het supporters van Arsenal, morgen van Liverpool en overmorgen van Manchester United," aldus Adebayor tegenover The Daily Telegraph.

"Als je een speler elk weekend uitjoelt, het spijt me zeer, maar dan mag je jezelf geen echte supporter noemen. Dat deed me veel pijn. Dat was het moeilijkste moment uit mijn carriŤre," zo vervolgde Adebayor, die vorig seizoen geregeld werd uitgefloten door het Arsenal-publiek omdat hij zijn contract niet wilde verlengen.

Niet alleen het Arsenal-publiek, maar ook Nicklas Bendter is Adebayor beslist niet vergeten. De aanvaller heeft allerminst een hoge pet op van de Deen, die bij Arsenal een collega-spits was.

"Als Cristiano Ronaldo naar Manchester United was gegaan met de instelling: "ik ben goed" dan was hij niet de beste speler ter wereld geworden. Hij heeft met United-spelers samengewerkt, geprobeerd om zijn speelstijl aan te passen. De spelers van United hebben hem groot gemaakt. Nicklas denkt dat hij zichzelf groot kan maken."

FOK!-columnist bij Rondom Tien

De nestor van ons schrijvende gezelschap in de columnhoek, Bakoenin, mag dan wel met de VUT zijn, maar hij zit bepaald niet stil.

Eerder dit jaar verbaasde hij vriend en vijand door de Marathon van Rotterdam uit te lopen; het gros van zijn veel jongere collega-columnisten doet hem dat niet na. Vanavond is Bakoenin te zien in een aflevering van Rondom Tien. De uitzending gaat over het zwarte gat, waar vutters al dan niet invallen.

Let op dat ventje met dat witte haar. Jan Reneman. Heel FOK! kijkt. Vanavond om 21.10 op Nederland 2. Om je in te lezen in het wel en wee van Bakoenin kan je natuurlijk zijn columns gaan lezen. Een overzicht van al zijn columns staat hier

FOK! weekend tv-gids

Vrijdag- en zaterdagavond zijn de belangrijkste momenten voor tv-zenders. Elke tv-zender doet, ondanks de komkommertijd, toch veel moeite kijkers aan zich te binden. FOK! laat je elke vrijdag- en zaterdagavond zien wat er te krijgen is op de beeldbuis, zondagochtend zetten we de kijkcijfers op een rij.

De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Met Nederland 1 kunnen we lachen vanavofnd. Het nieuwe programma van Paul de Leeuw, Lieve Paul, begint om 20:25 uur. Ook Cor Bakker en Adje zijn in De Leeuws nieuwe show weer van de partij. Om 21:35 uur begint het nieuwe seizoen van Koefnoen, waar we kennis maken met enkele nieuwe types.

Nederland 2
Om 20:15 uur de film De Tweeling, waarin de 4-jarigen Lotte en Anna in de vooroorlogse tijd uit elkaar gerukt worden en apart van elkaar opgroeien. Zullen zij elkaar ooit nog tegenkomen? Om 21:10 uur is bij de NCRV het discussieprogramma Rondom 10 te zien.

Nederland 3
Joost Karhof presenteert om 20:25 uur Triana, een politieke talkshow over macht, geld en media, met een soms ietwat satirische ondertoon. Om 21:25 uur staat Aanpakken & Wegwezen op het programma, waarin Nederlanders huis en haard achterlaten om in het buitenland een ontwikkelingsproject op te starten.

RTL 4
RTL 4 heeft de afgelopen weken twee zaterdagavondprogramma's gehad die ruim boven het miljoen scoorden, ook deze week zullen ze scoren. We hebben het over Let's Dance (20:00 uur), waar vanavond onder meer Willibrord Frequin, Viola Holt, Emile Ratelband en John van den Heuvel hun opwachting zullen maken. Jack Spijkerman volgt om 21:30 uur met Wat Vindt Nederland?, waarin twee teams de meningen van Nederland in moeten schatten.

RTL 5
RTL 5 programmeert twee films vanavond. De eerste, Librarian II: Return to King Solomon's mines, is een actiefilm. Een bibliothecaris hoopt de legendarische mijnen van koning Solomon te ontdekken in Afrika, maar er zijn meer kapers op de kust.... Te zien om 20:15 uur. Om 22:00 uur zendt RTL 5 Braveheart uit, een avonturenfilm die zich afspeelt in de dertiende eeuw. Een rebellenleider verklaart de oorlog van Engeland, die Schotland hebben ingenomen, na de moord op zijn vrouw.

RTL 7
Nog meer films op RTL 7, met om te beginnen Jesse Stone - Night passage om te beginnen. Om 20:00 uur zie je deze thriller, waarin de hoofdpersoon (Jesse Stone) politiechef wordt. Op zijn eerste werkdag doet hij onderzoek naar huiselijk geweld, maar er blijken grote witwaspraktijken achter te zitten. De dader zit in dezelfde gemeenteraad die Jesse aangesteld heeft. De gemeenteraad doet er alles aan de geheimen niet te openbaren.

Om 21:35 uur een filmklassieker uit 1983 van regisseur Paul Verhoeven: De vierde man. In dit filmdrama krijgt een alcoholistische schrijver visioenen, waarin hij naderend gevaar ziet. Na een lezing krijgt hij een affaire met een fan, waardoor de visioenen alleen maar gruwelijker worden en zijn relatie onder druk komt te staan. Totdat hij beseft dat de visioenen hem waarschuwen voor zijn minnares...

RTL 8
Om 20:00 uur is op RTL 8 een nieuwe aflevering van Gooische Vrouwen te zien. Om 20:25 uur een dubbele aflevering te zien van de dramaserie 'De erfenis', waarin twee broers en een zus na de dood van hun vader strijden om het familiebedrijf en, heel verrassend: de erfenis.

SBS 6
Er staan vanavond twee talentenjachten te wachten bij SBS, te beginnen met K2 zoekt K3 om 20:00 uur. De voorrondes zijn voorbij, dus nu wordt het serieus. 'Serieus'. Aansluitend is om 21:25 uur Het Beste Idee van Nederland te zien, waarin allerlei mensen te zien zijn die denken een briljante uitvinding te hebben gedaan.

Net 5
Om 20:30 uur de dramaserie 'The closer', waarbij een informant en FBI-agent zijn vermoord. Vanaf 21:25 uur een dubbele aflevering van de detectiveserie 'Cold case', waarbij rechercheteams oude, onopgeloste moordzaken alsnog proberen op te lossen.

Veronica
Vanavond is de film Troy, met onder andere Brad Pitt en Orlando Bloom, te zien om 20:00 uur. In dit actiedrama wordt de prins van Troje verliefd op de koningin van Sparta, maar dat is ethisch onverantwoord. De film speelt zich af in 1193 v. Chr., dat een mooi beeld van de Romeinse en Griekse tijd geeft.

Efteling bereikt magisch bezoekersaantal

Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel heeft vandaag de 100 miljoenste bezoeker sinds de oprichting van het pretpark in 1952 ontvangen.

Rond half elf passeerde de familie Kling uit Nistelrode (Noord-Brabant) de kassa en werden meteen door Roodkapje en een fakir verrast. Dat heeft een woordvoerster van het attractiepark gezegd.

De miljoenste bezoeker kreeg in 1954 nog een kist sigaren cadeau en de 7 miljoenste bezoeker van het park in 1961 werd verrast met een heuse DAF. Op de familie Kling lag een viparrangement in het nieuwe bungalowpark Bosrijk te wachten.

Het attractiepark plust ondanks de recessie nog steeds in bezoekersaantal. Dit jaar verwacht de Efteling dat er ongeveer 4 miljoen bezoekers de kassa passeren, 700.000 meer dan in 2008.

Efteling bereikt magisch bezoekersaantal  (foto: ANP)

Wolven rukken op naar Nederland

Op slechts 200 kilometer van Nederland bevinden zich wolven. Dat heeft de Zoogdiervereniging vandaag bekendgemaakt. Daarmee is Nederland binnen het bereik van zwervende jonge wolven. Het is voor wolven heel gewoon om op een dag 50 kilometer af te leggen.

De wolf leefde aan het eind van de negentiende eeuw voor het laatst in het wild in Nederland. Het grootste Europese landroofdier, de wolf, is volgens de organisatie bezig met een terugkeer naar West-Europa en ook naar Nederland. De aantallen wolven in Oost-Europese landen zijn gegroeid en ook in West-Europa wordt hij steeds vaker waargenomen. Inmiddels zitten er al wolven in Midden-Duitsland, onder andere in Hessen, op zo'n 200 kilometer van de Nederlandse grens.

De Zoogdiervereniging denkt dat wolven mogelijk de Veluwe met het vele wild aantrekkelijk vinden. De organisatie kan echter niet voorspellen of en zo ja, wanneer de wolven Nederland zullen bereiken.

Wolven rukken op naar Nederland  (foto: ANP)

[TGS] Line-up van Sony bekend

Sony heeft hun line-up voor de Tokyo Game Show aangekondigd. Hier staan alle games met uitzondering van de niet aangekondigde games. Op de TGS gaan we bijvoorbeeld meer van Final Fantasy XIII zien en daar zullen veel mensen blij mee zijn.

Hieronder alle games van Sony


PlayStation 3

* FIFA 10 World Class Soccer
* Lost Planet 2
* Shin Sangoku Mushi MULTI RAID Special
* World Soccer Winning Eleven 2010
* Final Fantasy XIII
* Front Mission Evolved
* Bayonetta
* Gran Turismo 5
* Uncharted 2
* God of War III
* InFamous
* Heavy Rain
* Ratchet & Clank Future 2
* Quantum Theory
* Ninja Gaiden Sigma 2
* Tekken 6
* Dragon Ball Raging Blast
* Assassin's Creed 2

PSP

* Persona 3 Portable
* Shin Sangoku Musou 5 Special
* Metal Gear Solid Peace Walker
* Kingdom Hearts: Birth by Sleep
* Valkyria Chronicles 2
* Phantasy Star Portable 2
* Gran Turismo
* Minna no Sukkiri
* Hot Shots Tennis
* Echoshift
* Jak and Daxter
* SOCOM: US Navy SEALs Portable
* BLEACH Soul Carnival 2
* MotorStorm Raging Ice
* LittleBigPlanet Portable
* Undead Knights
* God Eater

PSN

* Angel Senki (PS3)
* PixelJunk Shooter (PS3)
* Thexder Neo (PSP)
* Crystal Defenders (PSP)
* Gravity Crush (PS3)
* Hustler King (PS3)
* Fat Princess (PS3)
* LocoRoco - Midnight Carnival (PSP)
* Play x Catalogue (PSP)
* x-Radar Portable (PSP)
* Disgaea Infinite (PSP)

Game Archives

* Hot Shots Golf 2
* Ore no Shikabane o Koete Yuke
* Crash Bandicoot 2
* New Adventure Island

Rutte: kabinet is uitgeregeerd

Het kabinet is uitgeregeerd. Dat stelde VVD-leider Mark Rutte vandaag op basis van al uitgelekte Prinsjesdagstukken. Volgens hem laat het kabinet de staatsschuld onverantwoord oplopen, schuift het problemen voor zich uit en verzuimt het fundamentele keuzes aan de bevolking voor te leggen.

