NU.nl nu ook een tv-zender

De populaire website NU.nl beschikt sinds vandaag ook over een eigen tv-kanaal: NU.tv. Met een druk op de knop in de Hilversumse mediatoren ging het signaal de lucht in. Het nieuwskanaal is te volgen op speciale mobieltjes via KPN Digitenne. Later volgen ook andere media, zo liet NU-uitgever Joris van Lierop weten.

Op NU.tv worden nieuwsbulletins afgewisseld met langere items, zoals autotests, beursberichten, muziekinterviews of het Doelpunt Van De Week. De items worden gemaakt door het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), dat de bulletins minimaal eens in de twee uur ververst.

Van Lierop vond het bijzonder wakker worden vandaag. "Toen ik opstond was ik alleen uitgever van een website. Nu ben ik daarnaast ook zenderbaas. Ik kan gaan meedingen naar de volgende editie van Het TV Moment van het Jaar." De uitgever wil met de tv-zender zoveel mogelijk blijven bij de basisfilosofie van NU.nl, namelijk mensen snel, kort en bondig op de hoogte stellen van nieuwsontwikkelingen.

"Misschien gaan we later meer langere items uitzenden, maar vooralsnog is het to the point allemaal. Uitgangspunt is dat je nu met het bulletin helemaal bij bent. Vanaf volgende maand is het journaal ook via de website van NU te zien en later via reguliere tv-toestellen. Ook willen we het journaal op mobieltjes van meerdere merken brengen."

Weer een TV zender erbij!  (foto: ANP)