FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 januari 2009

Schaatsen: Dag 1 EK Allround

Dit weekend wordt in Heerenveen het Europees Kampioenschap Allround geschaatst. Voor de heren begon het toernooi vandaag al, met een 500 en een 5.000 meter. De dames beginnen pas morgen aan hun toernooi. Ook zondag wordt er nog geschaatst.

Op de 500 meter vanmiddag was Jevgeni Lalenkov de winnaar. Hij won in een tijd van 36,22. Sven Kramer eindigde als vijfde in een tijd van 36,47 maar hield zijn concurrenten wel achter zich. De Noor Bøkko raakte uit balans, viel bijna en kwam niet verder dan 37,36. De Alkmaarder Koen Verweij viel wel, maar reed daarna wel door.

Hierna volgde de vijf kilometer, waarop Kramer oppermachtig was. De Fries bleef met 6:15.75 de concurrentie ruim voor. Håvard Bøkko werd tweede voor Wouter Olde Heuvel. Enrico Fabris ging na de start over de lijn in de bocht en werd gediskwalificeerd. De 5.000 meter in Heerenveen kende lang niet een snelle tijd. Koen Verweij was de eerste die een serieuze tijd neerzette met 6:29.91. De debutant die op de 500 meter gevallen was, reed met deze tijd een fraai persoonlijk record. Na de derde dweil was het de beurt aan de favorieten om in actie te komen. Bøkko nam het in de eerste rit na de dweil op tegen Fabris die direct na de start in de fout ging. Bøkko nam halverwege de race de leiding in de race en stond deze niet meer af. Fabris reed nog wel 6:21, maar door de diskwalificatie ging een streep door die tijd.

In rit veertien was het de beurt aan Kramer die zijn tegenstander Sverre Haugli ver achter zich liet. De Fries leek lang onderweg naar een nieuw baanrecord, maar hij moest zijn snelle start mede door de hoge luchtdruk uiteindelijk bekopen, maar zette nog wel de snelste tijd neer. Wouter Olde Heuvel reed met 6:21.84 een respectabele tijd. Carl Verheijen reed in de slotrit naar een vijfde plaats in 6:25.52.

In het klassement gaat Kramer met 74.046 riant aan de leiding. Zijn ploeggenoot Olde Heuvel staat op bijna een punt achterstand tweede. Bøkko staat daar kort achter. Verheijen staat in het klassement zesde met 76.262 punten. Koen Verweij staat 29e, maar mag op basis van zijn 5.000 meter wel de 10.000 meter rijden. 

Klassement na 5.000 meter

Pos Naam Land Punten
1Sven KramerNederland74.046
2Wouter Olde HeuvelNederland74.904
3Håvard BøkkoNoorwegen75.211
4Ivan SkobrevRusland75.702
5Robert LehmannDuitsland75.969
6Carl VerheijenNederland76.262
29Koen VerweijNederland105.941

 

Voor meer schaatsnieuws kijk je op FOK!sport!

 

Ziekenhuisrituelen vaak zinloos

De nacht voor de operatie nuchter blijven, scheren, je darmen laten spoelen met een klysma, een maagsonde na een operatie. Het blijven voor patiënten vervelende handelingen. Volgens Carin Wolke van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is dit allemaal lang niet altijd nodig.

Ziekenhuizen blijven deze handelingen toch doen. Als voorbeeld het lang nuchter blijven voor een operatie, op de dag van de operatie vanaf 24:00 uur. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt juist dat de mensen zich beter voelen na een operatie als ze tot zes uur van te voren mogen eten en tot twee uur van te voren drinken. "Dit is één van die gewoontes in het ziekenhuis die heel moeilijk te doorbreken blijken", aldus Carin Wolke.

Deze en nog 18 andere 'zinloze rituelen' zijn stuk voor stuk handelingen die al jarenlang zonder na te denken worden uitgevoerd. Allen zijn al in 2007 op een rijtje gezet door het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV), maar tot op de dag van vandaag is daar nog niets mee gedaan. Sommige handelingen zijn gewoonweg niet nodig, en in sommige gevallen zelfs schadelijk. 

Grote patch Gears of War 2 deze maand

Na de vele klachten over de bugs in de multiplayermodus van Gears of War 2 heeft Epic besloten een patch uit te brengen die deze problemen moet verhelpen. De patch heeft nog geen datum gekregen, maar Mark Rein van Epic verwacht deze maand nog de patch op Xbox Live te krijgen.

De bugs die met deze patch opgelost worden zijn:
melee-aanvallen door muren heen
oneindig veel Lancer-munitie
een schild en een tweehandig wapen tegelijk gebruiken
betrouwbaardere shotgun in sessies met veel lag


- What is it Dom?
- Well, Marcus, you know that unlimited ammothingy I taught you?
- Yeah...?
- It's about to get useless.
- While we're in the heart of the Locusthive? Great...

Andere features die toegevoegd worden zijn een straf voor het vroegtijdig verlaten van een gamesessie en meer bescherming tegen vooraf geplaatste granaten en kettingzaagaanvallen.

Bovendien zal de patch nieuwe achievements toevoegen voor de recente DLC-levels, zal er een achievementtracker voor de War Journal geïmplementeerd worden en krijg je vaker raportages te zien over hoe ver je met achievements bent.

Volgens Rein is dit echter niet de volledige lijst met aanpassingen die de patch met zich mee zal brengen. Zodra we meer weten over wat er nog meer zal gebeuren dankzij de patch, laten we het jullie uiteraard weten.

Playstation Store update

Het is vrijdag en dus weer tijd voor de wekelijkse PlayStation Store update.

US Store
QORE January 2009 ($2.99)
Met beelden van:
Killzone 2
Heavy Rain
F.E.A.R. 2
Street Fighter Underground Scene
DJ Qbert
F.E.A.R. 2 Demo (Mid Jan)

GAMES
Cuboid $9.99

Mahjong Tales: Ancient Wisdom $9.99

PRICE UPDATES

Mercenaries 2: World in Flames
Blow It Up Again DLC Pack ($1.99)

Rock Band
Various Tracks ($1.99 per song)
“Are You Dead Yet”
“Hay Poco Rock n Roll”
“Ready, Set, Go!”
“The Real World”
“Tempted”
“Tutto E Possible”

ADD-ONS

Guitar Hero World Tour
European Track Pack 02 ($5.49)
"Johnny" - Di-Rect ($1.99)
"Por La Boca Vive El Pez" - Fito y Fitipaldis ($1.99)
"Degenerated" - Backyard Babies ($1.99)

Naruto Ultimate Ninja Storm
Storm Pack 6 (free)

Rock Band
"Space Truckin" - Deep Purple ($1.99)
"Funk #49" - James Gang ($1.99)
"Hymn 43" - Jethro Tull ($1.99)
"Take Back the City" - Snow Patrol ($1.99)

Rock Revolution
Pantera Pack ($5.50)
"5 Minutes Alone" ($1.50)
"Cemetery Gates" ($1.50)
"I'm Broken" ($1.50)
"Mouth For War" ($1.50)
"This Love" ($1.50)

Tom Clancy's EndWar
Faction Elite Pack ($3.75)

WWE SmackDown vs. Raw 2009
Roster Update ($4.99)

Europese Store

DEMOS

Lord of the Rings Conquest (multiplayer)

GAMES

FlatOut: Head On (PSP) (£9.99)
Free Running (PSP) (£15.99)

ADD-ONS

Guitar Hero World Tour
Reggae Rock Pack (free)
- "Your Face" - Pepper
- "Jimi" - Slightly Stoopid
- "Sacrifice" - The Expendables

Country Track Pack (€5,49)
"Me and My Gang" - Rascal Flatts (€1,99)
"Hillbilly Deluxe" - Brooks & Dunn (€1,99)
"Ticks" - Brad Paisley (€1,99)

European Track Pack 02 (€5,49)
"Johnny" - Di-Rect (€1,99)
"Por La Boca Vive El Pez" - Fito y Fitipaldis (€1,99)
"Degenerated" - Backyard Babies (€1,99)

Naruto Ultimate Ninja Storm
Storm Pack 4 (free)

Rock Band
"Space Truckin" - Deep Purple (€1,49)
"Funk #49" - James Gang (€1,49)
"Hymn 43" - Jethro Tull (€1,49)
"Take Back the City" - Snow Patrol (€1,49)

Tom Clancy's EndWar
Faction Elite Pack (£3.19) (alleen UK Store)

Go! Explore (PSP)
Map Pack Eastern Europe (€39,99)
Map Pack North America (€39,99)
Map Pack Russia (€19,99)

VIDEOS

Brain Challenge
Trailer

Lord of the Rings Conquest
Good to be Bad Trailer

Tekken 6
Exclusive PlayStation Store Trailer

Japanse Store

DEMOS

Bioshock - 1412 MB

VIDEOS

Demon's Soul
Promotional Video

Naruto Ultimate Ninja Storm
Promotional Video

The Last Guy
Famitsu Wave DVD Video
Shopping Information Video

Xam'd
Promotional Video #2

THEMES & WALLPAPERS

Cross Edge Premium Themes (¥200 per stuk)
Etna
Liliane

Werkgevers VS schrappen 524.000 banen in december

Werkgevers in de Verenigde Staten hebben in december 524.000 banen geschrapt. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vandaag bekend.

In totaal gingen daarmee over heel 2008 2,6 miljoen banen verloren in de VS, exclusief de landbouwsector. Dat is het grootste aantal sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945. Het werkloosheidspercentage steeg in december naar 7,2 procent, het hoogste niveau sinds januari 1993. In november bedroeg de werkloosheid nog 6,8 procent.

Analisten gepolst door persbureau Reuters dachten dat in december 550.000 banen verloren zouden gaan. Ze rekenden verder op een werkloosheidscijfer van 7 procent.

Miljoenen werklozen erbij in 2008  (foto: ANP)

Heerlens raadslid door onderkoeling overleden

Het Heerlense raadslid Trudie Souren, dat gisteren dood werd aangetroffen op de Brunssummerheide, is aan onderkoeling overleden. Dat maakte de politie vandaag bekend na sectie op het lichaam.

Van een misdrijf is geen sprake, aldus de politie. Het 55-jarige CDA-raadslid vertrok woensdag rond de middag van huis, en was sindsdien vermist. Zo'n 24 uur later vonden wandelaars haar bij een bospad niet ver van haar woning. Hoe ze onderkoeld kon raken, weet de politie niet. Mogelijk is ze uitgegleden of heeft ze haar hoofd gestoten en is daarbij ten val gekomen, maar dat is niet meer te achterhalen, aldus een woordvoerder van de politie.

Toch weer amok Winehouse

Het leek zo goed te gaan met zangeres Amy Winehouse op haar vakantieadres op het Caraïbische eiland Saint Lucia. Amerikaanse en Britse media maken vandaag echter melding van een incident in het luxe vakantieresort waar de Britse diva zich ophoudt. Winehouse heeft, zo melden verschillende bronnen, de inhoud van haar glas over een vrouwelijke gast van het hotel gegooid.

De labiele Britse dacht dat er door de 27-jarige vrouw over haar geroddeld werd en reageerde woedend. Naar verluidt zou Amy haar excuses hebben gemaakt aan de toeriste.

Volgens dezelfde bronnen zou de alcoholinname van de popster weer ver boven gemiddeld liggen en zou zij ook al dagen in dezelfde hotpants verschijnen in het openbaar. Dat zij over het ontbijtbuffet heeft overgegeven, wordt door haar woordvoerster ontkend.

Heracles langer in Spanje

Vanwege het slechte weer in Nederland heeft Heracles Almelo besloten het trainingskamp in Spanje te verlengen.

