Manchester City verslaat Arsenal in eigen huis

RowanF1
In eigen huis heeft Manchester City met ruime cijfers gewonnen van Arsenal. De ploeg van manager Mark Hughes sprong veel beter met de kansen om dan The Gunners, maar won wel verdiend.

In de twintigste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Manuel Almunia, de bal verdween via de rug van de Arsenal-doelman in het doel na een kopbal van Micah Richards. Na ruim een uur spelen zette Robin van Persie beide ploegen weer naast elkaar, maar daarna liep City snel uit naar een 4-1 voorsprong.

In de 74ste minuut zorgde Craig Bellamy voor de 2-1 na een voorbereidende actie van Richards en zes minuten later maakte Emmanuel Adebayor er 3-1 van. De spits die deze zomer overkwam van Arsenal vierde zijn treffer provocerend voor het vak met supporters van Arsenal. Die zagen weer vier minuten later Shaun Wright-Phillips de vierde City-treffer maken, na een vlot uitgevoerde counter. Tomas Rosicky maakte er in de 88ste minuut nog wel 4-2 van, maar de overwinning kwam voor Manchester City niet meer in gevaar.