Uitslag FC Twente - Sporting Portugal

FC Twente is er net niet in geslaagd om de vierde voorronde van de Champions League te bereiken. Tegen Sporting Portugal moest het in de blessuretijd de 1-1 toestaan, waardoor de Portugezen op basis van het uitdoelpunt verder gaan.

FC Twente begon, op Boschker na, met dezelfde spelers als in de heenwedstrijd. De ploeg uit Enschede kende een bliksemstart. In de eerste minuut al kreeg Twente een corner, waaruit Douglas de 1-0 wist te scoren. Daarna bleef het aanvankelijk aanvallen, maar gaandeweg de eerste helft nam Sporting het initiatief over. Twente had echter de wedstrijd onder controle en kansen wisten de Portugezen daardoor niet te creëren.

Sporting werd alleen gevaarlijk via wat afstandsschoten, terwijl Twente wat kansjes kreeg via N'Kufo. Gescoord werd er echter niet, waardoor het met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Ook in de tweede helf bleef dit spelbeeld. Sporting had het overwicht, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Twente was zelfs nog het gevaarlijkst via enkele counters. In de slotfase ging de ploeg uit Portugal uiteraard de druk nog verder opvoeren, maar zelfs toen was de beste kan nog voor Twente via een kopbal van Douglas.

In de laatste minuut van de blessuretijd ging het alsnog mis. Uit een corner ging de bal via de voet van Wisgerhof in het doel. Sporting gaat hierdoor verder in de vierde voorronde van de Champions League, FC Twente zal moeten uitkomen in de play-offs ronde voor de Europa League.

karakteristieken:


FC Twente – Sporting Portugal 1-1
2' Douglas 1-0
90+4' Wisgerhof (e.d) 1-1

Toeschouwers: 23.700
Scheidsrechter: Lannoy (Fra)
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Hélder (Sporting Portugal)

Opstellingen

FC Twente: Michailov, Stam, Douglas, Wisgerhof, Rajkovic, Brama, Perez (Tioté/59), Janssen, Stoch (Rukavytsya/79), N'Kufo, Ruiz (Vujicevic/90+1)

Sporting Portugal: Patrício, Carriço, Anderson Polga, Marques (Vukcevic/63), Abel, Fernández (Bruno Pereirinha/46), Moutinho, Djalo, Veloso, Hélder (Saleiro/63), Liedson