Heracles zou eigenlijk vandaag terugvliegen, maar blijft nu tot dinsdag in het Spaanse Benahavis. Heracles speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen NAC Breda, het werd 1-2. Voor de ploeg van trainer Gert Heerkes scoorde Bas Dost. De doelpunten van NAC werden gescoord door Tyrone Loran en Martijn Reuser (strafschop). Bij Heracles speelde de Finse nieuweling Juha Hakola mee.

Ankeveen: driedaagse wordt tweedaagse

Vanaf maandag wordt er in Ankeveen weer een natuurijsklassieker geschaatst. Deze gaat echter over twee dagen en niet drie zoals in het verleden.

Omdat komende woensdag in Biddinghuizen weer een Superprestigewedstrijd word verreden is besloten de wedstrijd in te korten van de drie naar twee dagen. de Driedaagse van Ankeveen werd in 1996 voor het laatst verreden, Arnold Stam was toen de winnaar. Hij doet ook dit jaar weer mee.

De klassieker is zowel voor mannen als vrouwen. Op maandag wordt begonnen met een proloog van vijf kilometer (mannen) en marathons over tachtig kilometer (mannen) en zestig kilometer (vrouwen). Op de tweede dag volgt nog een ploegentijdrit over twintig kilometer (mannen) en twee marathons over tachtig (mannen) en zestig (vrouwen) kilometer.

EU-waarnemers aan de slag in Oekraïne

De EU-waarnemers die in Oekraïne moeten toezien op onbelemmerde doorvoer van Russisch gas naar de EU, zijn met hun werk begonnen. Het team is zijn werk begonnen in het centrale verdeelpunt van Ukrtransgas in Kiev.

"Dat betekent dat aan alle voorwaarden is voldaan voor de onmiddellijke hervatting van de gastoevoer naar Europese klanten", meldde de Europese Commissie vandaag. De groep bestaat uit ongeveer twintig leden, waaronder deskundigen van grote gasbedrijven en topambtenaren van de Europese Unie. Teamleider is Filip Cornelis, directeur-generaal Energie en Verkeer van de Europese Commissie.

Moeder van dode dreumes vrijgelaten

De 25-jarige vrouw uit Maastricht, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van haar zestien maanden oude kind, is vanmiddag vrijgelaten. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht bekend.

De vrouw blijft wel verdachte in de zaak, maar er zijn onvoldoende redenen om haar langer vast te houden, aldus een woordvoerster van het OM. De vrouw werd samen met haar 28-jarige vriend en een 49-jarige huisgenoot afgelopen dinsdag opgepakt. Het drietal zou betrokken zijn bij de onnatuurlijke dood van de dreumes in de nacht van 31 oktober op 1 november vorig jaar.

De huisvriend werd gisteren al vrijgelaten. De rechter-commissaris heeft vandaag het voorarrest van de 28-jarige man met veertien dagen verlengd. De vader van het kind is geen verdachte in deze zaak.

'RWE heeft financiering overnamebod Essent rond'

Het Duitse energiebedrijf RWE heeft de financiering van het geplande overnamebod van 10 miljard euro op de Nederlandse branchegenoot Essent rond. Dat zeiden bankiers die zich bezighouden met de zaak vandaag tegen persbureau Reuters.

Het Financieele Dagblad meldde gisteren dat RWE als de belangrijkste kandidaat naar voren is gekomen om Essent over te nemen. Essent zou begin volgende week zijn raad van commissarissen vragen om exclusieve onderhandelingen met RWE te mogen aangaan, aldus de krant. Essent onthield zich van commentaar. Volgens de bankiers kan dit weekeinde al een besluit vallen.

Essent in Duitse handen?  (foto: ANP)

Verenigde Naties hervatten hulp Gazastrook

De hulpverleners van de Verenigde Naties in de Gazastrook hervatten hun werkzaamheden. Zij hebben van Israël de verzekering gekregen dat zij geen doelwit zijn van het Israëlische offensief tegen het radicaalislamitische Hamas-regime.

De veiligheid van VN-personeel, installaties en humanitaire operaties zal volledig worden gerespecteerd, aldus een VN-woordvoerster vanavond. De VN willen zo snel mogelijk weer aan de slag.

De VN-hulporganisatie voor de Palestijnen, Unwra, schortte gisteren haar werkzaamheden op nadat een medewerker om het leven was gekomen bij een Israëlische aanval.

Boeing schrapt meer dan 4000 banen

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing zet het mes in de divisie die verkeersvliegtuigen bouwt. Bij dat onderdeel verdwijnen dit jaar vierduizend tot 4500 banen. Dat maakte Boeing vandaag bekend.

Volgens Boeing gaat het vooral om ondersteunende arbeidsplaatsen en niet om productiebanen. De maatregel moet tot kostenbesparingen leiden. Bij de divisie commerciële vliegtuigen van Boeing werken bijna 68.000 werknemers, hoofdzakelijk in de Amerikaanse staat Washington. In totaal telt het concern ongeveer 160.000 werknemers.

96 besmettingen norovirus in Gouda

Het norovirus heeft in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda 96 mensen besmet. Volgens een woordvoerster vandaag is het aantal van ruim zestig naar negentig opgelopen omdat eerdere besmettingen nu deels terug te voeren zijn op het virus. Ook zijn er enkele besmettingen bijgekomen. De meeste mensen zijn inmiddels klachtenvrij.

In het ziekenhuis geldt voor enkele afdelingen een opnamestop. De afdelingen interne geneeskunde, geriatrie, neurologie en longgeneeskunde nemen geen nieuwe patiënten meer op. De zegsvrouw vertelde dat opnames veelal worden uitgesteld. Voor spoedeisende hulp is wel altijd ruimte, benadrukte zij. De woordvoerster verwacht dat de eerste afdelingen begin volgende week weer opengaan.


96 besmettingen norovirus in ziekenhuis Gouda  (foto: DAG)

Snelwegen kapot door vrieskou

De schade aan de snelwegen als gevolg van het koude weer is dit jaar groter dan voorgaande jaren. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het nog niet bekend hoeveel groter, maar "dat het duidelijk meer is dan andere jaren, is helder.”

Het wegdek heeft op verscheidene plaatsen vorstschade opgelopen. "Er is elk jaar vorstschade, maar het is nu voor het eerst in twaalf jaar zo lang achter elkaar zo koud", aldus de zegsman. Hij wijt de problemen gedeeltelijk aan het feit dat de wegen bestaan uit zeer open asfaltbeton (ZOAB), dat zo’n twaalf jaar geleden werd geïntroduceerd in ons land. In ZOAB bevinden zich kleine holle ruimtes.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers met borden langs de weg over de actuele situatie, die op sommige plaatsen kan leiden tot vertragingen en files.


Snelwegen kapot door vrieskou  (foto: DAG)

AZ legt talenten Holland en Brands vast

De Australische middenvelder James Holland heeft een contract voor 4,5 jaar getekend bij AZ. De 19-jarige voetballer was eerder dit seizoen al op proef in Alkmaar.

De Alkmaarders legden ook Kevin Brands vast. Brands is de zoon van technisch directeur Marcel Brands. "Het is voor mij natuurlijk een speciale situatie omdat het mijn zoon is, maar die persoonlijke dingetjes moet ik aan de kant zetten. Hij heeft deze kans zelf afgedwongen", aldus de technisch directeur van AZ.

Murray via Federer naar finale

Andy Murray heeft Roger Federer voor de tweede keer in korte tijd verslagen. In de halve finale van het ATP-toernooi van Doha kwam de Schot terug van een set achterstand: 6-7(6), 6-2, 6-2.

In de eerste set ging het gelijk op tussen de nummers 4 en 2 van de wereld en in de tie-break pakte de Zwitser met een mooi punt de set. In de tweede en derde set maakte Federer echter meer fouten en gaf zo de wedstrijd weg aan Murray.

In de finale moet Murray het opnemen tegen Andy Roddick. De Amerikaan won van de Fransman Gaël Monfils in drie sets: 7-6(1), 3-6, 6-3.

Pedofiel 5 dagen voor huwelijk betrapt door bruid

Met nog vijf dagen te gaan voor haar bruiloft, heeft een Britse besloten van het huwelijk af te zien. Haar toekomstige echtgenoot blijkt namelijk een pedofiel te zijn. De moeder van twee kinderen dankt God op haar blote knietjes dat zij net op tijd erachter kwam dat trouwen met hem geen goed idee zou zijn.

De 38-jarige Richard Manley uit Cardiff heeft inmiddels negentien zaken bekend. Onder de aantijgingen zit ook het verspreiden van kinderporno. Waarschijnlijk belandt Manley nu voor zes jaar achter de tralies.

Het balletje ging rollen toen de aanstaande bruid in september een sms'je kreeg met informatie dat haar verloofde een pedofiel was. De anonieme tipgeefster heeft ook aan de politie verteld dat Manley eens een meisje in ondergoed had betast en er foto's van had gemaakt. Toen men hem wilde arresteren, ging hij dan ook braaf door de knieën. In plaats van alles te ontkennen, schreef hij zijn inmiddels ex-verloofde een brief n biechtte daarin nog meer ranzige praktijken op.

"Mijn cliënt heeft echt spijt", beweert Manleys advocaat. "Hij verdient respect omdat hij er zo eerlijk voor uitgekomen is, wat best lastig voor hem was. Het moeilijkste was om alles aan zijn vriendin op te biechten, de vrouw van wie hij zo houdt. Misschien vergeeft ze hem wel nooit, maar hij koos ervoor in behandeling te gaan."

De rechter heeft juist totaal geen respect voor deze daden. De pedofiel verdwijnt nu voor zes jaar achter slot en grendel. Daarnaast mag hij nooit meer met kinderen werken en verschijnt zijn naam op een lijst met seksuele delinquenten.

[EK] Kramer sterkste op 5.000 meter

Sven Kramer heeft bij het EK allround in Heerenveen de 5.000 meter op zijn naam geschreven. De Fries bleef met 6:15.75 de concurrentie ruim voor. De Noor Håvard Bøkko werd tweede voor Wouter Olde Heuvel. Enrico Fabris ging na de start over de lijn in de bocht en werd gediskwalificeerd.

De 5.000 meter in Heerenveen kende lang geen een snelle tijd. Koen Verweij was de eerste die een serieuze tijd neerzette met 6:29.91. De debutant die op de 500 meter gevallen was, reed met deze tijd een fraai persoonlijk record. Na de derde dweil was het de beurt aan de favorieten om in actie te komen. Bøkko nam het in de eerste rit na de dweil op tegen Fabris die direct na de start in de fout ging. Bøkko nam halverwege de race de leiding in de race en stond deze niet meer af. Fabris reed nog wel 6:21, maar door de diskwalificatie ging een streep door die tijd.

In rit veertien was het de beurt aan Kramer die zijn tegenstander Sverre Haugli ver achter zich liet. De Fries leek lang onderweg naar een nieuw baanrecord, maar hij moest zijn snelle start, mede door de hoge luchtdruk, uiteindelijk bekopen maar zette nog wel de snelste tijd neer. Wouter Olde Heuvel reed met 6:21.84 een respectabele tijd. Carl Verheijen reed in de slotrit naar een vijfde plaats in 6:25.52.

In het klassement gaat Kramer met 74.046 riant aan de leiding. Zijn ploeggenoot Olde Heuvel staat op bijna een punt achterstand tweede. Bøkko staat daar kort achter. Verheijen staat in het klassement zesde met 76.262 punten. Koen Verweij staat 29e, maar mag op basis van zijn 5.000 meter wel de 10.000 meter rijden.


