Fisichella: "Geen spijt van stap naar Ferrari"

RowanF1
Giancarlo Fisichella zegt geen spijt te hebben van zijn beslissing om Force India te verruilen voor Ferrari, ondanks dat hij tijdens zijn eerste kwalificatie voor het Italiaanse team niet verder kwam dan de veertiende stek. Ondertussen kwalificeerde de vervanger van Fisichella, Vitantonio Liuzzi, zich op een zevende positie.

"Ik ben erg blij voor Force India", zei Fisichella tegen verslaggevers in Monza. "Ik heb zelf een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van die auto. Het rijden voor Ferrari was echter mijn ultieme droom. Ook als Force India de laatste vijf races van het seizoen zou winnen, zou ik geen spijt hebben van mijn beslissing."

"Ik ben erg teleurgesteld over mijn eigen kwalificatie", vervolgde de Italiaan, die tijdens de laatste vrije training op zaterdagochtend nog was gecrasht. "Ik zat niet comfortabel in de auto en had er geen vertrouwen in. Maar alles bij elkaar genomen is veertiende toch een redelijk goed resultaat. Het team is er in elk geval erg blij mee."