Davidson was bijna rond met Honda

Anthony Davidson was dichtbij een contract met Honda. Volgens de Brit stond hij op het punt om te tekenen als reservecoureur, toen het team besloot zich uit de Formule 1 terug te trekken.

Davidson, die vorig jaar nog voor het noodlijdende Super Aguri reed, was in verregaande gesprekken met Honda. "Niet als racecoureur, maar minstens als reservecoureur," onthulde de Brit op de Autosport International Show. "De deal was bijna rond, maar nu zit ik in een situatie die vergelijkbaar is met die van Jenson Button."

De coureur gaf toe dat de kansen op een Formule-1-zitje voor 2009 nu wel verkeken zijn. "Je moet nooit opgeven, maar ik ben een realist. Dat heb ik de afgelopen twee jaar wel geleerd." Davidson richt zijn blik nu op andere raceklasses, met een nadruk op Le Mans. "Ik heb eerder Le Mans gereden en ik ben erg geinteresseerd om dat opnieuw te doen. Er hangen een hoop dingen in de lucht, zowel achter het stuur als naast de baan."

Davidson sloot uit dat hij Timo Glock en Giorgio Pantano zou volgen in een terugkeer naar de GP2. "GP2 draait om betalende coureurs. Ik geloof dat een jaar GP2 twee miljoen euro kost en ik geloof niet dat ik dat nu heb. Toegegeven, er zijn een paar jongens die betaald worden in de GP2, maar dat zijn er niet veel."