Uitslag 5.000 meter

Pos Naam Land Eindtijd
1Sven KramerNederland6:15.76
2Håvard BøkkoNoorwegen6:18.51
3Wouter Olde HeuvelNederland6:21.84
4Sverre HaugliNoorwegen6:25.11
5Carl VerheijenNederland6:25.52
6Koen VerweijNederland6:29.91

Klassement na 5.000 meter

Pos Naam Land Punten
1Sven KramerNederland74.046
2Wouter Olde HeuvelNederland74.904
3Håvard BøkkoNoorwegen75.211
4Ivan SkobrevRusland75.702
5Robert LehmannDuitsland75.969
6Carl VerheijenNederland76.262
29Koen VerweijNederland105.941

Kinderen agressiever door roken tijdens zwangerschap

Een gezamelijk onderzoek tussen de universiteiten van Montreal en Leiden heeft aangetoond dat de kinderen van vrouwen die roken tijdens de zwangerschap een grotere kans hebben op agressief gedrag.

De onderzoekers hebben gekeken naar 1.745 kinderen tussen de achtien maanden en 3,5 jaar oud en concludeerden dat er een verhoogde kans is op agressief gedrag zoals bijten, slaan, vechten en schoppen als de moeder heeft gerookt tijdens de zwangerschap. Na correctie van factoren zoals genoten opleiding, het inkomen en de psychische gesteldheid van de moeder bleef het effect van agressief gedrag veroorzaakt door het roken. 

 

'Marokkaan minder waard dan gewone burger'

De nabestaanden van een verongelukte Marokkaan zouden van een Italiaanse verzekeraar slechts een kwart van de schadevergoeding krijgen die gebruikelijk is. Volgens de verzekeringsmaatschappij heeft iemand uit Afrika 'nu eenmaal minder nodig heeft dan iemand die leeft in een rijke stad'.

De naar Italië geëmigreerde Marokkaan werd drie jaar geleden doodgereden. De arme man zat op zijn fiets terwijl hij werd aangereden door een te hard rijdende automobilist. Ondanks dat de snelheidsduivel doorreed, werd hij enige tijd later aangehouden. De man moest voor deze daad uiteraard voor de rechter verschijnen. 

De rechter wees de familie van de Marokkaan vier ton schadevergoeding toe. De verzekeringsmaatschappij weigerde echter dit bedrag uit te betalen. Eèn ton vond de verzekeraar meer dan genoeg. Dit vanwege het feit dat "de hoogte van de vergoeding voor immateriële schade zich moet verhouden tot het economisch niveau van het land waaruit het slachtoffer komt".

Volgens de verzekeraar hebben inwoners van Afrika nu eenmaal andere behoeftes dan inwoners van een belangrijke, Europese stad. Ondanks dat een rechter de verzekeraar aanvankelijk in het gelijk stelde, heeft het Milanese hof bepaald dat ze gewoon met de volledige vier ton over de brug moeten komen.

[EK] Paspoort gestolen, schaatser uitgesloten

Het had voor hem het hoogtepunt van het seizoen moeten worden, een optreden bij het EK allround in een volgepakt Thialf. Tot zijn grote ergernis zit de Oekraïner Maksim Pedos echter thuis in plaats van in Heerenveen.

In november, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn, werd het paspoort van Pedos gestolen. Vervolgens probeerde hij een nieuwe te laten maken, maar de autoriteiten in Kiev hebben nog steeds niet aan dat verzoek voldaan. Pedos kon dus niet afreizen naar Heerenveen waar vandaag het Europees Kampioenschap allround van start is gegaan. "Een persoonlijk drama", aldus een woordvoerder van zijn sponsor.

Rijkswaterstaat strooit zich suf

De strooiwagens zijn er maar druk mee. De afgelopen dagen hebben ze ook al 90 miljoen kilo zout over de Nederlandse rijkswegen uitgestrooid. Dat is al meer dan de 60 miljoen kilo die gemiddeld per jaar uitgestrooid wordt.

Een record is het nog niet, maar er zijn wel grote kansen dat we dit jaar meer dan 124 miljoen kilo zout gaan uitstrooien. Dat is een record dat dateert uit de winter van 2005/2006.

De afgelopen dagen hebben dan ook al zo'n 25 miljoen euro gekost. "Vanaf kerst is Rijkswaterstaat driftig aan het strooien. Het 'strooiseizoen' loopt van medio oktober tot april. Nu hebben we al een lange periode van veelvuldig strooien achter de rug", aldus een woerdvoerder van de dienst vandaag.

Dagelijks worden nu de 3300 kilometer aan rijkswegen bestrooid. "Als we ze een keer doen gaat er 1,5 miljoen kilo op, dat kost 500.000 euro." Zo'n vijfhonderd strooiwagens zorgen ervoor dat 84 miljoen vierkante meter asfalt bedekt wordt.

Ook in Utrecht zijn ze er maar druk mee

Renault R29 niet door crashtest

De nieuwe Renault R29 is niet door de verplichte FIA-crashtest gekomen. De teampresentatie van 19 januari op het Algarve-circuit gaat echter gewoon door.

Volgens Autosport.com zou de R29 twee van de drie crashtests niet zijn doorgekomen. Het zou gaan om de neus- en zij-impact tests. Door de crashproblemen zou zelfs een R29-chassis total loss zijn geraakt. Renault verklaart dat de problemen van de crashtests bekend zijn en dat er nu al gewerkt wordt aan oplossingen.

Buemi bevestigd bij Toro Rosso

De Zwitser Sebastien Buemi rijdt in 2009 voor Toro Rosso. Toro Rosso had vandaag nog aangegeven geen haast te hebben met het maken van een keuze voor de rijdersbezetting voor het komende seizoen.

"Ik ben natuurlijk erg blij dat dat ik voor Toro Rosso mag racen dit jaar. Het is altijd al mijn doel geweest om F1-coureur te worden. Ik zal dit jaar proberen om zo goed mogelijke resultaten te behalen en te bewijzen dat het gegeven vertrouwen van Red Bull in mij juist is. Ik wil Red Bull bedanken voor deze kans en voor alle hulp die ze me geboden hebben in mijn carriére tot nu toe", verklaart de 20-jarige Zwitser.

"We zijn blij om Sebastien te verwelkomen bij ons team. We zijn onder de indruk van Sebastiens snelheid en zijn manier van leren en ontwikkelen wat hij liet zien tijdens de tests vorig jaar", verklaart teambaas Franz Tost. "Het feit dat Sebastien Formule 1 gaat rijden vervult ook de doelen die gesteld worden in het 'Red Bull Junior Driver programme'. Bovendien bewijst het vastleggen van Sebastien de intentie van teameigenaar Mateschitz om jong talent vast te leggen."

Serieuze dooiaanval op komst

Vanaf dinsdag krijgen we waarschijnlijk te maken met een serieuze dooiaanval, meldt De Telegraaf. Dit weekend zal het nog prima schaatsweer zijn, met in de nacht matige vorst en overdag zonnige perioden, maar vanaf dinsdag is dat allemaal over.

Na het weekend zal de vorst in de nachten nog wel even blijven, maar overdag zal het snel warmer worden met temperaturen die op kunnen lopen tot vijf graden. Daarnaast wordt er natte sneeuw verwacht en zullen er enkele regenbuien vallen. "De kans is dus vrij groot dat de scherpe kantjes van de vorst er dan af zijn", laat Harry Zoels van Weathernews weten.

Volgens hem gaat het vanaf dinsdag 'een beetje kwakkelen' vanwege zuidwestenwinden met storingen. De vorst zal echter nog niet helemaal uit de lucht zijn. "Dat kan ook helemaal niet, want overal om ons heen is het nog erg koud. En voordat die kou echt verdreven is, duurt nog wel even."

Man aangeklaagd voor maagdelijkheid

In Saoedi-Arabië heeft een vrouw haar man aangeklaagd, omdat ze na drie jaar huwelijk nog steeds maagd is. De Saoedische krant Okaz meldt vandaag dat de vrouw het niet langer pikt dat hij geen seks met haar wil hebben.

In eerste instantie was de vrouw naar haar huisarts gegaan om daar te klagen over haar seksgebrek, waar ze zich overigens erg voor schaamde. De vrouwelijke arts besloot daarop contact op te nemen met de vader van de vrouw. Hij eiste via de islamitische rechtbank dat de man zijn dochter afstond. Omdat hij dit weigerde willen vader en dochter nu een schadevergoeding van omgerekend bijna vierduizend euro.

De advocaat van de man heeft laten weten dat zijn cliënt zijn vrouw niet kan ontmaagden, aangezien hij impotent is. Hij eist op zijn beurt de bruidsschat van bijna achtduizend euro terug.

'Borat' schokt christelijk Amerika

Acteur Sacha Baron Cohen, die bekend werd met typetjes als Ali G en Borat, heeft voor opschudding gezorgd onder christelijke Amerikanen. In de nieuwe film gaat het om Bruno, een homoseksuele modegoeroe. In een passage gebruikt hij een Afrikaans model om Jezus te spelen, slechts gehuld in een doornekrans en een lendendoek.

'Bruno: Delicious Journeys Through America For The Purpose Of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable In The Presence Of A Gay Foreigner In A Mesh T-Shirt', zo heet de film voluit. De testvoorstelling is door enkele christelijke kijkers voortijdig verlaten door het controversiële stuk dat erin zit.

Het is niet de eerste keer dat Cohen als Bruno voor opschudding zorgt. Tijdens opnames van de film verstoorde hij al enkele modeshows in Milaan en Parijs. Ook werd hij aangehouden op het vliegveld van Kansas, hij filmde daar achter de douane. De film gaat in mei 2009 in première.

[EK] Winst Lalenkov, Kramer vijfde

Het Europees kampioenschap allround is om drie uur vanmiddag van start gegaan in het Thialf in Heerenveen. De eerste afstand, de 500 meter voor mannen, is gewonnen door de Rus Jevgeni Lalenkov. Lalenkov won in een tijd van 36,22.

Sven Kramer eindigde als vijfde in een tijd van 36,47 maar hield zijn concurrenten wel achter zich. De Noor Bøkko raakte uit balans, viel bijna en kwam niet verder dan 37,36. De Alkmaarder Koen Verweij viel wel, maar reed daarna wel door zodat hij straks gewoon aan de start van de 5.000 meter kan verschijnen.Uitslag:
#NaamTijd
1Jevgeny Lalenkov (Rus)36,20
2Konrad Niedzwiedzki (Pol)36,25
3Robert Lehman (Dui)36,34
4Joel Eriksson (Zwe)36,45
5Sven Kramer36,47
6Enrico Fabris (Ita)36,55
8Wouter Olde Heuvel36,72
19Carl Verheijen37,71
31Koen Verweij1.06,95

Man in mootjes in tonijnfabriek

Een werknemer van een Siciliaanse conservenfabriek is vandaag in een machine terechtgekomen waar tonijn mee in mootjes wordt gesneden, voor deze in blikjes gaat. Het slachtoffer, de 40-jarige Mimmo Iovino, was op slag dood, laten Italiaanse media weten.

Het tragische incident wordt onderzocht door de politie. Voor het personeel is een bijeenkomst geregeld waar zij kunnen praten over de gebeurtenis.

Tomb Raider: Underworld meer dan 1,5 miljoen keer verkocht

Uitgever Eidos heeft bekend gemaakt dat Tomb Raider: Underworld wereldwijd meer dan 1,5 miljoen keer verkocht is. Dat is natuurlijk geen slecht aantal, maar Eidos is er niet tevreden mee:

"On a global basis our sell through to 31st December, which we estimate at approximately 1.5 million units, is below our internal forecasts, primarily due to a lower start in North America,"

Eidos heeft hun inkomsten schatting zelfs bijgesteld en staat nu tussen de 160 en 180 miljoen GBP, dat is 20 miljoen GBP lager dan eerst.1,5 miljoen keer verkocht, maar toch niet goed genoeg.....

