Velthuizen bang voor ernstige knieblessure

Olga (Nuongirl)
Vitesse-doelman Piet Velthuizen vreest dat er iets goed mis met zijn linkerknie. De jonge goalie liep tijdens het trainingskamp van de Arnhemmers in Turkije tegen de problemen op.

In het oefenduel met Hacettepe (2-0 verlies voor de Arnhemmers) moest Velthuizen zich noodgedwongen laten vervangen vanwege de pijn aan het gewricht. Wat het probleem precies is, is echter nog niet duidelijk. "Ik voel dat het niet goed zit", is de 22-jarige Velthuizen pessimistisch over de situatie in de Gelderlander. "Er zit iets in de knie wat niet goed is."

"Ik heb al een week last van mijn linkerknie. Ik voel een stekende pijn bij het uittrappen. Dat is niet goed. Elke keer als ik uittrap, dan heb ik steeds pijn. Dat had ik vorig jaar nog niet. Toen ik hier kwam, is het begonnen."

Velthuizen bleef ondanks de klachten doortrainen en spelen. De eerste diagnose zorgde echter nog niet voor opluchting. "Ze dachten misschien aan een ontsteking van de slijmbeurs. Als het een klein iets is, dan gaat het binnen een paar dagen wel weg. Maar het zit er al de hele week. Ik weet niet of er iets kapot is, maar ik voel dat er iets blokkeert of klem zit. Elke keer als ik uittrap met rechts voel ik het in mijn standbeen."

Met het oog op de hervatting van de competitie komend weekend wil Velthuizen snel duidelijkheid hebben. "Ik moet het afkloppen, maar tot nu toe ben ik nooit geblesseerd geweest. Een jaar of drie geleden ben ik alleen een keer geopereerd aan de meniscus. Dat was de knie die nu pijn doet. Ik wil snel duidelijkheid, want ik moet helemaal fit zijn om top te presteren."