Rutte ziet niets in het brede maatschappelijk debat over de toekomst van Nederland waartoe het kabinet dinsdag zal oproepen. In het radioprogramma Tros Kamerbreed wees hij erop dat ons land in de ergste economische crisis sinds de jaren dertig zit en dat het kabinet steeds meer begint te lijken op een "soort van denktank" of wetenschappelijk bureau dat allerlei opties in kaart brengt, maar zonder in actie te komen.

"Ze hebben eerst die honderd dagen gehad dat ze gingen snuffelen in de samenleving. Vervolgens ruzie over het ontslagrecht. Toen de commissie-Bakker, die aanbevelingen zijn niet opgevolgd. Toen hebben ze een half jaar gepraat over een crisispakket na eerst de crisis anderhalf jaar ontkend te hebben. Dat crisispakket is echt te klein. En nu laten ze de staatsfinanciën volledig uit de hand lopen", zei Rutte.

Volgens de fractievoorzitter van de liberale oppositiepartij moet het kabinet de overheidsfinanciën op orde brengen en aangeven hoe deze op lange termijn gezond worden gemaakt. "Wat dit kabinet nu aan het doen is, is feitelijk een regeerakkoord schrijven voor het volgende kabinet. Maar daar gaan ze niet over. Gelukkig gaat de kiezer daar over", zei Rutte.

De brede maatschappelijke discussie die het kabinet wil, gaat volgens hem alleen maar over de vraag hoe we op termijn de overheidsfinanciën onder controle kunnen krijgen. Rutte wil dat het kabinet daarover nu al keuzes voorlegt.

Ook FOK!-columnist Driek Oplopers heeft het helemaal gehad met deze regering, en met PvdA-minister Guusje ter Horst in het bijzonder.

Mark Rutte

Een op de vijf baby's heeft plat hoofd

Sinds ouders het advies krijgen om baby's op hun rug te laten slapen, ter voorkoming van wiegendood, neemt het aantal kinderen met een plat achterhoofd toe. Op dit moment een op de vijf zuigelingen.

Dit schrijft onderzoeker Michelle Feijen van het Maastricht Universitair Medisch Centrum in het Nederlands Tijdschrift voor de Geneeskunde. Er zijn geen aanwijzingen dat behandeling medisch gezien noodzakelijk is, maar om cosmetische reden gebeurt dit vaak wel.

Er zijn twee vormen van behandeling tegen een plat achterhoofd: fysiotherapie of helmtherapie. In het laatste geval krijgt het kind een helm aangemeten. Fysiotherapie richt zich vooral op het veranderen van de voorkeurshouding, zorgen dat het kind niet meer of minder op zijn achterhoofd ligt.

Behandeling vindt vaak plaats omdat ouders zich zorgen maken over het asymmetrische hoofd van hun kind en ze vrezen voor mogelijke gevolgen die het kind hier later van zal ondervinden.

[Fotoreportage] Coldplay op het Goffertpark

De Britse band Coldplay kwam bijna een jaar na dato weer naar Nederland. Vorige keer (3 oktober 2008) was het nog de Ahoy in Rotterdam, deze keer kwamen Chris Martin en zijn mannen naar het Goffertpark in Nijmegen voor maar liefst twee concerten. De review hiervan kan je hier lezen.

Onze FOK!Fotografe Lauriette was ook aanwezig bij het concert om wat mooie plaatjes te schieten.

Mallya: "Liuzzi maakt seizoen af voor ons"

Vitantonio Liuzzi maakt het seizoen af bij Force India. Dat liet Vijay Mallya weten in de persconferentie in Monza. De Italiaan is de vervanger van de naar Ferrari vertrokken Giancarlo Fisichella en heeft volgens Mallya een grote kans volgend jaar ook te mogen rijden voor het goed presterende Indiase team.

Op de vraag of Liuzzi het seizoen af maakt, zei Mallya: "Absoluut. Hij zit voor de komende vijf races goed en misschien ook langer dan dat. Hij weet dat hij competitief moet zijn. We hebben alles gedaan wat we konden om een snelle auto neer te zetten en die hebben we nu, dus het is aan hem om te presteren."

"Dit is een onvoorspelbaar spelletje en we kunnen geen garanties geven, maar ik denk dat beide coureurs het erg goed gaan doen."

Leonardo niet in de basis bij NAC tegen Ajax

Voor Leonardo, die is teruggekeerd bij NAC Breda, is geen plaats in de basis weggelegd tegen Ajax. Een gebrek aan fitheid is de oorzaak.

"Hij is nog niet honderd procent fit," zo laat Maaskant over de Braziliaan weten. De coach weerspreekt tevens dat hij met de komst van de aanvaller zou overstappen op een 4-4-2-systeem, waarbij Leonardo en Amoah als counteraanvallers zouden gaan fungeren.

"Dat zal hooguit in de slotfase van een wedstrijd eens gebeuren. Ik ga echt niet een systeem omgooien dat al anderhalf jaar staat als een huis. We zien in Leonardo als linksbuiten of als spits," aldus de coach tegenover BN/De Stem.

Lurling en Amoah bezetten reeds de posities waarvoor Leonardo beoogd is. Maaskant maakt zich daarover echter geen zorgen. "Uiteindelijk lost alles zich vanzelf op. Iedereen komt genoeg aan spelen toe," aldus Maaskant.

Sekslijnhijgster slaat moeder hersens in

Een moeder die haar brood verdient door geile mannetjes klaar te praten bij een sekschatlijn, moet voor drie en half jaar achter tralies. De jonge moeder sloeg namelijk een andere moeder de hersens in met een hamer. Jordana Ruzgar deed dit op een schoolplein, terwijl tientallen kinderen stonden toe te kijken.

Volgens Ruzgar is het Michelle Wood haar eigen schuld. Volgens haar zou de moeder van drie kinderen haar baan belachelijk hebben gemaakt waar haar zoon bij stond.

De 29-jarige moeder haalde in het Britse Crawley rond half vier 's middags op 30 april een klauwhamer uit haar tas. Vervolgens liep ze naar Wood en gaf haar hiermee een geweldige klap op het hoofd. Hierna wisten ouders en docenten haar te overmeesteren.

Ruzgar, die volgens haar Facebook-pagina fan is van seriemoordenaars en horrorfilms, had echter voor de aanslag haar zoon thuis afgezet. Zij wilde namelijk niet dat haar zoon getuige zou zijn van de gruwelijke daad van zijn moeder.

Meeuwis krijgt miljoen van Borsato

Zo ben je zanger, verkoop je miljoenen platen en sta je in uitverkochte voetbalstadions. Voor je het weet heb je zes miljoen euro schuld. De Rabobank die investeerde in The Entertainment Group (TEG), waar Borsato mede aandeelhouder van is, wil zo langzamerhand wel wat garanties. Ook enkele dochterbedrijfjes die de afgelopen jaren zijn overgeomen door TEG zijn failliet gegaan.

En die bankgaranties worden desnoods via de aandeelhouders gewaarborgd. Borsato staat namelijk voor zes miljoen euro borg voor TEG. TEG die zijn bestaansrecht vooral dankt aan Borsato en Guus Meeuwis, heeft amper andere inkomsten. Op Symphonica in Rosso met Lionel Richie werd dik toegelegd en ook is er nog geen winst op de komende concerten met Diana Ross. Het geld van de 60.000 kaartjes (3 miljoen euro) ging al op aan de voorbereidingen en het voorschot van 1 miljoen aan La Ross.

Nu we het toch over een miljoen euro hebben. Guus Meeuwis krijgt ook nog een miljoen van Borsato, of beter gezegd TEG. Dit voor de uitverkochte concerten in Heerenveen en Eindhoven dit jaar. Als Meeuwis weggaat bij TEG dan is de enige cashcow Borsato nog. En die komt niet meer aan zingen toe. Volgens ingewijden slaapt hij amper nog en huilt hij regelmatig. Als Borsato moet dokken is hij alles kwijt. Hij heeft 3,5 miljoen euro waarde aan bedrijfjes en een hypotheek van 2,7 miljoen euro.Borsato bijna bankroet. En dat is de waarheid.

Michael Jordan in Hall of Fame

Michael Jordan is gisteren (lokale tijd) opgenomen in de Basketball Hall of Fame. De ex-speler, door velen beschouwd als beste basketballer aller tijden, kreeg samen met onder meer San Antonio Spurs-center David Robinson, voormalig Utah Jazz-coach Jerry Sloan en Utah Jazz-speler John Stockton een plek in de eregalerij.

Tijdens de presentatie in de Amerikaanse stad Springfield ging uiteraard alle aandacht naar Jordan. De zesvoudig NBA-kampioen gunde zijn collega’s echter ook een plek in schijnwerpers. "In tegenstelling tot wat jullie denken, ben ik niet de enige die naar de Hall of Fame gaat”, sprak hij tegen de talloze journalisten. "Het is een groep en ik ben er trots op daar deel van uit te maken. En geloof me: Ik zal net zo vaak aan hen denken als zij aan mij."

Michael Jordan in Hall of Fame  (foto: DAG)

Schepen zonder hulp ijsbrekers door Poolzee

Twee vrachtschepen van de Duitse rederij Beluga Shipping zijn door de Poolzee van Zuid-Korea naar Siberië gevaren. Volgens topman Niels Stolberg van Beluga Shipping zijn het de eerste schepen van een westerse maatschappij die zonder de hulp van ijsbrekers met succes die route afleggen. De Beluga Fraternity en Beluga Foresight bereikten afgelopen week de Siberische stad Jamburg. Na het lossen van lading zijn de schepen op weg naar Rotterdam.