Voorlopig geen verbod op vuurwerk

Het kabinet stelt voorlopig geen verbod in op vuurwerk voor consumenten. Dat heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken vandaag gezegd na afloop van de eerste ministerraad van het jaar. "Het kabinet gaat nu niet over tot het verbieden van vuurwerk", aldus Ter Horst.

Gisteren werd bekend dat een groep burgers de benodigde 40.000 handtekeningen binnen heeft gehaald die nodig zijn om de Tweede Kamer zich over een verbod te laten buigen. Sinds 1 januari kunnen Nederlanders hiervoor een burgerinitiatief via internet ondertekenen.

Het is overigens nog de vraag of de Tweede Kamer het initiatief daadwerkelijk aan de orde zal stellen. Het onderwerp van een burgerinitiatief mag de laatste twee jaar niet in de Kamer aan de orde zijn geweest.

Volgens Ter Horst zijn er ongeveer evenveel Nederlanders voor als tegen een verbod op consumentenvuurwerk. Er komt daarom geen verbod. Wel wil zij het illegale vuurwerk blijven aanpakken, omdat daarmee de meeste ongelukken gebeuren.

Met dank aan Meissie007 voor de submit.


Vuurwerk in de stad (foto: ANP)

Gasquet en Stepanek naar finale Brisbane

Richard Gasquet en Radek Stepanek hebben zich geplaatst voor de finale in het Australische Brisbane. Gasquet versloeg zijn landgenoot Jo Wilfried Tsonga, terwijl Stepanek won van Robin Söderling.

Beide spelers hadden het zeker niet makkelijk in hun respectievelijke halve finales. Beide speelden zij tegen een hoger gerankte tegenstander en beide verloren zij de eerste set kansloos. Gasquet met 1-6 en Stepenek met 2-6. Gasquet verbeterde zich echter sterk tegen zijn landgenoot en won daarna relatief eenvoudig met 6-4 en 6-2.

Ook Stepanek herpakte zich sterk om vervolgens met 6-4 2n 6-3 te winnen. De finale staat voor morgen op het programma.

Bankrover wil geld storten bij overvallen bank

Een bankrover in het Servische skioord Nova Varos heeft zich op een wel heel domme manier laten oppakken. De overvaller kon gearresteerd worden toen hij, minuten nadat hij een bank had overvallen, bij diezelfde bank een storting kwam doen.

De man rende in eerste instantie de plaatselijke Kredi Bank binnen met een bivakmuts op en een shotgun in zijn hand. De overvaller maakte omgerekend ruim 30.000 euro buit en ging er vandoor.

De bankdirecteur dacht het geld al kwijt te zijn, maar terwijl het gechoqueerde personeel nog na zat te hijgen liep er een man binnen op exact dezelfde schoenen als de overvaller.

'Toen de overvaller de bank uit vluchtte kon het personeel duidelijk zien dat hij felrode gympen droeg,' verklaarde een politiewoordvoerder. 'Het personeel herkende de man die geld kwam storten dan ook direct en belde de politie.'

Het bankpersoneel wist de overvaller uiteindelijk lang genoeg aan de praat te houden om de politie de tijd te geven hem op te pakken. De 33-jarige misdadiger is een gewapende overval ten laste gelegd.


Bankrover wil geld storten bij overvallen bank  (foto: DAG)

Sony: "PS3 is meer waard dan de Xbox360 of Wii"

In 2009 gaat Sony Computer Entertainment Amerika het jaar beginnen met een nieuwe manier van marketing, zij willen laten zien dat de PlayStation 3 veel meer waarde heeft dan Microsofts Xbox360 of de Nintendo Wii.

In een persbericht, genaamd "Keeping Gaming and Entertainment Simple", benadrukt Sony de functionaliteiten die standaard worden meegeleverd met de PlayStation 3. Denk maar aan de ingebouwde Wi-Fi, grote HDD's, gratis online gaming en een tien-jarige levenscyclus waarin nieuwe services en functies aan de hand van firmware updates worden toegevoegd.

Hiermee beweert Sony dat de PS3 80GB voor $399 meer "entertainment" waarde biedt dat de Xbox 360 Arcade of Nintendo Wii. "De Xbox 360 vraagt om extra geld, meerdere upgrades en externe apparaten. Een aanslag op je portemonnee en de entertainment-beleving. Voor de Wii ontbreken dergelijke functionaliteiten, waardoor men alsnog veel geld moet uitgeven aan een entertainment-oplossing," aldus Sony.

Aangezien Sony's PS3 blijft evolueren zonder 'vereiste' extra onderdelen, als bij de Xbox360 en Wii, zal volgens Sony de concurrentie blijven komen met extra add-ons, om zo bij te kunnen blijven.Vacansoleil mikt op ProTour

Vandaag werd de selectie voor aankomend seizoen van wielerformatie Vacansoleil gepresenteerd in Het Fort in Geertruidenberg. Ploegleider Michel Cornelisse typeerde zijn team als temperamentvol en ambitieus.

"Natuurlijk willen we in een tijdsbestek van drie jaar naar de ProTour", aldus de 43-jarige oud-coureur. "Maar waarom niet al eerder? Ik vind dat we er onmiddellijk moeten staan. We gaan ons niet aan de kant laten drukken en we gaan de kansen pakken die zich voordoen. Ja, ik durf hardop te dromen. En wellicht kunnen we iedereen een paar keer flink verrassen. In welke koers? Ach, waarom niet in Parijs-Roubaix? We hebben er de coureurs voor."

Wiimote werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de GameCube?

De Wii is veruit de meest succesvolle console van deze generatie. Hoewel veel mensen de hardware nog wel eens afdoen als die van de vorige generatie, verandert dat natuurlijk niks aan het succes. Ironisch genoeg blijkt uit een oude patentaanvraag dat Nintendo zelf ook oorspronkelijk van plan was om de Wiimote voor de GameCube te ontwikkelen, inderdaad, de vorige generatie van Nintendo. In 2006 diende Nintendo namelijk een patentaanvraag in voor een Accelerometer-based controller in Japan, met als uitleg hoe hij zou moeten worden aangesloten op de GameCube.

Nintendo was dus in ieder geval van plan de controller te lanceren voor de GameCube. Of dit gewoon een extra zou zijn, of dat het plan geschrapt is met als gevolg de Wii is helaas niet duidelijk.[EK] Pechstein recorddeelneemster

Het zal voor de zeventiende maal zijn dat Claudia Pechstein dit weekend deel neemt aan een Europees Kampioenschap allround. Daarmee vestigt de Duitse een record.

De Duitse schaatsster staat nu nog op gelijke hoogte met de Hongaarse Emese Hunyady. Pechstein deed mee aan de EK's van 1992, 1993 en van 1995 tot en met 2008. Overigens kan de inmiddels 36-jarige Pechstein de oudste Europees allroundkampioene in de historie worden. Dat record staat nu nog op naam van Atje Keulen Deelstra die in 1974 35 jaar was toen ze de Europese titel pakte.

Mosley wil mechanische KERS

FIA-president Max Mosley wil dat de Formule 1-teams er voor kiezen om af te zien van een KERS-systeem met batterijen en in plaats daarvan een mechanisch systeem te ontwikkelen. Het team van Williams heeft dit al gedaan en werkt met een vliegwiel dat de energie opslaat.

"We neigen ernaar om het gebruik van electrochemische opslag te verbieden, omdat er momenteel geen geschikte batterijen beschikbaar zijn voor de Formule 1," aldus Mosley. De teams mogen komend seizoen bij het remmen energie terugwinnen en dat gebruiken om sneller te kunnen accelereren, alleen is dat nog beperkt tot 60 kilowatt en een opslagcapaciteit van 400 kilojoule.

"De Formule 1 zou meer hebben aan een systeem met een grotere capaciteit; systemen die bijvoorbeeld 2 megajoules kunnen opslaan en meer vermogen kunnen overbrengen. Dit is voorlopig nog niet mogelijk met een batterij, maar zou wel te realiseren moeten zijn met een mechanisch systeem. De ontwikkeling van niet-chemische systemen zou bovendien van veel grotere waarde zijn voor het gewone wegtransport. We willen dit graag verder onderzoeken met de FOTA," aldus de FIA-president die zo niet alleen de spanning in de Formule 1 wil terugbrengen, maar het concept ook buiten de Formule 1 betekenis wil geven.

Grid Formule 2 uitgebreid tot 24 auto's

Volgens MotorSport Vision-directeur Jonathan Palmer zal de grid van de nieuwe Formule 2-klasse gaan bestaan uit 24 auto's in plaats van de oorspronkelijke twintig. Momenteel hebben al zestien coureurs hun deelname aan de Formule 2 toegezegd.

"We wilden oorspronkelijk twintig auto's aan de start laten verschijnen, maar omdat ik aan zag komen dat het een succes zou worden, gaan we met het maximum van 24 auto's van start," aldus Palmer tijdens de Autosport International Show.

"Er was grote interesse voor deze serie. Een stoeltje in de GP2 kost 1,5 miljoen euro per jaar en er zijn veel coureurs op zoek naar dat budget. De Formule Renault kost 750.000 euro en de Formule 3 650.000 per jaar. Veel coureurs beseffen niet dat het lastig is om die budgetten rond te krijgen in deze tijden." De Formule 2 is een goedkoper alternatief.

"Ik denk dat de Formule 2 binnen enkele weken vol zit en dat vele rijders beseffen dat ze de boot gemist hebben. Het is allemaal veel sneller gegaan dan ik gedacht had. Er zitten een aantal grote talenten tussen die zeker de interesse zullen wekken van de Formule 1-teams."

Het is belangrijk dat Red Bull er voor heeft gekozen om deel te nemen en zelfs drie auto's in te zetten. Robert Wickens en Julien Jousse zijn twee van die rijders, de derde moet nog bekend worden gemaakt. Ook Sebastian Hohenthal en enkele andere toprijders van de Formule Palmer Audi zullen doorstromen, waardoor we een heel erg sterk deelnemersveld zullen krijgen," aldus Palmer.

Het eerste seizoen van de vernieuwde Formule 2 zal eind mei van start gaan op het circuit van Valencia.

LittleBigPlanet passeert 1.3 miljoen verkopen

Ben jij een van die mensen die zich afvraagt hoeveel keer LittleBigPlanet ondertussen is verkocht? Nou, Sony heeft tijdens haar keynote op de Consumer Electronics Show 2009 wat interessante informatie van de game vrijgegeven. De game is onderstussen wereldwijd 1.3 miljoen keer verkocht. Daarnaast zijn er al 300.000 levels gemaakt door users en het blijft maar groeien.

Ben jij al een LBP-bezitter? Nee? Bekijk dan de onderstaande trailer om te zien of het je interesse wekt.

FOTA sluit akkoord over verdere besparingen

De organisatie van de Formule 1-teams FOTA heeft gisteren op vliegveld Heatrow besloten om per direct het testen van aerodynamische onderdelen te beperken. Ook is er besloten de kosten voor de complete aandrijflijnen vanaf 2010 verder naar beneden te brengen.

De teams hebben hierover een akkoord bereikt en ook ondertekend, iets wat FIA-president Max Mosley toe zal juichen. Voor de jaren 2010-2012 zal er een aandrijving ontwikkeld worden die 1,5 miljoen euro per team per jaar gaat kosten en zes races mee zal gaan.

Daarnaast zullen de motoren voor de onafhankelijke teams vanaf 2010 vijf miljoen euro per jaar moeten gaan kosten. Ook zal onderzocht worden hoe het gebruik van dure materialen en andere zaken verder beperkt kan worden om zo de budgetten te drukken. Daarnaast zal de FOTA nadenken over reglementswijzigingen die de sport ten goede zullen komen.

