Plat Haags: Wat is er mis met de PvdA

Nick (ArchEnemy)

Nu de anti-islamisering ook tot het Europese Parlement is doorgedrongen ten koste van de wereldverbeteraars, zit de PvdA met de handen in de haarlak. Sjerrun Dijksma -in de wandelgangen 'mevrouw Melkert' geheten- mag gaan onderzoeken en concluderen wat er 'nog beter' kan.

Omdat zowel mijn teennagels als mijn parket mij dierbaar zijn kijk ik weinig praattelevisie, gelukkig werd ik afgelopen week op mijn wenken bediend tijdens Knevelvision: er zaten een moslima en een werkelijk keurige Wildersstemmer aan tafel.

"Maar je hoeft helemaal niet bang te zijn voor de islam" zei de baarmoeder vanonder haar verkracht-maar-een-ander doek. Het klinkt nog net niet als 'je mag niet bang zijn voor de islam', maar dat gaat weer net te ver, het fatsoenlijke publiek moet natuurlijk wel kunnen applaudiseren om de multiculturele rancune nog een laatste zetje te geven. Mijn tenen groeven zich helaas weer in het parket.

Elke religie, elke politieke beweging, elk groepje mensen dat zich door de onderlinge mores beter waant dan mensen buiten het groepje gaan in groepsnaam anderen minachten, en daar waar men dat nodig acht met heilige inspiratie op de muil rammen. Menselijk instinct, voorspelbaar voor iedereen die zonder hulp van buitenaf tot conclusies kan komen.

"Je hoeft niet bang te zijn voor mij" zei de priester tegen de 'heks'. Zei de moslim tegen de homo en de ongelovige. Zei de zendeling tegen de Indiaan. Zei de socialist tegen de hoogbegaafde. Want elke onderdanige volgeling kan zich niet voorstellen dat anderen ook niet van het genot willen proeven dat een gratis dosis schijnrespect je oplevert door je eigen opvattingen bij het grofvuil te zetten en in te ruilen voor de voorgekauwde tegelwijsheidjes van de club.

Helaas kunnen we niet zonder, dat zou een enorme groep mensen opleveren die dan zelf hun eigen denkkaders moeten bepalen, en dat gaat nou eenmaal niet zonder het benodigde talent, een fikse portie inspanning en de juiste opvoeding. Dus zitten we vast aan de 'verzuiling'. Laat elkaar met rust en de boel blijft heel. De leiders overleggen met elkaar en dat gaat meestal prima, want die zijn soms wel in staat nieuwe informatie aan te horen en te verwerken. De trotse volgelingen redden zich met superioriteitswanen en onderlinge minachting. Zet ze niet op dezelfde sportclub of binnen dezelfde school, en het valt uit te houden.

Goed. Dat in het algemeen. Nou toch even naar die nasty islam. Want waar mogen we dan precies bang voor zijn. Wilde Geert pakt het exact verkeerd aan, en komt er ruimschoots mee weg. De koran is niet het probleem, de angel zit in de hadith, de 'overleveringen' van hun idool. Uitspraken die de analfabeet Mohammed misschien wel gezegd, gedacht en/of gedroomd zou kunnen hebben, die dik honderd jaar later via heel wat tussenpersonen hun weg naar gebundelde werkjes wisten te vinden.

Want hoe gaat dat als de held dood is? Dan gaan de nabestaanden de machtserfenis claimen, en en passant zelf ook nog even wat heldendaden erbij zetten om te tonen dat ze die erfenis waard zijn. Na de dood van Mohammed zorgde dat voor een roofcampagne van ongekende omvang, en voor een rijtje boeken met wetten en regels in Yousouf en Yasminneke-taal omdat die koran niet bepaald een helder boek vol chronologische wijsheden is. Dat het arabische schrift tussendoor ook nog grondig hervormd werd kwam de helderheid ook niet ten goede.

De koran is door een god gedicteerd, ok jongens, best, je gelooft maar. Maar de hadith, dat is mensenwerk. De sharia ook. Daar is niets heiligs aan, en in landen als Turkije zijn er al pogingen ondernomen om die boeken een pietsje te moderniseren, maatschappelijke regels uit de middeleeuwen zijn immers niet per definitie kosmische wetten. En daar houdt de vrijheid van godsdienst dus op. De staat bepaalt de landelijke wetten, niet een of andere religie. Wat Geert dus moet doen is die hele 'overlevering' grijnzend met de grond gelijk maken, en dan heeft hij gedaan wat links eigenlijk hoort te doen: de bange massa bevrijden van achterlijke dogma's die door snode religieuze leiders middels sociale chantage zijn neergebeiteld om de elite rijk te houden en het volk dom & hypocriet.

Daar is de PvdA ooit groot mee geworden in de jaren zeventig toen ze de christelijke randdebielen ontmaskerden voor wat ze waren. En weer klein vanaf de jaren negentig, omdat ze weigeren datzelfde te doen waar het importdemagogen betreft. En aangezien haar electoraat tegenwoordig voor een groot deel bestaat uit importmensen die zich graag superieur wanen aan de hand van die regels zal Sjerrun het niet voorelkaar kunnen krijgen kool & geit te sparen. Ze zal moeten kiezen.

Alhoewel, Sjerrun laten kiezen tussen een kool en een geit.. Die vreet ze natuurlijk allebei op.

Vandaar.