Door de klimaatverandering is de Noordelijke Route van Azië naar Europa beter toegankelijk dan vroeger. Het traject is 7400 kilometer korter dan de gebruikelijke route via het Suezkanaal. Volgens Beluga kan door de noordelijke route te nemen fors op de brandstofkosten worden bespaard. Ook de CO2-uitstoot is daardoor minder.

"Russische onderzeeërs en ijsbrekers hebben de Noordelijke Route al in het verleden gebruikt", aldus Stolberg. "Maar de route was niet open voor de reguliere commerciële scheepvaart." Pas in augustus dit jaar gaven de Russische autoriteiten Beluga Shipping toestemming voor het gebruik van de Noordelijke Route.

'Alleen Jezus of Maria vervanging Maradona'

Hoe moet je de druk op een slecht presterende voetbalcoach wegnemen? Die vraag zal Carlos Bilardo, de teammanager van Argentinië, zich de afgelopen dagen geregeld hebben gesteld, nadat het nationale elftal onder Diego Maradona twee nederlagen op rij incasseerde.

Verklaren dat je het volste vertrouwen in de trainer hebt, betekent in de voetbalwereld dat de coach reddeloos verloren is. Want hoe vaak wordt de oefenmeester niet ontslagen enkele dagen nadat zijn baas aan de media had uitgelegd dat hij niet voor zijn baan hoefde te vrezen? En dus kwam Bilardo met een originele vondst: "Alleen wanneer Jezus Christus of de Heilige Maagd Maria op aarde terugkomen, kan ik het vertrek van Maradona accepteren. Anders niet", sprak hij tegen verbouwereerde Argentijnse journalisten.

Argentinië verloor in de WK-kwalificatiereeks binnen een week van Brazilië (1-3) en Paraguay (0-1). In de twee komende wedstrijden tegen Peru en Uruguay moet Maradona zijn land alsnog naar het WK voetbal loodsen. "Diego verdient het om coach te zijn", sprak Bilardo. "Maar op dit moment moet hij wel aantonen dat hij de juiste man is."


'Alleen Jezus of Maria vervanging Maradona'  (foto: DAG)

Kroes vreest koehandel over Opel

Europees Commissaris Neelie Kroes (mededinging) is bang dat EU-landen de banen van autofabrikant Opel voor elkaars neus proberen weg te kapen. "We moeten vermijden dat de lidstaten een koehandel met elkaar gaan houden", aldus Kroes vandaag in een vraaggesprek met de Belgische zakenkrant De Tijd. "Als er iets tegen de regels gebeurt, zal ik optreden."

Opel wordt door het Amerikaanse General Motors verkocht aan het Canadese Magna. De Duitse regering had eerder laten weten tot een miljardensteun bereid te zijn als dit zou gebeuren. Ze gaat ervan uit dat er in Duitsland minder banen verloren gaan als de autofabrikant in handen van Magna komt.

Kroes waarschuwt dat ze staatssteun niet accepteert als daaraan protectionistische voorwaarden zijn verbonden. "Ik heb een vergadering meegemaakt met de top van General Motors. Die gingen de vergadertafel rond en vroegen aan alle ministers hoeveel ze over hadden voor hun vestiging. Dan kom ik er wel even tussen om aan de heren uit Detroit uit te leggen hoe het in Europa werkt."

Behalve in Duitsland heeft Opel ook vestigingen in België, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De Belgische wordt met sluiting bedreigd.


Kroes vreest koehandel over Opel  (foto: DAG)

Casillas tien jaar in dienst van Real Madrid

Real Madrid-doelman Iker Casillas staat zaterdag tien jaar lang onder de lat bij zijn club. Op 12 september 1999 debuteerde hij tegen Athletic de Bilbao.

In de afgelopen tien jaar won Casillas in dienst van Real Madrid vier landstitels, drie Supercups en twee Champions League-titels. In alle competities heeft de doelman in totaal 473 keer onder de lat gestaan.

Sinds 2002 heeft hij slechts vijf competitiewedstrijden gemist. Casillas heeft tevens 98 interlands voor de nationale ploeg van Spanje achter zijn naam staan. "Het is ongelooflijk dat er al tien jaar voorbij zijn gegaan," zo meldt de Madrileen aan AS.

Het contract van Casillas loopt af in 2017. Tegen die tijd is de doelman 36 en voorafgaand wil de doelman zoveel mogelijk prijzen winnen. "Er zijn ups en downs geweest, uiteraard, maar gelukkig veel meer leuke ervaringen. Ik hoop dit gevoel nog zeven jaar vast te houden, ik wil meer titels winnen."

Uitslag derde vrije training ItaliŽ

Adrian Sutil heeft ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van ItaliŽ de snelste tijd neergezet. De Duitser bleef Jenson Button 68 duizendsten voor. Nick Heidfeld reed in zijn BMW de derde tijd, gevolgd door Rubens Barrichello en Lewis Hamilton.

Giancarlo Fisichella kwam niet verder dan de laatste plaats. De Italiaan verremde zich halverwege de sessie en schoot van de baan, waarbij de ophanging van het linkervoorwiel brak tegen de bandenstapels, wat einde sessie voor de Ferrari-rijder betekende.

Pos CoureurTeam TijdVerschilRonden
1 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:23.336 21
2 Jenson Button Brawn-Mercedes 1:23.404 0.068 21
3 Nick Heidfeld BMW Sauber 1:23.490 0.154 18
4 Rubens Barrichello Brawn-Mercedes 1:23.575 0.239 20
5 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:23.633 0.297 18
6 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 1:23.803 0.467 20
7 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:23.849 0.513 21
8 Fernando Alonso Renault 1:23.915 0.579 17
9 Timo Glock Toyota 1:23.959 0.623 21
10 Robert Kubica BMW Sauber 1:23.996 0.660 18
11 Romain Grosjean Renault 1:24.197 0.861 15
12 Kimi RšikkŲnen Ferrari 1:24.302 0.966 20
13 Jarno Trulli Toyota 1:24.326 0.990 17
14 Kazuki Nakajima Williams-Toyota 1:24.392 1.056 20
15 Sebastien Buemi STR-Ferrari 1:24.572 1.236 23
16 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:24.621 1.285 21
17 Mark Webber RBR-Renault 1:25.154 1.818 13
18 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:25.244 1.908 16
19 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 1:25.791 2.455 10
20 Giancarlo Fisichella Ferrari 1:25.951 2.615 10

Van Middelkoop: vertrouwen in nieuwe strategie VS

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) heeft vertrouwen in een nieuwe herziene aanpak van de Amerikanen in Afghanistan. Hoewel de strategische herziening van de Amerikaanse generaal Stanley McChrystal, bevelhebber van ISAF, nog niet openbaar is, concludeert Van Middelkoop al wel dat McChrystals ideeën "bijna naadloos" aansluiten op de Nederlandse aanpak.

"Extra concentratie op de noodzaak om vooral de bevolking te beschermen, en niet eerst de vijand te verslaan", aldus de bewindsman. Van Middelkoop was gisteren op bezoek bij zijn Amerikaanse ambtgenoot Robert Gates, waar over McChrystals strategie is gesproken. "Als we er in slagen de bevolking veiligheid te geven, en ook nieuwe economische perspectieven, onderwijs en gezondheidszorg, dan is de overtuiging dat de bevolking voor ons en dus ook voor de Afghaanse regering kiest".

Volgens Van Middelkoop betekent dat nog meer investeringen in de opbouw van het Afghaanse leger en de politie, "ook dat is een onderdeel van de nieuwe strategie van de Amerikanen."

Miljoenencollectie Andy Warhol gestolen

Een miljoenencollectie schilderijen van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol (1928-1987) is onlangs gestolen uit het huis van een kunstverzamelaar in Los Angeles. Volgens de politie ontdekte een huishoudster op 3 september dat een aantal portretten van atleten uit de eetkamer was verdwenen, aldus The Los Angeles Times gisteren.

Er zijn geen braaksporen en er is verder niets in huis vernield of weg. Ook enkele andere stukken van Warhol, die in andere ruimtes hingen, zijn niet aangeraakt. De politie heeft nog geen verdachte op het oog. Een anoniem persoon heeft een beloning van 1 miljoen dollar (686.000 euro) uitgeloofd voor de gouden tip.

De beroofde kunsthandelaar was een vriend van Warhol. De man had de kunstenaar in de jaren zeventig opdracht gegeven om portretten van atleten als Muhammed Ali te maken, "omdat de wereld van sport en kunst zelden samenkomen", zei de handelaar ooit. Warhol schilderde destijds honderden schilderijen voor veelal rijke mensen, die toen 25.000 dollar (17.000 euro) per schilderij betaalden.

'Michael Jackson als God het graf in'

Popzanger Michael Jackson is vorige week vrijdag in vol ornaat begraven, met onder meer zijn bekende witte handschoen, een collectie zonnebrillen en een gouden riem. Ook prijkte op het ontzielde lichaam van de King of Pop een rozenkrans van parels. Dat zei Jacksons zus La Toya gisteren in een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC. Verder verklaarde ze dat haar aan een overdosis medicijnen bezweken broer sterk leek op God.

La Toya ontweek vragen of Jackson wel de biologische vader is van zijn drie kinderen, Prince Michael I (12), Paris (11) en Prince Michael II (7). "Het doet er niet echt toe of het zijn natuurlijke kinderen zijn. Ze waren in ieder geval in zijn armen toen ze geboren werden." De laatste paar weken is gesuggereerd dat Jacksons huidarts de echte vader is van de oudste twee kinderen. Wie de verwekker is van de jongste telg uit het gezin van het popicoon is ook nog onduidelijk.


'Michael Jackson als God het graf in'  (foto: DAG)

Frans stel voerde kinderen pasta met gif

Een Frans koppel heeft zijn kinderen gedood door ze pasta met vergiftigd vlees te serveren. De ouders dachten zonder kinderen sneller uit de schulden te kunnen komen. De moeder (29) werd gisteren door een Franse rechtbank tot twintig jaar celstraf veroordeeld. Haar vriend (39) kreeg tien jaar celstraf.

De 8-jarige Melissa en de 7-jarige Jason hadden geklaagd dat de pasta bitter was en waren zonder hun borden leeg te eten naar bed gegaan, aldus het Franse dagblad Le Parisien. Die nacht stierven ze en hun lichamen werden in een kofferbak gedumpt. Een maand later bekende de man de vergiftiging en vond de politie de lijken.