Mocht er een koper voor het Honda-team gevonden worden, dan zal deze van de overige teams de volledige medewerking krijgen, waarbij een naamsverandering unaniem toegestaan zal worden. Echter er ontbrak één team bij de vergadering en dat was Force India.

'Jeugd verslaafd aan wodkatampons'

Jongeren hebben een nieuwe manier gevonden om snel dronken te worden. En deze manier gaat wat verder dan het aloude 'bier drinken met een rietje'. Nee, meisjes brengen tegenwoordig een met wodka doordrenkte tampon in in hun vagina. Wie niet over een vagina beschikt, kan er voor kiezen de tampon in zijn kont te stoppen.

De hype is overgewaaid in Amerika en is daar bekend onder de naam 'slimmen'. Door te slimmen word je sneller dronken. Daarnaast word je er niet dik van en is het nagenoeg reukloos.

De trend lijkt nu ook voet aan de  grond te krijgen in Europa. Het komt namelijk steeds meer voor in dit werelddeel. Experts staan er niet om te juichen en waarschuwen voor de gevaren.

Zo kun je maar liefst drie glazen wodka in een tampon kwijt. Omdat de alcohol direct in het bloed wordt opgenomen, denken jongeren dat je er op deze manier geen buikje van krijgt. Ook krijg je geen flinke kegel van het inbrengen van wodkatampons op plekken waar de zon nimmer schijnt.

Nog een voordeel van slimmen is dat je maag niet wordt overbelast door alle drank. En dat is mooi, want niets is zo erg als met je kop in de plee gebogen hangen na een avondje doorzakken. Op blogs en internetforum worden tips uitgewisseld met andere fanatieke slimmers.

Het gebruik van wodkatampons is echter niet geheel zonder risico. Volgens experts is het zelfs zeer gevaarlijk. Daarbij is het ook niet prettig voor je intieme delen. Zij kunnen hierdoor permanente schade oplopen.


Don't try this at home!

Releasedatum voor Flower op PSN is bekend

Het is nog maar eventjes wachten totdat we een nieuwe topper kunnen verwachten voor de PlayStation Store. Flower, de opvolger van de populaire flOw is namelijk vanaf 19 februari verkrijgbaar. In Flower neem jij de rol aan van de wind. Als de wind moet jij de zaadjes van de bloemen meenemen en deze verspreiden om bloemenvelden te creëren. De game zal onder andere de modus Color Burst en Breezy bevatten.

Het is alleen niet bekend of Flower tegelijk in alle PlayStation Store's zal verschijnen en hoeveel hij zal kosten.

Voor de mensen die Flower nog niet kennen, hieronder een gameplay trailer.

Line-Up STR nog steeds onbekend

Het is nog steeds onbekend welke 2 coureurs gaan racen voor Scuderia Toro Rosso in het komende F1-seizoen. De Zwitser Sébastien Buemi lijkt goede papieren te hebben voor het eerste zitje. Wie het tweede zitje krijgt is vooralsnog onbekend.

Het team uit Faenza heeft tevens nog geen datum in gedachte waarop bekend gemaakt zal worden wie er voor het team rijdt in 2009. Sebastian Buemi lijkt dus de beste papieren te hebben voor één van de zitjes. Daarnaast vechten voornamelijk Sébastien Bourdais en Takuma Sato voor het tweede zitje. Bourdais zou zich ook aan het richten zijn op een racezitje in Amerika, in de Indy Racing League.

Volgens onbevestigde bronnen zou Toro Rosso naast de 5 andere teams, ook aanwezig zijn tijdens de vierdaagse test op het Algarve-circuit vanaf 18 januari. Tijdens deze test zal wellicht meer duidelijk worden over de rijdersbezetting van Torro Rosso voor volgend jaar.

[Dakar] Ook etappes 6 en 7 ingekort

Het zit de organisatie van de Dakar Rally niet mee dit jaar. Door overvloedige regenval werden de vijfde en zesde etappe al ingekort, nu is bekend geworden dat de zesde etappe verder ingeperkt is van 178 kilometer tot 86 kilometer.

Veel deelnemers wisten gisteren door de lastige omstandigheden niet op tijd de finish te halen, waardoor de organisatie besloot de etappe in te korten tot 86 kilometer, het punt waar CP1 lag. Vandaag is besloten om de vrachtwagens in konvooi naar het eindpunt van de etappe in Chili te laten rijden. Daarnaast is voor de overige deelnemers de zevende etappe beperkt tot CP1 dat op 244 kilomter ligt. De deelnemers moeten vandaag allemaal Chili binnenrijden en door deze maatregelen is dat mogelijk geworden.

Vrouw bijna geëlektrocuteerd in winkel

Een 33-jarige vrouw uit Musselkanaal stond gistermiddag mooi te kijk in een winkel in Ter Apel. De Groningse zette zichzelf namelijk midden in het pand onder stroom.

De Groningse wilde in de winkel een lampje verwisselen. Vermoedelijk vergat ze hierbij de stroom uit te schakelen, waardoor er 230 volt door haar lichaam ging.

De vrouw raakte door de schok gewond aan haar hand. De Musselkanaalster is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar zij zal worden onderzocht.

Heerenveen laat schoenen invliegen

Speciaal voor aankoop Patrik Ingelsten heeft SC Heerenveen een paar nieuwe schoenen laten overkomen naar het Turkse Belek, waar de Friezen hun trainingskamp hebben opgeslagen.

Vanwege een ingegroeide teennagel moest de Zweedse aanvaller gisteren aangepast trainen. De Friezen hebben nu, om de problemen te verhelpen, nieuwe schoenen naar Turkije laten invliegen.

Ingelsten werd in de winterstop overgenomen van Kalmar FF en was afgelopen seizoen met negentien goals topscorer van de Zweedse kampioen.

Man (48) ontmaagd na jackpot

Ee 48-jarige Brit heeft onlangs pas voor het eerst kennisgemaakt met de vleselijke geneugten des levens. Pas na het winnen van 8,5 miljoen pond in de lotto besloot Peter Collier zijn maagdelijkheid gedag te zeggen.

De enige vrouw die tot voor kort belangrijk was in zijn leven was zijn moeder. Samen met zijn broer Ian bleef hij tot moeders dood bij haar wonen. Omdat ze stapelgek op moeders waren, waren ze niet van plan haar in de steek te laten. Nu gaat Peter binnen zeer korte tijd in het huwelijksbootje stappen met Donna. Deze verpleegkundige heeft zijn moeder Grace tot aan haar dood verzorgd.

Moeder zorgde goed voor haar beide zoons. Elke werkdag maakte ze voor hen een lunchpakketje, en na de werkzaamheden wachtte zij hen op met een kopje thee. Hun enige pleziertje bestond uit de wekelijkse knipbeurt, waar moeder door haar zoons werd heengebracht. Af en toe lunchten ze bij de lokale grillroom, en als haar zoons op vakantie gingen, ging Grace gewoon mee.

Peter was zo geïsoleerd opgevoed, dat seks er gewoon bij inschoot. Op zijn 48ste was Peter namelijk nog steeds knaap, en zelfs nog nooit met een vrouw op stap geweest. Totdat hij door een paar omstandigheden totaal veranderde.  Vijf jaar geleden ging Graces toestand hard achteruit. Om de kosten voor de verzorging te kunnen betalen, besloten beide broers een lot te kopen.

 Op 14 februari 2004 bleek het raak. De jackpot was op hun lot gevallen. "Ik weet nog dat ik in de keuken van onze sociale huurwoning zat toen Ian de nummers bekeek, maar het drong niet tot me door." Al snel huurden ze Donna in om voor hun zieke moeder te zorgen.

"Ik vond Donna erg aardig", vertelt de verliefde Peter. "Ze liet mamma er goed uit zien en lekker ruiken, en dat vond ze heel belangrijk. Ik vond dat Donna er goed uit zag, maar ik maakte me er meer druk om dat moeder er goed uit zag voor het bezoek. Zij kwam nog steeds op de eerste plaats."

Op 6 april 2006 overleed Grace op 86-jarige leeftijd. Haar zoons en dochter waren er kapot van. Acht maanden na haar dood durfde Peter Donna, die toen nog was getrouwd met haar tweede man, mee uit te vragen. "Ik dacht: als ik haar niet vraag, zal ik het nooit weten. Ik nam haar mee naar de Chinees. Ik was bloednerveus, maar Donna is erg makkelijk in de omgang." Een maand later ontmoetten ze elkaar weer, dit maal op een hotelkamer. "Ik moest al mijn moed verzamelen, maar ik heb er van genoten. Na nog een paar afspraakjes wist ik dat Donna de ware was."

Een jaar geleden vroeg Peter Donna ten huwelijk. Gelukkig voor hem zei ze ja, waarna ze besloten op 14 juli van dit jaar te trouwen.

"Natuurlijk zijn er cynici die zeggen dat ik erin ben geluisd door een gold-digger", beaamt Peter. "Maar ik wist vanaf het begin dat het ware liefde was."

Boze tongen beweren dat Donna nu voor het geld met Peter trouwt, maar die legt ze het zwijgen op. "Ik begon gevoelens voor Peter te krijgen toen zijn moeder overleed. Ik hou van zijn gezelschap. Natuurlijk heeft hij veel geld en kunnen we in een mooi huis wonen. Maar je kunt geen vriendschap kopen."

"Het leven is kort en ik neem wat Peter me aanbiedt tot op zekere hoogte, maar ik ga hem heel gelukkig maken. Het interesseert me niet wat andere mensen denken, behalve mijn zussen, met wie ik gebrouilleerd ben. En dat maakt me erg verdrietig. Ik ben nog steeds dezelfde persoon als vroeger. Ik werk nog steeds als verpleegkundige voor zes pond per uur. Ik wil mijn financiële onafhankelijkheid behouden."

Peters broer Ian was voor de winst van de lotto al eens met een vrouw het bed ingedoken. Desondanks had hij weinig ervaring met vrouwen. Nu gaat het goed met Ian. Ook hij is nu namelijk verloofd.

'Wie is de Mol?' nu al grote kijkcijferhit

De eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Wie is de Mol?' is gisteravond goed bekeken. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders zagen de serie starten. Alleen het 8 uur-journaal trok meer kijkers. Vorig seizoen keken wekelijks gemiddeld 1,5 miljoen mensen naar Wie is de Mol?. Ook startte gisteren een nieuw seizoen van het Amerikaanse medium Char, dat goed was voor ruim 800.000 kijkers.

In Wie is de Mol? doen tien BN'ers allerlei opdrachten met elkaar waarbij ze geld kunnen verdienen, dit jaar in Noord-Ierland. Er is echter een persoon die dat zoveel mogelijk probeert te verhinderen: de Mol. De kandidaat die tijdens de wekelijkse test de minste vragen goed beantwoordt, gaat naar huis. Gisteravond was die twijfelachtige eer aan Vera Mann.

Anniek Pheifer, Dennis Storm, Froukje Jansen, Hans Schiffers, Jon van Eerd, Paula Udondek, Rick Engelkes, Sebastiaan Labrie en Viviënne van den Assem zetten hun zoektocht naar de Mol voort.

Niersteen blijkt baby

De 36-jarige Canadese Juanita Stead ging naar het ziekenhuis omdat ze last zou hebben van een niersteen, maar kwam met een baby thuis. Dit is niet de eerste vreemde bevalling voor de moeder. Haar eerste kind kwam namelijk twee maanden te vroeg ter wereld op een toilet.

