Safina is kritiek zat

Tennisster Dinara Safina is de kritiek op haar prestaties meer dan zat. De Russische is al enige tijd de nummer één van wereld, maar won nog geen enkel grandslamtoernooi. Gisteren (plaatselijke tijd) reageerde ze in Los Angeles geïrriteerd op de zoveelste aanval van Serena Williams.

De Amerikaanse, tweede van de wereld, vindt dat zij de koppositie verdient omdat zij in het bezit is van de titels van de US Open, de Australian Open en Wimbledon.

"Ik heb het rankingsysteem niet bedacht", bitste Safina op een persconferentie van het WTA-toernooi in Los Angeles. "Als ze er vragen over heeft, moet ze bij de WTA zijn. Het gaat erom hoe je over een heel jaar speelt, niet alleen op die vier grand slams. Ik heb het hele jaar gespeeld en ik heb ook op de grand slams goede resultaten geboekt."

Safina won dit jaar de toernooien in Rome, Madrid en Portoroz en stond in de finale van de Australian Open en Roland Garros en de halve finale van Wimbledon. Op die belangrijke momenten werd ze echter volledig overklast, door Serena in Australië, Svetlana Koeznetsova in Parijs en Venus Williams in Londen.


Safina is kritiek zat  (foto: DAG)