Van Dieren traint mee met NAC

René van Dieren traint vanaf deze week mee met de selectie van NAC Breda. De clubloze middenvelder speelde maandag mee met de beloften van de Bredanaars in de oefenwedstrijd tegen Apep Pitsilia uit Cyprus.

In BN/De Stem maakt technisch directeur Earnest Stewart duidelijk dat Van Dieren niet in aanmerking komt voor een contract. "Hij heeft zelf het verzoek neergelegd om met ons mee te trainen. Maar in principe is onze selectie rond. Van Dieren zou dus hooguit op amateurbasis bij ons kunnen komen spelen."

Van Dieren kwam de afgelopen zeven seizoenen uit voor Excelsior, maar koos ervoor om een nieuw contractvoorstel van de Kralingers naast zich neer te leggen. "Ik wil hogerop," aldus Van Dieren ambitieus. "Het is nooit verkeerd om bij een goede eredivisieclub mee te trainen. Want ik denk dat ik dat niveau aan kan. Om die reden heb ik een aantal aanbiedingen vanuit de eerste divisie afgeslagen."

Bij NAC wil Van Dieren blijven 'totdat er iets leuks op zijn pad komt.' "Maar je weet nooit hoe het gaat. Wie weet is er hier op amateurbasis iets mogelijk," aldus de ex-speler van Feyenoord en Fortuna Sittard.