Briatore: "We hebben genoeg vertrouwen"

RowanF1
Zowel Flavio Briatore als Nelson Piquet verwachten de door Renault en Briatore aangespannen rechtszaak te winnen. De zaak is aangespannen omdat de beschuldigingen van Piquet door de Braziliaan als chantagemateriaal zouden zijn gebruikt om zo ontslag te voorkomen.

In een verklaring liet Piquet weten in alle eerlijkheid gehandeld te hebben, en zich dan ook geen zorgen te maken over de uitkomst van de rechtszaak. "Ik heb in alle eerlijkheid meegewerkt aan het onderzoek van de FIA. Ik vertel namelijk de waarheid, en hoef me nergens zorgen over te maken. Niet over Renault en niet over Briatore. Ik ben me bewust van de invloed en macht die die partijen hebben, maar ik laat me niet door ze opnaaien", aldus Piquet, die ook denkt dat de World Motor Sport Council (WMSC) van de FIA hem in het gelijk zal stellen. "Ik heb alle vertrouwen in het onderzoek van de FIA en het WMSC, maar tot 21 september (wanneer de zitting is, red.) zal ik geen commentaar meer geven."

Briatore sprak in Monza met de pers en liet weten te verwachten dat de rechtszaak van Piquet zal worden gewonnen. Volgens hem probeerde de coureur het team te chanteren met de beschuldigen, om zo een ontslag te voorkomen. "We hebben genoeg vertrouwen in een goede afloop, rond de tachtig procent", sprak de Italiaanse teambaas, die niet positief is over Piquet. "Nelson is een erg verwende jongen. Hij heeft altijd voor een team gereden waar hij de baas was. We hebben alles met hem geprobeerd, maar vroegen alleen om prestaties."

De Renault-teambaas wijst ook met de beschuldigende vinger naar Piquet. "Als ik je vertel een bank te beroven, ben jij degene die beslist het te doen of niet. Ik voel me niet verantwoordelijk en we hebben het idee niets verkeerds te hebben gedaan", zei hij. "Door Piquet moeten we nu naar de World Council, maar we hebben genoeg vertrouwen in onszelf, dat we al naar de civiele rechtbank zijn gestapt."