De politie heeft ook een babylijkje aangetroffen op het balkon van het gezin in Marseille. De vrouw zou een dag na de vergiftiging van haar twee kinderen bevallen zijn van een doodgeboren kind. Voor dit feit zijn de twee niet aangeklaagd, omdat het babylichaam in vergaande staat van ontbinding verkeerde, waardoor het onmogelijk was de omstandigheden van het overlijden nog te onderzoeken.

Medvedev heeft genoeg van 'monsterlijk' drankgebruik

De Russische president Dmitri Medvedev heeft gisteren zijn premier opdracht gegeven binnen drie maanden nieuwe beperkingen in te voeren op alcoholverkoop. Medvedev wil met zijn strijd tegen het alcoholisme, dat hij een 'nationale ramp' noemt, de consumptie binnen drie jaar met een kwart terugdringen.
 

Russen behoren tot de grootste alcoholgebruikers in de wereld, met een gemiddelde consumptie van 18 liter pure alcohol per jaar. "Dat is ongeveer vijftig flessen wodka voor elke burger, inclusief kinderen", verduidelijkte Medvedev onlangs, 'en dat zijn monsterlijke statistieken'. Jaarlijks sterven een half miljoen Russen aan de gevolgen van alcoholmisbruik.

In de jaren tachtig was het partijleider Michail Gorbatsjov die voor het laatst serieus werk maakte van de strijd tegen alcoholisme. Hij slaagde erin om de verkoop van alcohol met 60 procent te verminderen. Maar Gorbatsjovs 'drooglegging' werkte ook de enorme groei van illegaal gestookte wodka in de hand, evenals de run op 'vervangende middelen', uiteenlopend van parfum tot ruitenwisservloeistof. Toch redde Gorbatsjov wel een miljoen mensen van de dood.

Medvedevs aanpak is vooralsnog minder rigoureus en richt zich ook meer op de enorm gestegen consumptie van bier, vooral onder jongeren en vrouwen. Zo moet bier alleen nog verkrijgbaar worden in blikjes van maximaal 33cl - en moet de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 strafrechtelijk worden vervolgd. Vier jaar geleden werd er al eens een verbod afgekondigd op publiekelijk drinken, maar dat wordt collectief genegeerd.

In de jaren negentig hoopten de autoriteiten nog dat de introductie van bier een matigende werking zou hebben op het gebruik van wodka. Nu blijkt 'dat bier voor tieners de toegangspoort is naar het alcoholisme', zei een expert in de Russische Newsweek. Dus moeten de belastingen op bier omhoog, moeten de alcoholadvertenties verder aan banden worden gelegd, en de illegale productie van zware alcohol feller bestreden worden. Maar experts zijn sceptisch. De grootste 'vijand' is nog altijd wodka - en die blijft grotendeels buiten schot. Bijna de helft van de wodkamarkt is illegaal en onbelast.

© De Volkskrant / Arnout Brouwers

DVD: Role Models

Hoe dwing je twee volwassenen die hun inner child nog niet hebben losgelaten om op te groeien? Je laat ze mentor zijn voor een paar kinderen. Hoe krijg je vier tegengestelde personages in interessante situaties? Gooi ze tegen hun wil bij elkaar en laat ze een maand met elkaar optrekken. In de film Role Models zien we hoe het de vier vergaat. De film was in het voorjaar te zien in de bioscopen en was een redelijk succes. Role Models is sinds kort op DVD verkrijgbaar.Discovery is weer terug op aarde

Het Amerikaanse ruimteveer Discovery is gisteren tegen zeven uur ’s avonds (lokale tijd) geland. Vanwege het slechte weer landde het ruimteveer op een legerbasis in Californië. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekendgemaakt.

De landing in Florida werd donderdag tot twee keer toe uitgesteld vanwege stormachtig weer. De Discovery is met zeven astronauten en meer dan 2300 kilo onderzoeksmateriaal, afgedankt werktuig en afval teruggekeerd.

Batman verslaat de piraten door middel van glitch

Piraterij, het illegaal downloaden van games, is een doorn in het oog van ontwikkelaars en de meeste gamers. Door het illegaal downloaden van games verliest de industrie enorm veel geld waardoor sommige bedrijven zelfs failliet zijn gegaan. Al jaren wordt er met man en macht gewerkt om een oplossing tegen het probleem te vinden. De makers van Batman Arkham Asylum hebben wellicht de heilige graal gevonden.

Op het forum van Eidos kwam een zekere Cheshirec_the_cat met een probleem dat hij had met de game. In de game gebruikt Batman namelijk zijn cape om te kunnen zweven over diepe ravijnen en kamers gevuld met gas. Cheshirec_the_cat had het probleem dat inplaats van te zweven Batman zijn cape steeds in en uit klapte waardoor hij naar beneden stortte als een baksteen.


I've got a problem when it's time to use Batman's glide in the game. When I hold "," like it's said to jump from one platform to another, Batman tries to open his wings again and again instead of gliding. So he fels down in a poisoning gas. If somebody could tel me, what should I do there.

…ťn van de administrators van de site kwam snel met de oplossing:

It's not a bug in the game's code, it's a bug in your moral code.

Om piraterij tegen te gaan hebben de makers deze glitch erin gestopt. Bij een legaal exemplaar verloopt alles naar behoren maar speel je een versie die illegaal is verkregen dan zul je niet ver in de game kunnen komen.Een trap in het gezicht van de piraten!

Batman: Arkham Asylum verschijnt pas vanaf 15 september maar is al via veel wegen te downloaden en veel mensen hebben dit ook al gedaan. De game is kritisch erg goed ontvangen en heeft zelfs een plekje in het Guinness Book of World Record weten te bemachtigen.

Horrillo weer op de fiets

Pedro Horrillo heeft weer zijn eerste meters gemaakt op een koersfiets. De renner van de Rabobank formatie moest maanden revalideren na zijn valpartij in de Giro d’Italia eerder dit jaar.

De Spanjaard viel in de achtste etappe van de Giro in een 80 meter diepe ravijn en werd daarna kunstmatig in coma gehouden. Hij brak verder ook verscheidende ribben, zijn bovenbeen en een knieschijf. Eerst werd verwacht dat Horrillo niet meer competitief zou kunnen fietsen, maar afgelopen woensdag zat de 34-jarige renner toch alweer op de koersfiets.

CD: Moke - The Long and Dangerous Sea

Aanzwellende strijkers luiden de cd in als een zee die over het verlaten zand rolt en zich vervolgens weer langzaam terugtrekt totdat de rest van het instrumentarium zorgt voor een golf met witte schuimkoppen en de aanwezige schelpen een paar meter verderop neergooien. Het beeld past prima bij de titel van het nummer en het nieuwe album van Moke, The Long and Dangerous Sea. Melodieuze en melancholische Britpop ŗ la Oasis aan de valium strekt zich uit tot aan de horizon. Korrelige zwart-wit beelden en Anton Corbijn-achtige beelden vliegen voorbij in je hoofd. Dat laatste kan sowieso komen doordat Corbijn de hoes voor het album schoot, waarin je de band op een besneeuwde weg een donker bos in ziet lopen.

Uitslagen Jupiler League speelronde 7

Dit weekend werd in de Jupiler League de zevende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Go Ahead Eagles heeft een goede stap gezet richting de eerste periode titel. Er werd thuis gewonnen van FC Oss met 3-1. Naaste belager FC Dordrecht haalde uit bij FC Eindhoven. Met zeven verschillende doelpuntenmakers werd het 0-8. Een andere opvallende uitslag was die van FC Den Bosch. Thuis werd MVV gevloerd met 6-0 door onder andere drie goals van Fabio Caracciolo.

Uitslagen speelronde 7:

ThuisUitUitslagen
Go Ahead Eagles FC Oss 3-1
FC Volendam Excelsior 1-0
RBC Roosendaal FC Zwolle 0-0
FC Emmen FC Omniworld 1-3
Fortuna Sittard sc Cambuur 1-2
HFC Haarlem Helmond Sport 1-4
FC Den Bosch MVV 6-0
FC Eindhoven FC Dordrecht 0-8
De Graafschap Telstar 2-1
AGOVV Apeldoorn BV Veendam 2-3

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Go Ahead Eagles76101913-3
2FC Dordrecht75111619-6
3SC Cambuur74301518-10
4De Graafschap74211416-5
5Helmond Sport74211418-8
6AGOVV Apeldoorn74121312-9
7BV Veendam73221116-10
8RBC Roosendaal7313109-8
9FC Den Bosch7232916-12
10Excelsior7232913-13
11FC Volendam723299-11
12MVV722389-16
13Telstar7142710-11
14FC Omniworld721478-13
15FC Zwolle713369-11
16FC Eindhoven7133612-23
17Fortuna Sittard712459-16
18FC Oss712456-13
19HFC Haarlem711549-21
20FC Emmen702522-14

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Voskamp Helmond Sport 7
2Caracciolo FC Den Bosch6
=Plet Telstar 6
4Assaidi De Graafschap 5
=Nkoyi FC Eindhoven 5

Programma speelronde 8:
DatumThuisUit
vr 18/9 Telstar FC Emmen
vr 18/9 RBC Roosendaal Haarlem
vr 18/9 MVV Excelsior
vr 18/9 Helmond Sport FC Eindhoven
vr 18/9 FC Omniworld AGOVV Apeldoorn
vr 18/9 FC Dordrecht SC Cambuur
vr 18/9 De Graafschap Fortuna Sittard
vr 18/9 BV Veendam FC Volendam
zo 20/9 FC Zwolle Go Ahead Eagles
zo 20/9 FC Den Bosch FC Oss

Wilders in januari voor de rechter

PVV-leider Geert Wilders moet zich op 20 januari voor de strafrechter verantwoorden voor zijn uitspraken over moslims. Dat zei de politicus vandaag in dagblad De Telegraaf.

Het Openbaar Ministerie vervolgt Wilders voor het aanzetten tot discriminatie en haat. De politicus is het hier niet mee eens. "Ik wil dat de islam terecht staat en niet ik", aldus de politicus. "Daarom overweeg ik radicale imams en andere idioten als getuigen op te roepen."

Wilders windt zich er over op dat hij zich moet verantwoorden voor wat hij zegt. "Ik vind het heel erg om daar te staan. Ik ben van mening dat het een politiek proces is. Het is triest dat ik me strafrechterlijk moet verdedigen voor politieke uitspraken." Wilders, die bijgestaan wordt door advocaat Bram Moszkowicz, denkt dat de rechter hem vrijspreekt.