"Dit is een grote niersteen hé", zegt de gelukkige Stead met haar gezonde zoon in de armen tegen de pers. "We zijn nog altijd in shock en kunnen het echt niet geloven. Ik had totaal geen zwangerschapsverschijnselen: ik was niet misselijk, kwam geen grammetje aan en mijn menstruatie ging gewoon door." Stead dacht zelf aan een niersteen vanwege ernstige rugpijn. Röntgenfoto's in het ziekenhuis lieten echter een volgroeide baby in haar buik zien waar ze op dat moment van aan het bevallen was.

Huizen in Den Haag ontruimd wegens koolmonoxide

In Den Haag heeft de brandweer vanmorgen enkele woningen aan de Gouverneurlaan ontruimd wegens gevaar voor koolmonoxidevergiftiging. De brandweer heeft dit laten weten.

In twee woningen aan zijn mensen onwel geworden, waarna zij de hulpdiensten waarschuwden. De brandweer heeft na de melding de andere portiekwoningen nagekeken. "Mogelijk is er in die zeven woningen iets aan de hand", liet een woordvoerster weten.

Het ambulancepersoneel heeft elf mensen nagekeken. Vijf van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. "We gaan nu uitzoeken wat er precies aan de hand is", aldus de woordvoerster.

Casillas beste doelman 2008

De internationale federatie voor voetbalgeschiedenis en statistiek (IFFHS) heeft Iker Casillas uitgeroepen tot beste doelman van 2008.

Deskundigen en journalisten uit 85 landen gaven de keeper van Real Madrid de meeste stemmen. Casillas won vorig jaar de Spaanse landstitel, de Spaanse Super Cup en het EK.

Gianluigi Buffon van Juventus eindigde als tweede en Edwin van der Sar, met Manchester United winnaar van de Champions League, pakte de derde plaats.

Rechter bekijkt blootfoto's in werkkamer

Een rechter van de rechtbank in Haarlem is gisteren door president Herman van der Meer op de vingers getikt. De rechter zou foto's van blote dames op zijn werkkamer hebben bekeken, heeft een voorlichter van de rechtbank vandaag bevestigd. Het zou niet om 'echte porno' gaan. De rechter heeft inmiddels toegegeven dat hij fout zat.

Toen een lezer van het Haarlems Dagblad een foto van de rechter achter zijn beeldscherm aan de krant gaf, kwam aan het rollen dat de man de blote foto's op zijn werkkamer bekeek. Omdat de krant dacht dat de rechter de foto's aan het bekijken was in verband met een zedenzaak, gaf deze de foto's aan de rechtbank. Zij hebben nader onderzoek verricht, waaruit bleek dat de rechter op de foto niet met zijn werk bezig was. Volgens de rechter klikte hij spam aan, waardoor hij bij de blootfoto's terecht kwam.

Tegen de rechter kan een interne procedure worden gestart, wat uit kan lopen op een schriftelijke berisping. Of de rechtbank hiertoe over gaat, is nog niet besloten.

De ramen van de werkkamers van de Haarlemse rechters zijn op de eerste verdieping niet afgeschermd, waardoor vanuit het hotel aan de overkant van de rechtbank in de werkkamers gekeken kan worden. Wie een telelens zou gebruiken vanaf de hotelkamer, zou zelfs strafdossiers mee kunnen lezen. Binnenkort wordt er speciale folie aan de binnenkant van de ramen aangebracht, waardoor gluren van buitenaf onmogelijk wordt gemaakt.

De foto waardoor het balletje ging rollen is hier te vinden.

Puzzle-shooter Tag: The Power of Paint gratis te downloaden

Het DigiPen Institue of Technology was eerder verantwoordelijk voor het grootbrengen van het team dat Portal ontwikkelde en nu is er weer een groep studenten die een alleraardigste puzzle-shooter in elkaar heeft gezet.
De game heet Tag: The Power Of Paint en laat je de oppervlaktes van verschillende objecten bewerken met een paintgun. Je krijgt keuze uit drie kleuren: rood, groen en blauw. Blauwe verf laat je tegen de muur oplopen, groene verf lanceert je en rood geeft je een hogere snelheid.

De game is gratis te downloaden via deze URL en is zo'n 60 MB groot. Check wel even of je PC helemaal pimping is, want de systeemeisen zijn fors.

Windows XP
Pixel Shader 2.0a Compatible Video Card
256 MB Video RAM
1 GB System RAM
1.5 GHz CPU
200 MB Hard Disk Space


Model Kim Feenstra maandag voor de rechter

Model Kim Feenstra, bekend van het tv-programma Holland's Next Top Model, moet maandag voor de rechtbank in Groningen verschijnen. Dat bevestigde vandaag een woordvoerder van de rechtbank. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Groningse van mishandeling van een 26-jarige vrouw.

Feenstra en de vrouw kregen in maart vorig jaar ruzie in een Groningse uitgaansgelegenheid. Het model zou daarbij de vrouw met een glas in het gezicht hebben geslagen. Feenstra heeft dit altijd ontkend en zegt dat ze het slachtoffer alleen met haar nagels heeft gekrabd.

Het model werd in juli 2007 al veroordeeld tot een werkstraf wegens diefstal van een pinpas. In augustus vorig jaar kwam haar vriend om het leven bij een ruzie in een woning in Groningen.

Holland's Next Top Criminal?  (foto: ANP)

Dalmatiër bevalt van 18 pups

Het zijn er dan wel geen 101, maar dalmatiërmoeder Button heeft toch een hele prestatie neergezet. Het teefje is bevallen van maar liefst achttien puppies.

Met haar bevalling heeft de 3-jarige dalmatiër haar vorige record gebroken. Amper een jaar geleden beviel ze nog van zestien kleintjes. Dalmatiërs krijgen normaal gesproken acht of negen puppies. Moeder Button kreeg er twee keer zo veel in één bevalling.

Een foto van Button en haar kleintjes is hier te bekijken.

Met dank aan Andiamo voor de submit.

Zware crash skeletonner Van Wees

De Nederlandse skeletonner Peter van Wees kan de komende twee wereldbekerwedstrijden door een crash niet in actie komen.

Gisteren ging Van Wees tijdens een trainingsrun op de bobsleebaan in St. Moritz zwaar onderuit. Hij liep bij de crash een hersenschudding op en moest vannacht veiligheidshalve in het ziekenhuis doorbrengen. In de loop van vandaag mag hij dat weer verlaten.

Overigens zou Van Wees de wereldbekerwedstrijd van vandaag in Königssee al laten lopen en in plaats daarvan drie extra trainingsdagen op de piste van St. Moritz afwerken. In St. Moritz is volgende week de laatste Europese wereldbekerwedstrijd, die tevens als Europees kampioenschap geldt. "Dat was een bewuste keuze, die nu verkeerd uitpakt. Ik heb een crash gemaakt met 120 kilometer per uur. Als ik de beelden terugzie, had het veel slechter kunnen aflopen."

Commercial vanuit gezichtspunt vagina

Heb je altijd al willen weten hoe de wereld eruit ziet vanuit een vagina? Dit is je kans want Lactacyd, de producent van intieme verzorgingsproducten voor vrouwen, heeft een commercial uitgebracht vanuit het perspectief van de vagina. Met het bijzondere filmpje probeert het merk vrouwen bewust te maken van de dagelijkse gebeurtenissen die invloed hebben op de vagina.

Zeven alledaagse dingen komen er in het filmpje voorbij. Diverse voorwerpen, waaronder het zadel van een spinning-fiets, een openbaar toilet, een string, een scheermesje en een tampon, komen op de kijker af. Ook de aanloop naar een vrijpartij is vastgelegd door de camera.

De 26-jarige Elisa Beenakker bedacht de commercial: "We doen onszelf heel wat aan met strakke broeken, strings, sporten, scheren, transpireren en seks. Met jeuk en irritatie tot mogelijk gevolg. Ik wilde vrouwen bewust maken van wat zich rondom de vagina afspeelt vanuit het perspectief van de vagina."

Om de verschillende scènes te kunnen schieten met een camerastandpunt vanuit het lichaam was nog een hele klus. Gespecialiseerde regisseurs en cameramensen gebruikten een lens waarmee normaal het leven in een vogelnestje gefilmd wordt.

 

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Volleyballers Omniworld staken

De volleyballers van Omniworld spelen dit weekend niet. De club zou vandaag op bezoek moeten bij Ortec Nesselande en morgen het thuisduel met Landstede Volleybal spelen,

Sinds oktober hebben de spelers echter geen salaris ontvangen en ze zijn het nu zat. Sponsor Reinders had de club failliet laten verklaren, maar dat werd door de rechtbank teruggedraaid. De sponsor is echter in hoger beroep gegaan en hierdoor wachten de spelers nog altijd op hun geld. Het hoger beroep is op 16 januari.

Deel Friesland zonder water

Door een storing in het waterleidingnet zitten bewoners in het zuidoosten van de provincie Friesland zonder water. Waterbedrijf Vitens is vanaf vanmorgen vroeg bezig de oorzaak van het lek te vinden, aldus een woordvoerder.

Het vermoeden bestaat dat het probleem zich in de omgeving van Lippenhuizen voordoet. Daar daalde de druk in de watertoren in de vroege ochtend sterk beneden het vereiste niveau.

Enkele tienduizenden woningen zitten zonder water. Getroffen zijn onder andere de dorpen Beetsterzwaag, Tjalleberd, Katlijk, Nieuwehorne, Terwispel en Gorredijk.

Of bevriezing van een waterleiding de boosdoener is, valt nog niet te zeggen.

'Mendez mag weg, Meeuwis gepolst'

Edison Mendez heeft zijn langste tijd bij PSV gehad. De middenvelder mag zelfs per direct vertrekken, meldt De Telegraaf. Als opvolger wordt opnieuw Marcel Meeuwis genoemd.

Mendez leeft al langere tijd in onmin met de technische leiding van PSV. Zijn positie werd er deze week niet beter op, daar de speler uit Ecuador te laat terug van zijn kerstvakantie.

Samen met Carlos Salcido werd hij naar het tweede elftal verbannen. Als opvolger is Marcel Meeuwis opnieuw een veel gehoorde naam. Volgens het dagblad is er bij PSV echter discussie of de speler van Roda JC wel een toegevoegde waarde voor de ploeg zou zijn.

Louis Laros, zaakwaarnemer van Meeuwis, bevestigt in ieder geval dat Jan Reker hem een belletje heeft gegeven om de interesse toonbaar te maken. "Maar wel alleen als Méndez of Culina is vertrokken", aldus de belangenbehartiger.

Jason Culina maakte donderdag bekend terug te keren naar zijn geboorteland Australië, waar hij de komende drie jaar voor Gold Coast United zal voetballen.

FOK!ster bestolen door domme dievegge

De 45-jarige dievegge die in de nacht van woensdag op donderdag een 30-jarige FOK!ster beroofde van haar tas, heeft zichzelf later die nacht per ongeluk verraden. De FOK!ster bezocht die avond een café aan de Hofstraat in Enschede, toen haar tas plotseling verdwenen was.

Nadat de vrouw ontdekte dat haar tas verdwenen was, is ze met enkele vrienden op zoek gegaan naar haar tas. Navraag bij de barman leerde dat er geen tas gevonden was. Na enige tijd zoeken vertelde de barman dat een vrouw uit het café de tas gevonden had.

Helaas voor de FOK!ster waren uit de tas twee gsm's, twee pinpassen en al haar geld verdwenen. De vrouw die de tas vond vertelde haar dat haar sleutels gestolen waren. Een vriend van de bestolen vrouw kwam op het idee om één van de gsm's te bellen om te zien of de dief nog in het café aanwezig was. Op het moment dat hij naar de gsm belde, ging in de jaszak van de dievegge een mobiele telefoon over: de gsm van de FOK!ster.

