[NHL] Oilers verslaan Blues

De Edmonton Oilers hebben hun thuiswedstrijd tegen de St. Louis Blues gewonnen met 2-1. Sam Gagner, die zijn tweede seizoen in de NHL speelt, maakte de winnende treffer. De andere goal kwam van Gilbert Brule.

Verder was er een opvallende rol weggelegd voor Ryan Potulny. Hij was vlak voor deze wedstrijd van AHL-dependence Springfield Falcons overgekomen omdat Zach Stortini zich in een gevecht met San Jose-speler Brian Staubitz blesseerde afgelopen vrijdagavond. Potulny maakte twee assists. In de AHL had hij bij de Falcons het hoogste puntenaantal met 31 (17 goals en 14 assists).

"We speelden een slimme wedstrijd, een stuk slimmer dan onze vorige paar wedstrijden", aldus Oilers-coach Craig MacTavish. "We hebben ze niet weggevaagd, maar we speelden een goede en scherpe wedstrijd." Een langdurige sessie na de wedstrijd tegen San Jose waar alleen spelers aanwezig waren om onderlinge emoties uit te spreken lijkt dus te hebben geholpen.

"Het is altijd lekker als er direct een reactie komt na een gesprek als dit. We hebben vandaag met veel meer motivatie gespeeld", meldde Oilers-verdediger Steve Staios. "We hebben goede verdedigende ondersteuning gehad van onze aanvallers vandaag. Dit zorgde ervoor dat we de puck steeds snel van onze eigen helft af hadden en in de aanval konden. Dit was de succesfactor vanavond, en het is een teamprestatie."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Edmonton OilersSt. Louis Blues2-1
Chicago BlackhawksNashville Predators3-1
Anaheim DucksNew Jersey Devils4-3