De start van het proces komt voor Wilders in een ongunstige periode. In januari is namelijk ook de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, waaraan de PVV in Den Haag en Almere meedoet. "Dit kost heel veel tijd en energie. Het is geen debatje, maar gaat over mijn eigen kop. Ik had liever geen proces en vijf zetels minder in de peilingen, ik wil geen verdachte zijn."

Wilders in januari voor de rechter  (foto: ANP)

Prins Filip maakt buren gek met helikopter

Inwoners van enkele randgemeenten van Brussel worden stapelgek van het lawaai dat de Belgische kroonprins Filip maakt met zijn helikopter.

Bij mooi weer vliegt de prins wel tien maal per middag rond het paleis, meldden omwonenden vandaag in de krant Het Belang van Limburg. "Altijd hetzelfde toertje", klaagt iemand uit het plaatsje Wemmel.

De prinselijke helikopter is te herkennen aan de nummerplaat 00-PFB, waarbij de letters staan voor Prins Filip België.

De 49-jarige Filip staat bekend om zijn passie voor vliegen. Hij kreeg een opleiding als gevechtspiloot.

Prins Filip maakt buren gek met helikopter  (foto: ANP)

Het bloed zit overal in Dragon Age: Origins-trailer

De karakters in RPG's hebben het ook niet makkelijk. Het land waarin ze wonen wordt meestal geteisterd door een plaag van monsters en vaak wordt het ook nog eens bedreigd met totale vernietiging door ťťn of andere vijandige beschaving. Wat doe je dan? Je raapt een team bij elkaar en gaat de strijd aan met iedereen die je op je pad tegen komt. Dat regelmatig de grootste gekken in zo'n team geaccepteerd worden is te zien in onderstaande trailer.

Uitspraak Paris Hilton in Oxford-woordenboek

Het is Paris Hilton eindelijk gelukt. De nietsnut is nu namelijk vereeuwigd in een gezaghebbend woordenboek.

Een wijze uitspraak van de hotelerfgename is namelijk opgenomen in de nieuwste editie van het Oxford Book of Quotations. In dit woordenboek staan louter uitspraken van de grootste denkers aller tijden. Sinds deze week staat haar uitspraak tussen uitspraken van onder anderen Confucius, Oscar Wilde en Stephen Hawking.

Paris' bijdrage luidt als volgt: "Dress cute wherever you go - life is too short to blend in." Wat zoveel wil zeggen als: "Waar je ook gaat, ga altijd leuk gekleed - het leven is te kort om op te gaan in de massa."

De 28-jarige blondine is dolblij en vereerd dat ze is opgenomen in een boek, dat een gerenommeerde lijst is van memorabele uitspraken."Het is zo cool dat ik een citaat heb in het woordenboek", twittert ze.

Paris is overigens niet het enige heldere licht in de nieuwste editie van het 65 jaar oude boek. Ook vice-presidentskandidaat Sarah Palin staat erin, met haar uitspraak: "Wat is het verschil tussen een hockeymoeder en een pitbull? Lippenstift."

Metal Gear Solid: Peace Walker speelbaar op TGS

Goed nieuws voor Metal Gear Solid-fans die volgende maand afreizen naar het land van de rijzende zon. Op de Tokyo Game Show zal de nieuwste game in de serie, Metal Gear Solid: Peace Walker, namelijk speelbaar zijn voor het publiek. Het zal niet alleen mogelijk zijn de game in de Konami-booth te spelen, maar het wordt ook mogelijk om de demo uit de booth mee te nemen door deze op je eigen PSP te zetten. We zijn benieuwd wanneer de eerste demo's via Ebay aangeboden gaan worden voor immens hoge bedragen.

Nieuwe Final Fantasy in de Nederlandse top

De zomervakantie is weer voorbij en dat is ook te zien in de Nederlandse game hitlijsten. Waar we de laatste weken veel oude spellen in de top zagen, komen er deze week weer eens twee nieuwkomers bij: Dissidia: Final Fantasy voor de PlayStation Portable en Metroid Prime Trilogy voor de Wii.

Als we naar de platforms kijken dan doet de Wii het deze week goed met 5 games. De PlayStation 3 heeft twee games. De DS mist deze week en de overige platformen hebben 1 spel in de top.

1 WII SPORTS RESORT (Wii)
2 WII FIT (Wii)
3 MARIO KART (Wii)
4 BATMAN/ARKHAM ASYLUM (PS3)
5 DISSIDIA/FINAL FANTASY (PSP)
6 GRAND THEFT AUTO 4 (PS3)
7 THE SIMS 3 (PC)
8 BATMAN/ARKHAM ASYLUM (X-BOX 360)
9 METROID PRIME TRILOGY (Wii)
10 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)

1. Wii - 5
2. PS3 - 2
3. PC - 1
3. X-BOX 360 - 1
3. PSP

Grote jetsers in Ninja Gaiden Sigma 2-lauch trailer

In 2008 werden fans getrakteerd op het tweede deel in de Ninja Gaiden-serie op de Xbox 360. Nu, een jaar later, verschijnt de game ook op de Playstation 3 maar is niet zomaar een simpele poort. De game is namelijk op bepaalde punten flink verbeterd. Zo is de frustrerende camera aangepakt en zit er nu een co-op mode in de game. De game zal aan het einde van deze maand verschijnen maar de makers hebben nu al een launch-trailer vrijgegeven waarin we veel schaars geklede dames mogen aanschouwen.

Gedetaileerde auto's in Forza Motorsport 3-intro

Je zult het niet geloven maar Forza 3 ligt al bijna in de winkels. Nog maar een maandje hoeven grote race-fans op de game te wachten. Toch zal de game het niet makkelijk krijgen want het heeft grote concurrentie van onder andere Need for Speed SHiFT en DiRT 2.

Als je over een maand de game opstart, dan zul je natuurlijk een intro-filmpje zien. Daarvan is nu al een video verschenen die je hieronder kunt zien.

Arts laat vrouwen veel heviger klaarkomen

Wie als vrouw ook eens spuitend wil klaarkomen, zal toch een reisje naar Duitsland moeten maken. Een Keulse arts kan namelijk met een simpele ingreep de G-spot van de vrouw vergroten, waardoor de vagina van een vrouw veel gevoeliger wordt. Een orgasme wordt zo veel heviger, met soms een natte bedoening als gevolg.

De 38-jarige arts Uta Schlossberger werkt namelijk met een nieuwe methode. Tijdens een poliklinische operatie spuit de vrouw het goedje hyaluronzuur in de G-spot. Een kleine ingreep die slechts zo'n twintig minuten in beslag neemt.

"De G-spot wordt vergroot om het vermogen van de stimulatie tijdens seks te vergroten", legt ze uit. "Hierdoor voel je meer plezier tijdens de seks en komt het geregeld tot een hoogtepunt."

"Het ging heel snel, ik voelde er bijna niets van", laat de 27-jarige Julia weten, die voorheen kampte met orgasmeproblemen. "Ik hoop dat de seks nu veel beter wordt."

Volgens de arts begint het positieve effect onmiddellijk na de behandeling. Ondanks dat Schlossberger een van de slechts drie artsen in Duitsland is die de operatie mogen uitvoeren, ontvangt ze tot nu toe maandelijks slechts twee tot drie 'klanten'. "Maar de vraag groeit, omdat de vrouwen verbijsterd zijn door het resultaat. In alle gevallen is de seks veel beter geworden."

De G-spot, vernoemd naar de Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg, is de erogene zone van de vrouw, die zich zo'n vijf centimeter diep in de vagina bevindt. Stimulatie hiervan veroorzaakt een heviger en bevredigender orgasme. Het zou zelfs de oorzaak zijn van een vrouwelijke ejaculatie.

Diarra terug in selectie tegen Espanyol

Real Madrid-middenvelder Mahamadou Diarra zal voor het eerst sinds maanden weer in actie kunnen komen.

Omdat Fernando Gago later terugkeert van zijn interlandverplichtingen, heeft Real Madrid-coach Manuel Pellegrini de goed herstelde Diarra opgenomen in de selectie. De Madrilenen treden in de tweede speelronde aan tegen Espanyol.

Diarra liet tegenover El PaŪs weten dat zijn vorige blessure de ergste gebeurtenis in zijn professionele carriŤre was. Hij liet tevens weten dat hij gedurende zijn acht maanden durende revalidatie overwoog een punt achter zijn carriŤre te zetten.

"Het was het ergste moment uit mijn professionele loopbaan. Mijn knie was voor 80 procent beschadigd. Na vijf maanden lijden dacht ik aan stoppen, maar na zeven maanden ging het geweldig vooruit. Ik hoop dat ik deze acht maanden nooit meer hoef te herbeleven," aldus Diarra.

Irizar tekent contract bij Team RadioShack

Markel Irizar zal volgend jaar uitkomen voor Team RadioShack. De Spanjaard zag zijn contract niet verlengd bij Euskaltel-Euskadi, maar heeft een contract van twee jaar getekend bij de formatie van Lance Armstrong.

Irizar reed al sinds 2004 voor Euskaltel en won sindsdien nog geen enkele wedstrijd. De 29-jarige coureur was wel de beste in het bergklassement van de Tour Down Under dit jaar.

Irizar en Armstrong overleefden beide kanker, waarna ook beide weer op de fiets stapten.

[GP2] Van der Garde beleeft beste kwalificatie

Giedo van der Garde heeft op het F1 circuit van Monza zijn beste kwalificatie van het jaar gereden. De iSport-coureur reed naar een uitstekende tweede startplaats. Het resultaat komt na de geweldige zege in Spa en Giedo spreekt dan ook van een ommekeer.

"Sinds de race op Spa-Francorchamps loopt het gewoon goed", vertelde Van der Garde. "We hebben daar een 'turning point' gehad en dat uitte zich in Monza opnieuw. Het ging gewoon lekker, vandaag. De snelste tijd reed ik op mijn eerste set banden, net als iedereen, en daarna kwam niemand er meer aan. De tweede plaats is een uitstekend resultaat en ik ben bijzonder blij."

"Ik start precies tussen de kampioenschapskandidaten in, maar ik ga me niet met hun strijd bemoeien. Ik wil gewoon het best mogelijke resultaat behalen."

Pantelic in selectie Ajax opgenomen

De kersverse Ajax-aankoop Marko Pantelic zal zondag deel uitmaken van de Ajax-selectie voor het duel tegen NAC Breda.

