Adebayor trapt na op Arsenal-fans en Bendtner

Spits Emmanuel Adebayor verruilde afgelopen zomer Arsenal voor Manchester City. De Togolees lijkt nog last te hebben van oud zeer.

"Het goede van Manchester City zijn de supporters. Ze houden van je. Arsenal heeft veel supporters, die eigenlijk geen supporters zijn. Ze komen uit Amerika en Jamaica. Vandaag zijn het supporters van Arsenal, morgen van Liverpool en overmorgen van Manchester United," aldus Adebayor tegenover The Daily Telegraph.

"Als je een speler elk weekend uitjoelt, het spijt me zeer, maar dan mag je jezelf geen echte supporter noemen. Dat deed me veel pijn. Dat was het moeilijkste moment uit mijn carrière," zo vervolgde Adebayor, die vorig seizoen geregeld werd uitgefloten door het Arsenal-publiek omdat hij zijn contract niet wilde verlengen.

Niet alleen het Arsenal-publiek, maar ook Nicklas Bendter is Adebayor beslist niet vergeten. De aanvaller heeft allerminst een hoge pet op van de Deen, die bij Arsenal een collega-spits was.

"Als Cristiano Ronaldo naar Manchester United was gegaan met de instelling: "ik ben goed" dan was hij niet de beste speler ter wereld geworden. Hij heeft met United-spelers samengewerkt, geprobeerd om zijn speelstijl aan te passen. De spelers van United hebben hem groot gemaakt. Nicklas denkt dat hij zichzelf groot kan maken."