FOK! weekend tv-gids

GauloisesB.

Vrijdag- en zaterdagavond zijn de belangrijkste momenten voor tv-zenders. Elke tv-zender doet, ondanks de komkommertijd, toch veel moeite kijkers aan zich te binden. FOK! laat je elke vrijdag- en zaterdagavond zien wat er te krijgen is op de beeldbuis, zondagochtend zetten we de kijkcijfers op een rij.

De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Met Nederland 1 kunnen we lachen vanavofnd. Het nieuwe programma van Paul de Leeuw, Lieve Paul, begint om 20:25 uur. Ook Cor Bakker en Adje zijn in De Leeuws nieuwe show weer van de partij. Om 21:35 uur begint het nieuwe seizoen van Koefnoen, waar we kennis maken met enkele nieuwe types.

Nederland 2
Om 20:15 uur de film De Tweeling, waarin de 4-jarigen Lotte en Anna in de vooroorlogse tijd uit elkaar gerukt worden en apart van elkaar opgroeien. Zullen zij elkaar ooit nog tegenkomen? Om 21:10 uur is bij de NCRV het discussieprogramma Rondom 10 te zien.

Nederland 3
Joost Karhof presenteert om 20:25 uur Triana, een politieke talkshow over macht, geld en media, met een soms ietwat satirische ondertoon. Om 21:25 uur staat Aanpakken & Wegwezen op het programma, waarin Nederlanders huis en haard achterlaten om in het buitenland een ontwikkelingsproject op te starten.

RTL 4
RTL 4 heeft de afgelopen weken twee zaterdagavondprogramma's gehad die ruim boven het miljoen scoorden, ook deze week zullen ze scoren. We hebben het over Let's Dance (20:00 uur), waar vanavond onder meer Willibrord Frequin, Viola Holt, Emile Ratelband en John van den Heuvel hun opwachting zullen maken. Jack Spijkerman volgt om 21:30 uur met Wat Vindt Nederland?, waarin twee teams de meningen van Nederland in moeten schatten.

RTL 5
RTL 5 programmeert twee films vanavond. De eerste, Librarian II: Return to King Solomon's mines, is een actiefilm. Een bibliothecaris hoopt de legendarische mijnen van koning Solomon te ontdekken in Afrika, maar er zijn meer kapers op de kust.... Te zien om 20:15 uur. Om 22:00 uur zendt RTL 5 Braveheart uit, een avonturenfilm die zich afspeelt in de dertiende eeuw. Een rebellenleider verklaart de oorlog van Engeland, die Schotland hebben ingenomen, na de moord op zijn vrouw.

RTL 7
Nog meer films op RTL 7, met om te beginnen Jesse Stone - Night passage om te beginnen. Om 20:00 uur zie je deze thriller, waarin de hoofdpersoon (Jesse Stone) politiechef wordt. Op zijn eerste werkdag doet hij onderzoek naar huiselijk geweld, maar er blijken grote witwaspraktijken achter te zitten. De dader zit in dezelfde gemeenteraad die Jesse aangesteld heeft. De gemeenteraad doet er alles aan de geheimen niet te openbaren.

Om 21:35 uur een filmklassieker uit 1983 van regisseur Paul Verhoeven: De vierde man. In dit filmdrama krijgt een alcoholistische schrijver visioenen, waarin hij naderend gevaar ziet. Na een lezing krijgt hij een affaire met een fan, waardoor de visioenen alleen maar gruwelijker worden en zijn relatie onder druk komt te staan. Totdat hij beseft dat de visioenen hem waarschuwen voor zijn minnares...

RTL 8
Om 20:00 uur is op RTL 8 een nieuwe aflevering van Gooische Vrouwen te zien. Om 20:25 uur een dubbele aflevering te zien van de dramaserie 'De erfenis', waarin twee broers en een zus na de dood van hun vader strijden om het familiebedrijf en, heel verrassend: de erfenis.

SBS 6
Er staan vanavond twee talentenjachten te wachten bij SBS, te beginnen met K2 zoekt K3 om 20:00 uur. De voorrondes zijn voorbij, dus nu wordt het serieus. 'Serieus'. Aansluitend is om 21:25 uur Het Beste Idee van Nederland te zien, waarin allerlei mensen te zien zijn die denken een briljante uitvinding te hebben gedaan.

Net 5
Om 20:30 uur de dramaserie 'The closer', waarbij een informant en FBI-agent zijn vermoord. Vanaf 21:25 uur een dubbele aflevering van de detectiveserie 'Cold case', waarbij rechercheteams oude, onopgeloste moordzaken alsnog proberen op te lossen.

Veronica
Vanavond is de film Troy, met onder andere Brad Pitt en Orlando Bloom, te zien om 20:00 uur. In dit actiedrama wordt de prins van Troje verliefd op de koningin van Sparta, maar dat is ethisch onverantwoord. De film speelt zich af in 1193 v. Chr., dat een mooi beeld van de Romeinse en Griekse tijd geeft.