Pokémon is hip, Big Brother zó 1999

Pokémon is nog steeds hip. Dat blijkt uit gegevens van marktplaats.nl. De onlineveilingsite, die in mei tien jaar bestond, bestudeerde de data van de afgelopen jaren en ontdekte een paar opvallende zaken.

Uit de gegevens blijkt bijvoorbeeld dat Pokémon vanaf het moment dat hij zijn intrede deed in 1995 niet meer weg is geweest. Pokémon is nog steeds hot in 2009. "Dit jaar al werd deze zoekterm al bijna tachtigduizend keer ingevoerd door unieke bezoekers", zegt een woordvoerster van Marktplaats.

Rechercheur Baantjer is de laatste tien jaar ook topper op de onlineveilingsite, net als de step. "Baantjer werd dit jaar al weer bijna tienduizend keer aangeklikt en bijna negentigduizend mensen zochten via de website een step om zich te verplaatsen."

Uit de data van Marktplaats blijkt ook dat een aantal items die in 1999 erg hot waren tien jaar later ver over het hoogtepunt heen is. Dit jaar tikten nog maar tien mensen de zoekterm Barney (Raymond van Barneveld) in. Deze Haagse postbode won in de jaren negentig menig dartstoernooi en zorgde in 1998 voor dartskoorts in Nederland door de toenmalige Embassy te winnen.

Tweehonderd mensen zochten dit jaar nog naar Big Brother op de site.In 1999 werd dat televisieprogramma voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie. Op de site kom je nog spellen, boeken en videobanden tegen. Toch probeert iemand deze week nog een bank te slijten door Big Brother in de advertentie te verwerken. "Zeer mooie witte/creme bank met 5 kussens. Dit model is destijds in een van de Big Brother-series als bank gebruikt. (...)", zo luidt de advertentie.

Raar geel ding, Pokemon geheten.   (foto: ANP)