Skil-Shimano vol ambitie het nieuwe seizoen in

Olga (Nuongirl)
Het hypermoderne omnisportcentrum in Apeldoorn was vandaag het decor van de teampresentatie van het Skil-Shimano pro cycling team.

Deze internationale wielerformatie telt voor het seizoen 2009 in totaal 22 renners met zeven verschillende nationaliteiten. Nieuwkomers dit jaar zijn Theo Eltink (Ned), Mitchell Docker (Aus), Simon Geschke (Dui), Steve Houanard (Fra), Bert De Backer (Bel), Koen de Kort (Ned), Cyril Lemoine (Fra), Feng Hang (Chi) en Jonathan Hivert (Fra). Nieuw bij de ploeg is ook trainer/ploegleider Merijn Zeeman (Ned) die samen met de collega-ploegleiders Rudie Kemna, Piet Hoekstra en Hisafumi Imanishi de renners in de trainingen en wedstrijden zal begeleiden.

Verzekerd van duurzame sponsoring vanwege de verlengde contracten met de hoofdsponsors Skil en Shimano én met het uitbreiden van de organisatie en de selectie renners is meteen ook de ambitie uitgesproken om in de nabije toekomst, mogelijk al dit jaar, een drieweekse ronde aan het programma van de ploeg toe te voegen.

De peilers onder het beleid van het team zijn inmiddels bekend: een pan-Europese focus en een link met China en Japan; investeren in de ontwikkeling van jonge mensen; speciale aandacht voor innovatie op allerlei vlakken zoals trainingsbegeleiding en materiaal en het bedrijven van topsport volgens de meest strikte ethische principes. Skil-Shimano investeert voor wat betreft het laatste in het zogenoemde Biologische Paspoort-programma en in aanvulling hierop komt het team met een extra anti-dopingprogramma. Dit programma wordt uitgevoerd door het onafhankelijke anti-dopinginstituut PWC GmbH, dat is gecertificeerd door WADA en UCI, en de uitslagen hiervan gaan rechtstreeks naar de UCI en pas daarna naar PWC.

Nieuw dit jaar is ook de vooruitstrevende en intensieve trainingsbegeleiding binnen de ploeg: alle renners worden begeleid op basis van individuele doelstellingen en planning, waar ook frequent gezamenlijke, centrale trainingen van deel uit maken. De Japanse renners Fumiyuki Beppu en Yukihiro Doi en de Australiër Mitchell Docker zullen een groot gedeelte van het seizoen in Hengelo, de uitvalsbasis van het team, vertoeven en ook de overige teamleden zullen er met grote regelmaat verblijven voor de gezamenlijke trainingen onder leiding van trainer Merijn Zeeman.

“Het Skil-Shimano team bestaat in 2009 uit een sterke, talentvolle en gretige groep renners in wie de directie en technische staf veel vertrouwen hebben”, vertelde algemeen directeur Iwan Spekenbrink in Apeldoorn. “Het merendeel van de Europese kern is ook voor 2009 weer vastgelegd, en is aangevuld met sterke aanwinsten en enkele talentvolle beloften. Het is een veelbelovende groep renners waarin verschillende kwaliteiten zijn verenigd, en die dus op uiteenlopende terreinen en in verschillende wedstrijden goed uit de voeten kan.”

Skil-Shimano pro cycling team 2009:
Fumiyuki Beppu (Jap); Cheng Ji (Chn); Roy Curvers (Ned); Bert de Backer (Bel); David Deroo (Fra); Mitchell Docker (Aus); Yukihiro Doi (Jap); Theo Eltink (Ned); Simon Geschke (Dui); Floris Goesinnen (Ned); Feng Han (Chn); Jonathan Hivert (Fra); Steve Houanard (Fra); Kenny van Hummel (Ned); Thierry Hupond (Fra); Koen de Kort (Ned); Cyril Lemoine (Fra); Long Jin (Chn); Piet Rooijakkers (Ned); Albert Timmer (Ned); Tom Veelers (Ned); Robert Wagner (Dui).