De Servische aanvaller arriveerde vrijdagmiddag om vijf uur op Schiphol. Zaterdag zal hij voor het eerst op het trainingsveld van Ajax staan en morgen begint de oud-speler van Hertha BSC op de reservebank.

De beschikbaarheid van Maarten Stekelenburg en Jan Vertonghen voor het duel tegen de Bredanaars is nog onzeker. "Ze hebben nog niet met de groep getraind. Vandaag wordt beslist, maar er is zeker een kans dat ze spelen," aldus trainer Martin Jol tegenover De Telegraaf.

Luis Suarez en Bruno Silva kwamen vermoeid uit het vliegtuig vanuit Zuid-Amerika. Toch maakt Jol zich hierover geen zorgen "Zij hebben een reis van 25 uur achter de rug, maar hun meespelen is geen probleem," zo liet de oefenmeester weten.

Dubbelslag Zabriskie in Missouri

David Zabriskie is de nieuwe leider in de ronde van Missouri. De renner van Garmin was de snelste in de tijdrit en nam daarmee leiderstrui over van de Argentijn Juan Josť Haedo.

Zabriskie was in de tijdrit over ruim 30 kilometer een halve minuut sneller dan Gustav Larsson, die in het klassement op dezelfde afstand ook tweede is. Derde was de Amerikaan Tom Zirbel op 44 seconden. Addy Engels (Quick Step) werd 95e.

Vacansoleil contracteert Ongarato

Vacansoleil heeft de 34-jarige Italiaan Alberto Ongarato gecontracteerd. De man die al jaren Alessandro Petacchi piloteert - dit seizoen bij LPR - tekende voor 2010 en 2011 bij de Nederlandse ploeg.

Ongarato, ex-renner van Fassa Bortolo en Milram, heeft ritzeges in de rondes van Portugal, Luxemburg en WalloniŽ op zijn naam staan. Vacansoleil wil hem vooral inzetten in de voorbereiding op de massaspurts om hun sprinters Borut Bozic en Romain Feillu bij te staan.

Meisje (17) te dom om te trouwen

Kerry Robertson staat het huilen nader dan het lachen. Twee dagen voor ze in het huwelijksbootje zou stappen, werd haar meegedeeld dat ze niet mag trouwen. Zij zou namelijk niet intelligent genoeg zijn.

Het zeventienjarige meisje uit het Schotse Dunfermline heeft een lichte, mentale achterstand. Kerry, die vijf maanden zwanger is en haar bruidsjurk al tijden in de kast had liggen, zou vandaag haar jawoord geven aan haar 25-jarige verloofde Mark McDougall.

Helaas gaat het feest niet door. Donderdag werd haar door de gemeente te kennen gegeven dat ze niet mag trouwen. Zij zou namelijk niet begrijpen wat de gevolgen van het huwelijk zijn.

Een wrede beslissing, zo oordeelt het meisje. "Ik ben nog steeds zo van streek over alles. Ik weet wat het huwelijk is. Het is dat twee mensen de rest van hun leven samen willen doorbrengen. Ik hou van Mark en ik wil met hem trouwen."

In januari van dit jaar ontmoette ze haar grote liefde, een kunstenaar. Toen ze enkele maanden later zwanger werd, begon het stel hun trouwplannen te smeden. Hun grote droom is echter nu veranderd in een nachtmerrie, zo laat McDougall weten. "Toen we donderdag net wilden weggaan voor de laatste voorbereidingen, stonden er twee maatschappelijk werkers aan de deur van onze flat. Zij vertelden dat het huwelijk onwettig was vanwege Kerry's achterstand", beweert McDougall.

"Kerry barstte in tranen uit. Maar ondanks een discussie met de maatschappelijk werkers dat we van elkaar houden en niet willen dat onze baby wordt geboren bij twee ongehuwde ouders, gaven ze geen krimp." Volgens de Schotse wet kan een ambtenaar van de Burgerlijke Stand namelijk weigeren een huwelijk te voltrekken als een van de of beide partners niet over de mentale capaciteiten beschikt om te snappen wat het huwelijk inhoudt. 

Volgens de Schotse kunstenaar valt het overigens wel mee met de achterstand van de aanstaande moeder. "Het is waar dat ze niet op academisch niveau zit, maar ze is lang niet zo dom als de overheidsdiensten beweren", zegt McDougall. "Sterker nog, ik wist niet eens dat ze een achterstand had, tot we al twee maanden iets met elkaar hadden."

Het stel is nu bang dat hun ongeboren kind straks van hen wordt afgepakt. Ze gaan daarom een psycholoog Kerry laten onderzoeken of ze echt niet in staat is te trouwen en een kind op te voeden. "We gaan dit allebei zo veel mogelijk aanvechten. We vinden dat het feit dat we willen trouwen moet worden aangemoedigd, niet verboden", besluit McDougall. De gemeenteraad wilde verder niet op het verbod ingaan.

[US Open] Finale verplaatst naar maandag

De finale in het herenenkelspel op de US Open wordt op maandag gespeeld. Dat heeft de organisatie besloten nadat de regen het spelen gisteren (vrijdag) onmogelijk maakte. De eindstrijd bij de vrouwen vind morgen (zondag) plaats.

Rafael Nadal en Fernando Gonzalez zijn pas toe aan hun kwartfinale. De twee vervolgen zaterdag vanaf 18.30 uur Nederlandse tijd hun partij die donderdag bij 7-6, 6-6 in het voordeel van Nadal werd afgebroken door de aanhoudende regen. Aansluitend in het Arthur Ashe Stadium volgt Kim Clijsters tegen Serena Williams..

Op een andere baan, Grandstand, spelen Yanina Wickmayer en Caroline Wozniacki vanaf 17.00 uur hun halve finale. Overigens zijn de weersvoorspellingen voor zaterdag eender als die voor vrijdag: regen en veel wind.

Toro Rosso begint ontwerpen bolide 2010

Vanaf volgend jaar staat Scuderia Toro Rosso er alleen voor. Dan zal het ontwerp van de auto niet meer van Red Bull Technology komen, maar moet het Italiaanse team de bolide zelf ontwerpen. Teambaas Franz Tost heeft verklaard dat het team al is begonnen aan het ontwerp van de nieuwe auto.

"Het gaat eigenlijk best goed, moet ik zeggen", vertelde Tost vanuit Monza. "We zijn bezig met het opbouwen van een team van engineers rondom technisch directeur Giorgio Ascanelli. Ook hebben we met Ben Butler een hoofdontwerper in huis en ze zijn al begonnen aan de auto van volgend jaar. We testen in een windtunnel in Bicester, in Engeland. Alles gaat volgens plan."

Momenteel rijden Sebastien Buemi en Jaime Alguersuari voor het team. Het duo debuteerde dit jaar in de Formule 1, en Tost verwacht dat ze ook in 2010 zullen blijven. "De beslissing ligt bij Red Bull, maar het heeft geen zin om jonge coureurs naar je team te halen, als je niet wilt dat ze blijven. We zijn erg blij met de coureurs", sloot hij af.

Briatore: "We hebben genoeg vertrouwen"

Zowel Flavio Briatore als Nelson Piquet verwachten de door Renault en Briatore aangespannen rechtszaak te winnen. De zaak is aangespannen omdat de beschuldigingen van Piquet door de Braziliaan als chantagemateriaal zouden zijn gebruikt om zo ontslag te voorkomen.

In een verklaring liet Piquet weten in alle eerlijkheid gehandeld te hebben, en zich dan ook geen zorgen te maken over de uitkomst van de rechtszaak. "Ik heb in alle eerlijkheid meegewerkt aan het onderzoek van de FIA. Ik vertel namelijk de waarheid, en hoef me nergens zorgen over te maken. Niet over Renault en niet over Briatore. Ik ben me bewust van de invloed en macht die die partijen hebben, maar ik laat me niet door ze opnaaien", aldus Piquet, die ook denkt dat de World Motor Sport Council (WMSC) van de FIA hem in het gelijk zal stellen. "Ik heb alle vertrouwen in het onderzoek van de FIA en het WMSC, maar tot 21 september (wanneer de zitting is, red.) zal ik geen commentaar meer geven."

Briatore sprak in Monza met de pers en liet weten te verwachten dat de rechtszaak van Piquet zal worden gewonnen. Volgens hem probeerde de coureur het team te chanteren met de beschuldigen, om zo een ontslag te voorkomen. "We hebben genoeg vertrouwen in een goede afloop, rond de tachtig procent", sprak de Italiaanse teambaas, die niet positief is over Piquet. "Nelson is een erg verwende jongen. Hij heeft altijd voor een team gereden waar hij de baas was. We hebben alles met hem geprobeerd, maar vroegen alleen om prestaties."

De Renault-teambaas wijst ook met de beschuldigende vinger naar Piquet. "Als ik je vertel een bank te beroven, ben jij degene die beslist het te doen of niet. Ik voel me niet verantwoordelijk en we hebben het idee niets verkeerds te hebben gedaan", zei hij. "Door Piquet moeten we nu naar de World Council, maar we hebben genoeg vertrouwen in onszelf, dat we al naar de civiele rechtbank zijn gestapt."

Echtgenoot: topmodel BŁndchen zwanger

Het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen is zwanger. Dat heeft haar echtgenoot sportman Tom Brady vrijdag bevestigd.

In juni meldde showbizzblad People al het gerucht dat het koppel een kindje zou verwachten. Het gaat om het eerste kind van de 28-jarige schoonheidskoningin. De twee trouwden afgelopen voorjaar in Los Angeles. Brady heeft al een zoon uit een eerdere relatie met actrice Bridget Moynahan.

Dekbedden IKEA gevuld met 'levend' dons

Dekbedden van IKEA worden gevuld met dons, dat van levende eenden en ganzen is geplukt. Dat blijkt uit een Zweedse reportage, die zondag uitgezonden wordt in het Belgische televisieprogramma Panorama. Dat berichtten Belgische media gisteren.

Officieel mag het dons pas geplukt worden als de vogels geslacht zijn, maar in Poolse, Hongaarse en Chinese kwekerijen worden de dieren meerdere keren geplukt voordat ze worden geslacht. "Die dieren worden gefolterd", aldus een Belgische dierenarts, die de reportage heeft bekeken. Het dons wordt verwerkt in jassen en dekbedden voor onder meer IKEA. Binnen de EU is het levend plukken verboden.

