PowNed wil politieke partij beginnen

De publieke omroep PowNed wil een politieke partij beginnen. Dat meldt de secretaris van de omroep Jan Bennink in het opinieblad HP/De Tijd. De bedoeling is dat het oprichten van de partij volledig in beeld wordt gebracht op de potentiële nieuwe omroep PowNed.

Over het programma wil Bennink niet veel loslaten. "We beginnen helemaal from scratch, zonder ideeën, leider, etcetera. Leden en/of kijkers gaan alles bepalen. De bedoeling is dat het evolueert tot een echte partij en dat het ook daadwerkelijk iets gaat opleveren. Elke stap wordt uitgezonden op tv," aldus secretaris Bennink.

Ook gaat de secretaris in op het uitlekken van het programma Het Voorgesprek. "Een beetje een tragisch verhaal dit. Het was een topidee. Ontzettend jammer dat het is uitgelekt," aldus de secretaris in het opinieblad. Bennink vervolgt: "Maar, laten we er ook geen drama van maken. Er valt nu niets meer aan te doen. Het wordt moeilijk om het nog door te zetten. Maar zeg nooit nooit. You never know. Het zou toch zomaar kunnen dat we het wel doen."