Anita: "Ik geloof in mijzelf en kan bij Ajax slag

Vurnon Anita debuteerde op zijn zestiende bij Ajax. De inmiddels twintigjarige speler is echter nog geen vaste waarde. Vorig seizoen kreeg hij veel speeltijd en had hij verschillende keren een basisplaats. Sinds Martin Jol is aangesteld kan de middenvelder niet op veel speelminuten rekenen.

Volgens Anita mocht hij niet op huurbasis bij Ajax vertrekken. Willem II had hem graag aan haar selectie toegevoegd, maar van Jol moest hij blijven. "Het is heel positief dat ik dat van Jol te horen heb gekregen", zegt Anita. "Ik heb het gevoel dat men vertrouwen in mij heeft en daarom hoef ik ook niet per se weg uit de ArenA."

"Ik geloof in mijzelf en weet dat ik bij Ajax kan slagen", gaat de Antilliaan verder. Hij vindt het niet erg als hij soms met Jong Ajax mee moet doen. "Ik blijf toch altijd alles geven. Of dat nou bij het eerste is of in het tweede."

Hij moet zich richten op een plaats in de verdediging. "Tijdens de trainingen sta ik altijd linksback. Als rechtsachter kan ik ook prima uit de voeten. Het is voor mij geen probleem om te moeten omschakelen van de ene naar de andere kant. Zolang ik maar niet op de goal wordt gezet, vind ik alles best", grapt Anita.