IKEA heeft de contracten met de leveranciers inmiddels verbroken. "We willen niet dat klanten zich oncomfortabel voelen bij de producten die ze bij ons aangekocht hebben. Dus wie wil kan z’n donsdekbed inruilen", aldus een woordvoerster van IKEA België.

Boek: Del Toro, Hogan - De Meester

Een vliegtuig komt aan op JFK Airport in New York, zonder enig teken van leven. Lampen zijn uit, geen radiocontact of geluid, kortom, het toestel lijkt dood. Standaardprocedure is dat het Kanarie-team wordt ingezet, onder leiding van EphraÔm, Eph voor vrienden, Goodweather. Al snel komt Eph tot de conclusie dat iedereen in het toestel dood is, maar plots blijken er vier overlevenden te zijn. Geen enkel slachtoffer weet echter wat er gebeurt is. Daarna vallen Eph een aantal zaken op, de lijken vertonen geen sporen van ontbinding en er is geen spoor van bloed meer aanwezig. Als ze dan een vreemde zwarte zware kist, gevuld met aarde, ontdekken, wordt het verhaal alleen maar vreemder. Dan ontmoeten Eph en zijn collega Nora Martinez de oude Abraham Setrakian, hij vertelt ze dat ze een groot maar bovenal oud gevaar tegen zijn gekomen. Ze beginnen echter pas wat aandacht aan het verhaal van de man te besteden, nadat er vreemde dingen gebeurd zijn. Zo zijn de lijken van de vliegramp plots verdwenen en wordt er een verwarde naakte man aangereden op straat, aan zijn teen een kaartje.

Artiest wint $15.000 met inhoud vuilnisbak

In Nieuw-Zeeland is commotie ontstaan rond de winnaar van de Waikato National Contemporary Art Award 2009. De prijs, die omgerekend goed is voor ruim 7250 euro, is dit jaar toegekend aan een hoop vuilnis. Volgens de kunstenaar is zijn kunstwerk de titel meer dan waard.

Dane Mitchell uit de stad Auckland, die momenteel in zijn optrekje in Berlijn woont, sleepte de prijs in de wacht voor zijn object 'Collateral'. Het kunstwerk is letterlijk de inhoud van de vuilnisbak. Hij had namelijk zijn personeel gevraagd om allemaal weggegooide verpakkingsmateriaal te verzamelen en dit te gebruiken als zijn inzending.

Volgens Mitchell moet men zijn kunstwerk niet provocerend of cynisch opvatten. "Ik werd geïnteresseerd in het tonen of het spelen met de techniek van de materialen zelf", verklaart hij. "Ik wilde juist de samenhang gebruiken. Mijn werk is zeer afhankelijk van de context van de betrokken jury en het museum."

Hij vindt dat zijn kunstwerk de geldprijs zeker verdiend heeft. Ondanks dat hij zelf eigenlijk geen flikker voor het kunstwerk heeft gedaan, is hij echter niet van plan de geldsom met zijn personeel te delen. 

Ook een partijtje rommel in je huiskamer zetten? Het 2500 euro kostende kunstwerk is hier te bewonderen.

Duo speelt porno af op winkel-tv's

De politie heeft onlangs twee mannen uit de Amerikaanse staat Oklahoma opgepakt. Het tweetal had voor de gein een pornofilm in de centrale dvd-speler van een Walmartvestiging in Fort Smith gestopt. Volgens het gevangenisrapport wordt het duo nu aangeklaagd voor misdadige obsceniteit.

Volgens de politie hebben de twee twintigjarige mannen uit het plaatsje Muldrow de pornofilm vorige week, dankzij de centrale dvd-speler, op maar liefst zes televisies tegelijk afgespeeld. Na een klacht van een klant heeft een bedrijfsleider de dvd uit de speler gehaald.

Anita: "Ik geloof in mijzelf en kan bij Ajax slag

Vurnon Anita debuteerde op zijn zestiende bij Ajax. De inmiddels twintigjarige speler is echter nog geen vaste waarde. Vorig seizoen kreeg hij veel speeltijd en had hij verschillende keren een basisplaats. Sinds Martin Jol is aangesteld kan de middenvelder niet op veel speelminuten rekenen.

Volgens Anita mocht hij niet op huurbasis bij Ajax vertrekken. Willem II had hem graag aan haar selectie toegevoegd, maar van Jol moest hij blijven. "Het is heel positief dat ik dat van Jol te horen heb gekregen", zegt Anita. "Ik heb het gevoel dat men vertrouwen in mij heeft en daarom hoef ik ook niet per se weg uit de ArenA."

"Ik geloof in mijzelf en weet dat ik bij Ajax kan slagen", gaat de Antilliaan verder. Hij vindt het niet erg als hij soms met Jong Ajax mee moet doen. "Ik blijf toch altijd alles geven. Of dat nou bij het eerste is of in het tweede."

Hij moet zich richten op een plaats in de verdediging. "Tijdens de trainingen sta ik altijd linksback. Als rechtsachter kan ik ook prima uit de voeten. Het is voor mij geen probleem om te moeten omschakelen van de ene naar de andere kant. Zolang ik maar niet op de goal wordt gezet, vind ik alles best", grapt Anita.

Rutten tevreden over Vukovic

Fred Rutten heeft met de komst van Jagos Vukovic, die afgelopen donderdag aansloot bij PSV, een extra mogelijkheid voor zijn achterhoede.

"Dit is een constructie die mij uitstekend bevalt. Hij kan zowel in het centrum als op links uit de voeten", meldt Rutten op clubsite van PSV.

"Dit is een goed moment om kennis te maken met een jonge speler. Hij komt uit een andere liga, van een ander niveau. Dat vraagt een aanpassing van zijn trainingsarbeid en van zijn voetballen. Een ideale constructie voor ons", vervolgde de hoofdtrainer.

"Wij gaan kijken hoe hij zich gaat ontwikkelen bij PSV". Rutten kan na dit jaar beslissen of hij hem definitief in dienst van de Eindhovenaren neemt of niet. PSV huurt de verdediger voor ťťn jaar van FK Rad, en heeft een optie tot koop.

Vukovic was zelf ook zeer blij om bij PSV aan de slag te gaan. "Ik ben goed ontvangen door mijn medespelers en verwacht dat het snel zal klikken met hen. Ik zie veel mogelijkheden om te groeien", zei de ServiŽr. Jagos Vukovic zit nog niet bij de selectie voor de wedstrijd met Roda JC van aanstaande zaterdag.

Senna loopt beenblessure op

Marcos Senna kan de komende weken niet in actie komen voor Villarreal. De Spanjaard kampt al enige tijd met lichte pijntjes en heeft nu een beenblessure, die hij heeft opgelopen in het WK-kwalificatieduel met Spanje tegen Estland. Het lijkt erop dat de middenvelder drie weken aan de kant staat.

"We spelen zeven wedstrijden in 22 dagen en we hebben daarvoor een grote spelersgroep nodig. Marcos is een zeer belangrijke speler voor ons en zijn afwezigheid zal zich laten merken. Dit is het slechtste nieuws wat we konden ontvangen", zei coach Ernesto Valverde.

Senna speelde afgelopen woensdag met Spanje de hele wedstrijd tegen Estland. Spanje wist zich in die wedstrijd te kwalificeren voor het WK 2010. Door de blessure mist Senna de start van de Europa League. Ook kan hij zondag niet spelen tegen Real Mallorca.

Del Piero speelt niet tegen Lazio

Alessandro Del Piero zal dit weekend zijn seizoendebuut niet kunnen maken. De aanvaller van Juventus hoopte te kunnen spelen tegen Lazio Roma maar een dijbeenblessure houdt dat tegen.

Ciro Ferrara, de trainer van Juve, wilde de clubicoon graag in de basis hebben maar de medische staf adviseerde om hem nog rust te gunnen. De spits heeft al weken last van deze blessure en de artsen zijn van mening dat het niet verstandig is om meteen een volle wedstrijd te spelen.

Verder kan ook Vincenzo Iaquinta, de andere aanvaller van de topclub, niet spelen. De Italiaanse international krijgt rust van de trainer door de intense interlandverplichtingen van de afgelopen week. Hierdoor zullen David Trezeguet en Amauri in de basis starten.

West Ham bindt nieuwe spits Franco aan zich

West Ham United versterkt zich per direct met Guillermo Franco. Trainer Gianfranco Zola was lange tijd op zoek naar een nieuwe spits en heeft die nu gevonden in de Mexicaan die een ťťnjarige verbintenis tekent.

De 32-jarige aanvaller stond het afgelopen seizoen onder contract bij het Spaanse Villarreal. De bedoeling was om Franco voor twee jaar vast te leggen. Uiteindelijk kwamen beide partijen een contract voor ťťn jaar overeen. "West Ham wilde me eigenlijk voor twee jaar strikken", zegt de international tegen Sky Sports. "Maar dat wilde ik niet. Ik wil eerst kijken of mijn familie zich thuisvoelt in Engeland en dan zien we na het WK wel verder."

Het contract bij Villarreal werd deze zomer niet verlengd. Daardoor kon de oud-speler van Monterrey en Lorenzo transfervrij vertrekken uit Spanje. Vanaf 2005 stond hij onder contract bij El Submarino Amarillo. In totaal kwam hij tot 81 wedstrijden, daarin wist hij veertien maal te scoren.

Van Dieren voor seizoen uitgeschakeld

Renť van Dieren zal dit seizoen toch niet te bewonderen zijn in het shirt van NAC Breda. Het plan bestond dat de speler op amateurbasis zou uitkomen voor de Eredivisie-club. De speler in kwestie is echter vergeten om voor 14 juli zijn overschrijving bij de KNVB aan te vragen.

De enige oplossing die nu nog bestaat is een contract. Wanneer de middenvelder een contract bij NAC zal tekenen, betekent dat automatisch dat hij wel mag spelen. Het bestuur van de club uit Breda is echter niet van plan om de voetballer een verbintenis aan te bieden.

Van Dieren kwam over van Excelsior en was al een tijdje te bewonderen op de trainingsvelden van NAC. De speler genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, maar wist daar nooit te overtuigen. Vervolgens heeft hij in het shirt van Fortuna Sittard en Excelsior gespeeld.

Djourou voor het hele seizoen uitgeschakeld

Johan Djourou, speler van Arsenal, zal tot aan het einde van het huidige seizoen niet meer inzetbaar zijn. Dit wist trainer Arsene Wenger afgelopen week naar buiten te brengen.

