Uitslag Zuid-Afrika - Irak

Maikel (WeebI)
De Confederations Cup is vandaag geopend met een bloedeloze 0-0. Gastland Zuid-Afrika en de kampioen van Azië, Irak, konden in Johannesburg het net niet vinden.

Zuid-Afrika zette al na één minuut de toon, toen Thembinkosi Fanteni met een harde charge de snelste gele kaart ooit tijdens een Confederations Cup op zijn naam schreef. Het verdere spel was echter van beide kant niet om over naar huis te schrijven. Slechts sporadisch hoefden de twee keepers een bal aan te raken, en dat was meestal een doeltrap.

In de tweede helft waren de Zuid-Afrikanen, gesterkt door het enthousiaste thuispubliek, de sterkere van de twee, en naar het einde toe kreeg de thuisploeg zelfs goede kansen. Allereerst misten Parker en invaller Mashego goede kansen op de 1-0, alvorens Dikgacoi de bal van dichtbij in het lege doel lijkt te koppen, maar tot zijn grote verbazing teamgenoot Parker de bal onbewust van lijn ziet halen.

De beide ploegen delen de tweede plaats in Groep A, omdat Spanje wel drie punten wist te behalen. Nieuw-Zeeland bekleedt de vierde plaats.


Zuid-Afrika - Irak 0-0

Stadion: Ellis Park, Johannesburg
Toeschouwers: 48.000
Arbiter: Jorge Larrionda (URU)
Gele kaart: Thembinkosi Fanteni, MacBeth Sibaya (Zuid-Afrika), Nashat Akram (Irak)

Opstellingen:

Zuid-Afrika: Khune; Masilela, Mokoena, Booth, Gaxa; Modise, Dikgacoi, Mhlongo, Sibaya; Parker (Pienaar/85), Fanteni (Mashego/78).

Irak: Mohammed Kassid; Basem, Ali Rehema, Fareed, Mohammed Ali, Salam; Karrar (Hawar/74), Nashat, Mahdi (Sadir/88); Imad (Abdul-Zahra/76), Younus.