Uitslag Nieuw-Zeeland - Spanje

Maikel (WeebI)
Spanje heeft op de eerste dag van de Confederations Cup als enige doel getroffen. Het deed dat wel vijfmaal, tegen laagvlieger Nieuw-Zeeland.

Spanje, dat aantrad met de in de ogen van bondscoach Vicente del Bosque sterkste elf, nam direct het initiatief en kwam dan ook al snel op voorsprong. Fernando Torres kreeg de bal compleet ongedekt aangespeelt, en schoot deze hard langs de Nieuw-Zeelandse doelman Moss. Het duurde niet lang voordat de Europees kampioen de marge verdubbelde. Een flitsense aanval over links met Albert Riera en Cesc Fàbregas eindigde wederom bij Torres, die recht voor de goal stond: 0-2. De Liverpoolspits was echter nog lang niet klaar, zo bleek even later. Joan Capdevila mocht vanaf links vrij voorzetten, en Torres bevond zich wederom totaal ongedekt voor Moss, waarop hij met het hoofd raak kopte.

Dat de Spanjaarden geen genade hadden met de kampioen van Oceanië was al lang duidelijk, toch zou dit niet veranderen. Capdevila ontsnapte op links op een pass van Albert Riera, en vond vervolgens Fàbregas voor het doel: 0-4. De ploeg van Del Bosque liet de teugels vervolgens tot het rustsignaal vieren.

Na de thee zetten de Europeanen direct weer druk op de ketel. Torres werkte zich vrij en gaf de bal voor richting David Villa. De Valencia-spits kreeg de goal vervolgens cadeau toen verdediger Andrew Boyens over de bal maaide. La Selección geloofde het wel, en speelde de wedstrijd rustig uit. Spanje gaat met drie punten aan de leiding van Groep A. Zuid-Afrika en Irak hebben beide een punt, terwijl Nieuw-Zeeland op nul blijft steken.

Nieuw-Zeeland - Spanje 0-5
7' Fernando Torres 0-1
15' Fernando Torres 0-2
18' Fernando Torres 0-3
25' Cesc Fàbregas 0-4
49' David Villa 0-5

Stadion: Royal Bafokeng, Rustenburg
Toeschouwers: 21.649
Arbiter: Coffi Codjia (BEN)

Opstellingen:

Nieuw-Zeeland: Moss; Lochhead, Vicelich, Boyens, Mulligan; Brockie (Christie/28), Elliott, Brown, Bertos; Killen, Smeltz.

Spanje: Casillas; Sergio Ramos (Arbeloa/55), Raúl Albiol, Puyol, Capdevila; Xavi (Cazorla/55), Alonso, Fàbregas, Riera; Fernando Torres (David Silva/70), Villa.