Na de vondst van de gsm in de jaszak van de dievegge, werden ook de oortjes van een iPod en handschoenen van de bestolen FOK!ster gevonden in het damestoilet. Ook de tweede gestolen gsm werd later aangetroffen bij de dievegge, waarop de barman van het café en een vriend van de bestolen vrouw de dievegge tegen hebben gehouden terwijl de FOK!ster de politie belde.

De dievegge is door de politie aangehouden en de FOK!ster heeft al haar spullen teruggekregen, behalve het gestolen geld en de pinpassen. Deze waren spoorloos verdwenen.

Lees hier het verhaal van FOK!ster Logician.

FOK! SchaatsQuiz - ronde 1

Het Nederlands kampioenschap sprint zit erop, dus tijd voor de eerste ronde van deze maand in de FOK! SchaatsQuiz. In samenwerking met Trendis hebben we een mooi prijzenpakket weten samen te stellen. Hier kan je zien welke prijzen je kan winnen en ook hoe de FOK! SchaatsQuiz werkt.

De vragen van Ronde 1

1. Op welke plaats eindigde Annette Gerritsen in 2008 bij het NK Sprint?
2. Welke oud-schaatser is dit:

3. Welke schaatsbaan zie je hieronder:

Mail de antwoorden, met vermelding van je username naar Fokschaatskwis@gmail.com. Doe dit voor vrijdag 9 januari 20:00 uur. Je mag slechts eenmaal per ronde de antwoorden insturen.

Pokeren en racen met EA sports in Home

Sommigen vragen zich regelmatig af: wat is Home nou precies? Home is een virtuele wereld waarin je met je vrienden kunt chatten en spelen, waarin je een eigen huis kan creëren en andere huizen kunt bezoeken. Veel van deze huizen zullen gemaakt zijn door bedrijven die in Home een mooie kans zien om te adverteren. Zo is het al mogelijk om te vliegen in de Red Bull Air Race. EA sports zal binnenkort ook met een eigen plekje in Home komen waarin je onder andere kunt pokeren, racen en trailers kunt bekijken. Of onderstaande trailer van deze nieuwe ruimte ook te aanschouwen is in deze ruimte is niet bekend. Gelukkig kunnen jullie hem hieronder bekijken.

Jensen niet terug op RTL

Robert Jensen keert niet meer terug op televisie bij RTL. De ronde presentator mag voortaan gasten als Herman, Kim Holland en Roef en Marian lekker bij hem thuis ontvangen.

Vorig jaar cancelde RTL de show van Jensen. Het programma was te duur, gasten als Snoop Dogg en Shakira waren een grote kostenpost. Verder keken er ook gewoon te weinig mensen. Ook Jack Spijkerman zal niet te zien zijn bij RTL. De linkse presentator kwam mee uit de inboedel van Talpa/Tien, maar krijgt definitief geen eigen programma.

Jensen wil wel een comeback maken. Hij maakte van de week bekend dat hij met Jan Paparazzi een project gaat opzetten. Of dat nu ook nog op landelijke tv is te zien is niet bekend.


Kawasaki vertrekt uit MotoGP

De Japanse motorenfabrikant Kawasaki heeft zijn raceteam teruggetrokken uit het wereldkampioenschap MotoGP. Eind december gingen al geruchten de ronde dat het team aankomend seizoen niet in de MotoGP te zien zou zijn.

De motorfabrikant is door de kredietcrisis in financiële problemen gekomen. "We hebben tijd nodig om daarvan te herstellen”, aldus bestuurder Katsuhiro Sato.

In 2003 keerde het Japanse team terug in de MotoGP met als doel om races te winnen. Echter verder dan drie tweede plaatsen is het nog niet gekomen. Met de komst van Marco Melandri hoopte het team de weg naar boven in te kunnen slaan, echter zover komt het niet.

Kamer moet vuurwerkverbod bespreken

Het verbod op consumentenvuurwerk zal ter sprake moeten komen in de Tweede Kamer. Via internet hebben meer dan 40.000 mensen steun gegeven aan het burgerinitiatief 'Meer plezier met minder vuurwerk'.

Twee lokale GroenLinks-politici namen het initiatief. Volgens hen leidt het afsteken van vuurwerk door particulieren jaarlijks tot te veel slachtoffers, luchtvervuiling en materiële schade. Zij willen daarom professionele vuurwerkshows door de gemeente.

Sinds mei 2006 bestaat het burgerinitiatief en sinds 1 januari mogen de vereiste handtekeningen ook via internet worden verzameld.

Met dank aan Stefkuh en BigDaan voor de submit.

Vurige trailer en kleurrijke screenshots van Street Fighter IV

Nog een maandje wachten en dan verschijnt er na lang wachten een nieuwe Street Fighter voor de consoles. Tijd dus voor nog een trailertje, dit keer niet met ingame beelden, maar eentje die vooral een goed beeld geeft van de sfeer die de game moet gaan zetten.

Street Fighter IV staat gepland een lancering op 20 februari voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Benieuwd naar wat je van de game kan verwachten? Lees dan onze preview
Na lang wachten kunnen consolegamers weer uitgebreid genieten van een volledig nieuw deel in de bekende fighter-serie. Ook in dit nieuwste deel zijn de gevechten weer old-skool 2D, al zijn de omgevingen wel in 3D en kent alles een HD-sausje. Je zult kunnen vechten met oude bekenden zoals Ryu, Ken, M. Bison en Chun-Li, maar ook met nieuwe karakters zoals Crimson Viper en El Fuerte. De game krijgt een hoop nieuwe moves en supercombo's om de gevechten nog interessanter te maken, al zal de game ook voor de nieuwe generatie zeker goed op te pakken zijn.

Terugblik EK allround 2007/2008

Vanmiddag begint het Europees Kampioenschap allround in Heerenveen. Om het geheugen wat op te frissen blikken we nog een keer terug op het EK allround van vorig seizoen.

Op 12 en 13 januari was het Europees kampioenschap allround in Kolomna. Marrit Leenstra eindigde verrassend als tweede tijdens de 500 meter. Jekaterina Lobysjeva was de snelste. De drie kilometer werd een prooi voor Martina Sábliková. Ireen Wüst eindigde op de tweede plek en ging na de eerste dag aan de leiding in het algemeen klassement. Bij de mannen won Sven Kramer zowel de 500 als de 5.000 meter. Op de 500 meter reed hij met 36,20 een persoonlijk record. Op de 5.000 meter reed hij een tijd van 6.11,78.

Op de tweede dag was er op de 1.500 meter bij de vrouwen een compleet Nederlands podium. De winst ging met 1.56,88 naar Ireen Wüst. Paulien van Deutekom en Marrit Leenstra werden tweede en derde. Ireen Wüst hield op de afsluitende 5 kilometer genoeg over om zich tot Europese kampioene te laten kronen. De slotafstand werd gewonnen door Martina Sáblikova in een nieuw baanrecord van 6.53,42. De Rus Jevgeny Lalenkov won de 1.500 meter. Lalenkov reed met 1.45,25 een nieuwe baanrecord. Sven Kramer eindigde als derde. Kramer won de afsluitende 10.000 meter en daarmee prolongeerde hij ook de Europese titel.

Raadslid Heerlen dood gevonden op Brunssummerheide

Het sinds woensdag vermiste Heerlense gemeenteraadslid Trudie Souren is gisterenmiddag dood op de Brunsummerheide gevonden. Een deel van het gebied is afgezet voor sporenonderzoek, heeft een woordvoerder van de politie laten weten.

Een ongeval is waarschijnlijk de oorzaak van de dood van het 55-jarige CDA-raadslid. Wat de precieze doodsoorzaak is moet door middel van onderzoek uitgewezen worden.

Souren zat sinds 1999 in de Heerlense raad. Zij verliet woensdag haar woning aan de Schaapskooiweg in Heerlen, waarna zij vermist werd. Het lichaam werd gistermiddag rond 12.30 uur door passanten gevonden. Volgens een woordvoerder is de heide waar Souren is gevonden slecht toegankelijk en heel glad.

Met dank aan AiRWoLf voor de submit.

ADO dreigt publiekslieveling Meric te verliezen

Een tegenslag voor ADO Den Haag: De club uit de residentie lijkt publiekslieveling Hursut Meric te verliezen. De rechtsbuiten is nagenoeg rond met het Turkse Gençlerbirligi.

Volgens het Algemeen Dagblad is de overgang van de 25-jarige aanvaller naar de club uit Ankara zo goed als rond. Dat mag een flinke domper worden genoemd voor ADO, want Meric ontwikkelde zich uitstekend in Den Haag en ontpopte zich met uitstekende invalbeurten tot een publiekslieveling.

ADO wilde de linkspoot graag behouden, maar Meric' droom is om in Turkije te voetballen. Trainer André Wetzel bevestigt dat Gençlerbirligi een bod heeft gedaan en dat 'de clubs heel ver zijn'. "ADO heeft er alles aan gedaan hem te behouden. Hursut kan namelijk een heel goede eredivisievoetballer worden. Maar tegelijkertijd besef ik ook dat dit een droom voor hem is en dat je hem zo'n droom niet mag ontnemen. De transfersom zal dus bescheiden zijn."

Combat en conversatie in screenshots Disgaea 3

Twee dagen geleden hadden we al het goede nieuws dat Disgaea 3: Absence of Justice niet lang meer op zich laat wachten. Om een wat beter beeld van de game te geven hebben we vandaag een flinke hoeveelheid screenshots van de game die inzicht geven in de gameplay en de combat.

Disgaea 3 verschijnt op 20 februari exclusief voor de PlayStation 3.
Disgaea 3 neemt je mee naar Nether Institute, Evil Academy, een school waar studenten goed presteren door slecht te zijn. Zaken als te laat komen en het niet maken van je huiswerk worden als positief gezien. Op deze school zit Mao, de zoon van de decaan, die na het lezen van een strip een radicaal besluit neemt, hij wordt een superheld. Om zijn rol waar te maken gaat hij op zoek naar de Overlord om deze te verslaan.

Wetzel zet Bosschaart terug naar tweede elftal

Pascal Bosschaart is door ADO Den Haag-trainer André Wetzel teruggezet naar het tweede elftal.

De voormalig Feyenoorder mag vertrekken bij de Hagenezen, maar volgens Wetzel heeft de maatregel niets te maken met een eventuele transfer. De keuzeheer sluit volgens RTV Rijnmond niet uit dat Bosschaart weer terugkeert in de eerste selectie.

In 2006 vertrok Bosschaart bij Feyenoord. Hij leek bij ADO op te leven, maar onder Wetzel komt hij niet veel aan spelen toe. Dit seizoen speelde Bosschaart slechts zeven wedstrijden, waarvan de meeste optredens invalbeurten waren.

Superman is nergens te zien in screens DC Universe Online

Batman, Superman, The Joker, Green Lantern, ze zullen allemaal te zien zijn in de MMO die binnenkort op de PS3 en PC zal verschijnen, DC Universe Online. In deze MMO speel je eens geen dwerg, bloedelf, trol of mens, maar een superheld. Je kan niet de rol van één van de DC-helden op je nemen, maar je krijgt een uitgebreid arsenaal aan gereedschappen waarmee je je held(in) kunt samenstellen. Tijdens je avonturen in het DC universum zul je wel vrijwel alle helden en schurken die het universum rijk is tegenkomen.


Bedreiger buschauffeur Delft aangehouden

De politie heeft een 40-jarige Zoetermeerder aangehouden die op 31 oktober een buschauffeur in Delft met een vuurwapen zou hebben bedreigd. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De man bejegende de 44-jarige chauffeur op agressieve toon en gaf aan dat hij naar Zoetermeer wilde reizen. Toen de chauffeur zei dat de opstap voor Zoetermeer elders was, haalde de verdachte een pistool te voorschijn dat hij op de buschauffeur richtte. Na enige tijd verliet hij de bus. De chauffeur was na het incident zo overstuur dat hij niet meer verder kon rijden.