Onlangs moest de verdediger een operatie aan zijn knie ondergaan. Door die ingreep moet hij minimaal zes maanden vanaf de kant toekijken, maar de revalidatie zal naar alle waarschijnlijkheid zelfs acht maanden in beslag gaan nemen.

"Hij heeft een zware operatie achter de rug en dit is een flinke klap voor hem en voor de club. Dit seizoen is hij een patiŽnt", zo reageerde hij tegenover The Daily Telegraph. De Franse oefenmeester hoeft overigens niet te klagen over de mogelijkheden in de verdediging. Zo zijn in het centrum William Gallas en Thomas Vermaelen inzetbaar. Mikael Silvestre en Philippe Senderos kunnen daar eveneens spelen.

Bouma traint weer

Wilfred Bouma heeft vrijdagmiddag weer voor het eerst meegetraind met zijn club Aston Villa. De Nederlandse verdediger had het afgelopen jaar veel last van blessures, waardoor hij amper in actie kon komen in de Premier League.

De medische staf van The Villans had voorspelt dat Bouma in de zomer alweer zijn rentree kon maken, maar de international kreeg een terugslag te verwerken. Nu wordt er geschat dat de mandekker over enkele weken weer zijn eerste wedstrijd kan meespelen.

Op de officiŽle website van Aston Villa laat trainer Martin O'Neill weten dat hij blij is met de terugkeer van Bouma. "Het was fijn om te zien dat Bouma weer met de rest van de jongens was. Hij maakt vooruitgang, maar we hebben geen tijdsindicatie. Hij heeft nog wel even nodig, maar we hebben geduld met hem."

[NBA] Iverson tekent bij de Grizzlies

Allen Iverson, voormalig speler van de Phildelphia Sixers, heeft een contract getekend bij de Memphis Grizzlies. Ondanks het feit dat de guard al meer dan 20.000 punten in de NBA gescoord heeft, was hij niet de meest begeerde free agent van de zomer.

De 34-jarige speler kon weinig goeds doen in Detroit vorig seizoen op het veld. Buiten het veld ging het ook niet goed met de voormalige MVP. Dit probeert Iverson achter zich te laten en een nieuwe start te maken in Memphis. Hij wil zich dit jaar meer dan ooit bewijzen. De rappe guard zal het zeker niet makkelijk krijgen. De Grizzlies wonnen vorig jaar slechts 24 van hun 82 wedstrijden en hebben de play-offs al sinds 2006 niet meer bereikt.

Iverson tekent slechts voor een jaar met een contractswaarde van rond 3.5 miljoen dollar. Er waren vele fans in de FedEx Forum aanwezig om de guard aan te moedigen. Iverson beloofde een beter jaar dat vorig jaar en zelfs overwinningen in de play-offs, iets wat de Grizzlies nog nooit gelukt is.

Heksen bestaan

Afgelopen donderdag was er een als alle anderen. Het rollatortuig stond al in een file bij het punt waar het lege fust wordt ingenomen. De schuldige van het ontstaan van elke opstopping bevindt zich steevast aan het begin. In dit geval bleek dat een beverige oude man die zichtbaar moeite had om zijn lege flessen in het toch behoorlijk grote gat te mikken. De ook al niet piepjonge vrouw die achter hem stond, trok lelijke gezichten en mopperde wat over oude mensen en dat ze niet de hele dag had.

Grote politieactie tegen drugs in Maastricht

De politie is vanavond een café en een belwinkel aan de Scharnerweg in Maastricht binnengevallen in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Zo'n honderd wetsdienaren doen aan de actie mee, liet een woordvoerster van de politie weten.

De Scharnerweg is afgesloten. De politie heeft een onbekend aantal mensen gearresteerd. Iedereen die in het café is, moet binnen blijven en wordt gecontroleerd. De actie komt na een regen van klachten uit de buurt wegens overlast van drugscriminelen en drugsrunners.

Vettel: "Geen reden tot paniek"

Sebastian Vettel lijkt tijdens de vrije trainingen op Monza niet echt tot de toppers te behoren. De jonge Duitser denkt niet dat er reden tot paniek is.

Vorig seizoen wist Sebastian Vettel nog te winnen op Monza. Het was de eerste zege voor de Duitser en voor zijn toenmalige team, Scuderia Toro Rosso. Vettel werd meteen ook de jongste winnaar uit de geschiedenis van de sport en toonde aan zowat alle tegenstanders dat regenweer zijn troef is. In 2009 zal Vettel een tandje moeten bijsteken indien hij vooraan wil eindigen.

"Het is momenteel nog moeilijk te voorspellen wie er vooraan zal gaan vertrekken maar bij Red Bull zit men goed op schema. Alles is tot nu toe volgens plan verlopen en op vrijdag hebben we gewoon minder gereden om onze motoren te sparen. Vandaag verliep alles goed en de wagen had dus geen problemen. We moeten nog wat verbeteren maar er is geen reden tot paniek", aldus Sebastian Vettel.

Bos kijkt uit naar derby tegen NEC

Vitesse en NEC kruisen dit weekend de degens in Arnhem. Voor de beide supportersschares het belangrijkste duel van het seizoen, maar ook voor Vitesse-trainer Theo Bos is de wedstrijd speciaal.

Bos is geboren in Nijmegen. Momenteel is hij hoofdtrainer bij Vitesse en kijkt hij dan ook reikhalzend uit naar het duel. "Ik ben een Arnhemmer. Ik ben een echte Vitesse-man. Deze wedstrijd telt de stand niet. In de Gelderse klassieker spelen andere krachten. Deze wedstrijd moeten we tweehonderd procent geven, voor het publiek", aldus Bos tegenover Omroep Gelderland.

Toch hoopt Bos op een sportieve wedstrijd tussen de aartsrivalen. "Ik heb niks tegen NEC hoor", benadrukt de Vitesse-trainer. "Dat is een prima clubje. De boodschap moet zijn dat we veel goed kunnen doen voor de fans. Winst zorgt ook voor rust na onze start."

Nilsson moet mogelijk derby tegen NEC missen

Lasse Nilsson moet de derby met NEC van aanstaande zondag wellicht missen. De spits van Vitesse heeft last van een knieblessure, zo laat De Gelderlander weten.

Nilsson kampt met een scheurtje in zijn meniscus. De precieze ernst van de kwetsuur is nog moeilijk te bepalen, zo vertelt de Zweed zelf: "Misschien hoef ik niet geopereerd te worden. Of misschien kunnen we een eventuele operatie uitstellen tot na het seizoen. Het is afwachten hoe het verder gaat."

Vrijdag trainde de aanvaller gewoon mee met de Vitesse-selectie en als hij ook de zaterdagsessie met goed gevolg afsluit zal Nilsson zondag van de partij zijn. Zoniet dan is de Turkse aankoop Sinan Kaloglu zijn beoogde vervanger.

Geen uitpubliek bij onderlinge partijen ADO-Ajax

Dit seizoen zullen ADO Den Haag en Ajax geen uitfans meenemen naar hun onderlinge duels. Dat hebben de burgemeesters van beide steden vrijdag aan de clubs bekendgemaakt.

Na ongeregeldheden in 2006 werd besloten de komende jaren zonder uitsupporters te spelen, met een evaluatiemoment in 2009. Die evaluatie vond recent plaats, maar voor de betrokken partijen was er weinig reden de maatregel in te trekken.

In principe geldt de maatregel tot 2011, maar bij de start van volgend seizoen gaan clubs en overheid weer met elkaar praten om de situatie te bespreken.

Sluiter en De Bakker naar halve finale

Raemon Sluiter en Thiemo de Bakker hebben beide de halve finale gehaald van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn.

Sluiter klopte de Duitser Julian Reister in twee sets: 6-3 en 6-4. Hij treft morgen in de halve finale de Fransman Stephane Robert.

De Bakker won in drie sets van de Duitser Matthias Bachinger: 4-6, 6-3 en 6-4. Hij treft in de halve finale de als tweede geplaatste Amerikaan Michael Russell.

Oranjes bezoeken Michelle en Barack Obama

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren vandaag te gast in het Witte Huis. Vanuit New York vlogen ze naar Washington voor een ontmoeting met First Lady Michelle Obama. Later kwam ook de Amerikaanse president Barack Obama langs voor een praatje met de Oranjes. Hij was voor een groot deel bij het gesprek aanwezig.

Na de kennismaking met de presidentsvrouw werden eerst wat cadeautjes uitgewisseld. Vervolgens nodigde Michelle Obama de prins en prinses uit om thee te drinken.

Het gesprek is in "bijzonder hartelijke sfeer verlopen", liet de Rijksvoorlichtingsdienst na afloop weten. Benadrukt werden de goede relaties tussen de Verenigde Staten en Nederland. Ook kwam de viering van NY400 aan de orde en spraken de prins en prinses met het presidentiële echtpaar over hun werkterreinen.

Het onderonsje, dat ruim een half uur duurde, had het karakter van een privébezoek. De prins en prinses zijn niet op staatsbezoek in de Verenigde Staten, maar vieren de ontdekking van New York door VOC-kapitein Henry Hudson vierhonderd jaar geleden. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken, momenteel in New York, was niet mee naar het Witte Huis.


Willem-Alexander en Máxima in het Witte Huis  (foto: ANP)

Ratchet & Clank met meerdere moeilijkheidsgraden en video

Meer nieuws over Ratchet & Clank: A Crack In Time vandaag. Insomniac Games vertelt ons dat de game drie moeilijkheidsgraden zal bevatten: Casual, Normal en Hard. Casual maakt de game iets gemakkelijker dan Ratchet & Clank: Tools of Destruction, Normal iets moeilijker en Hard een stuk moeilijker. Zij die de voorgangers te gemakkelijk vonden kunnen dus gerust ademhalen.

Verder weet de developer ons te vertellen dat de game een resolutie van 720p gebruikt met een constante beeldverversing van 60fps. Als dit alles nog niet genoeg is, gooien we er ook nog een ruim zes minuten durende video bij.

Laatste reviews en specials
special
GameForce 2018 [Fotoverslag]
special
Fun met Funda #119 Genoeg ruimte in Egmond a/d Hoef
review
Blu-ray: The Gringo
review
The World Ends With You: Final Remix
review
CD: Deicide - Overtures Of Blasphemy
special
Sam J'taime: 'Ik ben als een universele afstandsbediening'
©FOK.nl e.a.