De politie kwam de verdachte op het spoor nadat enkele geluidsfragmenten van de bedreiging op een regionaal opsporingsprogramma waren uitgezonden. De buschauffeur had de noodknop ingedrukt, waardoor de alarmcentrale de woordenwisseling tussen hem en de verdachte kon opnemen. Dit leverde enkele tips op, die naar de verdachte leidden. De man werd op 22 december door een arrestatieteam bij zijn woning aangehouden.

Spider-Man redt 'oppernerd' Obama

Barack Obama verschijnt als nerd-in-chief (oppernerd) op de voorpagina van het volgende stripboek over superheld Spider-Man. Het album ligt woensdag in de Verenigde Staten in de winkel, liet stripboekengigant Marvel Comics weten.

In de volgende editie van de wekelijkse strip proberen snoodaards de aankomende president te vervangen door een bedrieger, maar krijgen ze slaag van Spider-Man. Op de voorpagina is te zien hoe de superheld in het oor van Obama fluistert: "Als jij op mijn cover komt, verschijn ik dan op het dollarbiljet?"

Medewerkers van Obama maakten tijdens zijn campagne bekend dat hij de Spider-Man stripboeken spaarde. Marvel besloot daarop om de aankomende president uit te roepen tot nerd-in-chief, een verwijzing naar de term commander-in-chief (opperbevelhebber).

Obama is niet de eerste president die zijn opwachting maakt in de Spider-Man strips. Zo ging onder andere George W. Bush hem al voor.

Boek: David Gibbins - Apostel

Jack Howard is net bezig met een duik naar een wrak uit het begin van de jaartelling, als hij op de hoogte wordt gebracht van een nieuwe spectaculaire ontdekking. Een aardbeving bij de Vesuvius heeft een nog onbekende gang blootgelegd bij het stadje Herculaneum. Daar stuit het team op een belangrijke ontdekking: een verloren gewaande bibliotheek, vermoedelijk beheerd door Claudius of Plinius. Er zijn zelfs enkele nog intacte rollen aanwezig. Maar zoals zo vaak het geval is, leveren de antwoorden alleen maar nieuwe vragen op. Hun speurtocht blijft echter niet onopgemerkt, zelfs diep onder de grond voelen Jack en zijn team zich bedreigd. Wat en waar is het geheim van Claudius en waarom duikt het teken van de apostel Paulus ineens zo vaak op.

Schokkende gameplay beelden en trailer van Infamous

Infamous is een sandbox game die deze lente in de winkels moet liggen. De stad waarin je woont wordt door een ramp getroffen en jij komt erachter dat je een superkracht hebt gekregen. Je kunt namelijk de elektrische lading die door je lichaam loopt controleren en versterken. Deze kracht komt goed van pas in de van de buitenwereld afgesloten stad waarin bendes de boel regeren.

Hieronder kun je een nieuwe trailer zien van Infamous.

Er zijn ook nog twee nieuwe gameplay-video's opgedoken die je hieronder kunt aanschouwen.

DVD: 3FM Serious Request

De dagen voor kerst waren in Breda een gekkenhuis, en bijna heel FOK heeft meegeleefd met Coen, Giel en Paul. De drie dj’s die hun plek innamen in het Glazen Huis in de Brabantse stad. Met zekerheid kunnen we volgens mij zeggen dat het in Nederland nog nooit zo geleefd heeft als vorig jaar. Gisteren kwam de DVD van deze actie uit met daarop alle hoogte- en dieptepunten van Serious Request 2008.

'Ruimteschip ramt windmolen'

Groot-Brittannië is in de ban van een mysterieuze UFO-signalering. Een onbekend object zou een 20 meter lang schroefblad van een windmolen hebben afgeslagen in het noordoosten van Engeland. De eigenaren van de molen staan voor een raadsel.

De energiemaatschappij in Conisholme, de rechtmatige eigenaar van de windmolen, heeft geen idee wat er precies gebeurd is. Een van de bladen van de molen is afgebroken en is nergens terug te vinden. Ook is er geen melding binnengekomen van bijvoorbeeld een ongeluk.

Octopus ufo

Maar een UFO-expert heeft in de Britse boulevardkrant The Sun wel een verklaring voor de mysterieuze gebeurtenis. Volgens Russ Kellett van de Flying Saucer Review zijn er tientallen meldingen binnengekomen over 'vreemde stralen' en een laagvliegend object in de buurt van de windmolen. Er bestaat volgens Kellett dan ook geen twijfel over dat de molen is geraakt door een UFO.

Verschillende ooggetuigen spreken van 'een massieve lichtbal met uitsteeksels die recht naar de aarde vlogen'. Op internet is de signalering inmiddels omgedoopt tot 'de Octopus UFO'.


'Ruimteschip ramt windmolen'  (foto: DAG)

Culina keert terug naar zijn vaderland

Jason Culina vertrekt komende zomer bij PSV. De Australische voetballer gaat in zijn vaderland voetballen voor Gold Coast United. Culina tekende een contract voor drie jaar.

Afgelopen donderdag na afloop van de training van PSV maakte de 28-jarige Culina zijn vertrek bij de Eindhovense club bekend. PSV wilde zelf wel verder met de multifunctionele speler, maar hij vertrekt toch omdat zijn vrouw heimwee heeft.

Tien jaar geleden kwam Culina van Sydney Olympic over naar de Eredivisie. Na periodes bij Ajax en De Graafschap te hebben gevoetbald, brak hij definitief door bij FC Twente. Daarna maakte hij de overstap naar PSV, om vervolgens nu richting zijn geboorteland Australië terug te keren.

Booy wil per se een nieuwe keeper

Sparta Rotterdam hoopt een nieuwe doelman aan te trekken deze maand. Door de blessure van Harald Wapenaar is de spoeling dun onder de lat.

Sparta heeft zijn oog laten vallen op Ajacied Dennis Gentenaar. De ervaren Nijmegenaar mag vooralsnog niet vertrekken uit de Amsterdam

"We richten ons niet langer op één kandidaat. Die nieuwe keeper moet er komen en liever vandaag dan morgen," zegt trainer Foeke Booy in het Algemeen Dagblad.

Tot die tijd is Cor Varkevisser eerste keus. "Mijn contract loopt af en Sparta heeft een optie om nog een jaar met mij verder te gaan. Ik kan me nu weer in de kijker spelen. Volgende week wacht FC Groningen. Die dag wil ik gewoon onder de lat staan."

'Turkse interesse voor Kennedy'

Kennedy Bakircioglu verruilt de Eredivisie mogelijk voor de Turkse competitie.

Kennedy Bakircioglu staat in de belangstelling van Fenerbahçe en Galatasaray melden Zweedse media.

Ajax wil Bakircioglu het liefst verkopen, maar staat ook open voor een verhuur. De twee Turkse grootmachten willen Bakircioglu naar verluidt definitief overnemen.

Kennedy speelt sinds medio 2007 voor Ajax. Eerder was de aanvaller twee seizoenen actief voor FC Twente.

[Lakeside] Gulliver en Hoenselaar spelen finale

Trina Gulliver en Francis Hoenselaar gaan elkaar voor de vijfde maal treffen in de finale van het WK BDO Darts in Frimley Green. Hoenselaar wist nog nooit de finale te winnen van de als eerste geplaatse Engelse.

Hoenselaar, als tweede geplaatst, trof in de halve finales haar landgenote Rilana Erades. Hoenselaar kende niet veel tegenstand van haar opponente en won met 2-0 in sets.

De andere halve finale ging tussen Gulliver en de als vierde geplaatste Nederlandse Karin Krappen. Krappen kon niet stunten tegen de zevenvoudig winnares van Lakeside en verloor met 2-0 in sets.

Gulliver stond tot nu toe in elke finale van het Lakeside damestoernooi. Zeven keer wist ze het toernooi te winnen. Vorig jaar moest ze echter de toernooizege aan Anastasia Dobromyslova laten.

Skate 2 demo nu online

Op het prachtige Xbox Live Marketplace is nu de demo van Skate 2 te vinden. In de demo, die 1,5 GB weegt, zijn allemaal nieuwe challenges te vinden om jezelf mee bezig te houden tot de game op 23 januari in de winkels ligt.

Klik hier om de demo naar je Xbox te downloaden, de komende week is dit exclusief voor Xbox Live Gold abbonnees.


Skate 2 wordt 23 januari verwacht op zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3.

Nyko toont de magische Wiimote

Vorige maand verscheen er een review op FOK!games voor de Nyko Wing controller, een controller die in plaats van de Classic controller van de Wii gebruikt kon worden. Nyko ontwikkelt meer van dit soort accessoires en heeft ook een draadloze nunchuck in de schappen liggen.

Binnenkort komt Nyko zelfs met hun eigen variant op de Wiimote in dezelfde stijl als hun andere accessoires; de Wand. Bovendien komen ze met een pistool voor en Charge Station voor deze controllers. Hieronder alvast de promo's.


Twente en Ajax gaan om de tafel

Ondanks een eerdere verklaring van FC Twente-preses Joop Munsterman dat Robbie Wielaert bij Twente blijft, gaat de club toch om de tafel met Ajax. Het gesprek zal morgen plaatsvinden.

Bij Ajax ligt er voor Wielaert een contract klaar dat hem 2,5 jaar aan Ajax zal verbinden. Zelf heeft de verdediger wel oren naar een transfer. Bij FC Twente was Wielaert vandaag geen aanvoerder in de oefenwedstrijd tegen SD Ciudad de Santiago, N'Kufo nam de band voor hem over. Wielaert startte wel in de basis, maar aangezien hij vanwege een lichte spierblessure eigenlijk niet in actie zou komen, werd besloten de aanvoerdersband aan iemand anders te geven.

[Dakar] Uitslag etappe 6

Door de overvloedige regen van de afgelopen dagen was de klassementsproef in de zesde etappe in de Dakar Rally van San Rafael naar Mendoza ingekort tot 178 kilometer. Desondanks is er in deze etappe veel gebeurd in de top van de klassementen.

Ceryl Despres is er in deze editie van de Dakar Rally eindelijk in geslaagd een etappe te winnen. De Fransman bleef klassementsleider Marc Coma twee minuten voor op de proef. Beste Nederlanders waren Frans Verhoeven en Henk Knuiman op een achtste en een negende plaats. In het klassement heeft Coma nu veertig minuten op de Amerikaan Jonah Street en zeven minuten meer op David Fretigne. Verhoeven staat in het klassement achtste, terwijl Knuiman tiende staat.

Bij de quads was er een overwinning voor Josef Machacek. De Tsjech bleef Joan Manuel Gonzalez ruim tien minuten voor. De Nederlander Alex Brusselers crashte in de vijfde etappe en liep gebroken ribben op, zodat hij niet meer van start kon gaan. Martijn van Gastel is nu nog de enige quadrijder voor Nederland, maar hij gaat niet voor het klassement. Gonzalez gaat aan de leiding van dat klassement, op een half uur gevolgd door Machacek. Derde op ruim een uur achterstand staat Christophe Declerck.

Nasser Al Attiyah heeft bij de auto's ook de zesde etappe op zijn naam geschreven. De BMW-coureur bleef Giniel de Villiers en Mark Miller ruim vijf minuten voor. Tonnie van Deijne was op plaats dertien de hoogstgeklasseerde Nederlander. Tim en Tom Coronel waren gisteren nog uitgevallen, maar mochten toch meedoen en finishten als zeventiende. Luc Alphand mocht dit niet meer meemaken. De Fransman zag zijn co-piloot naar het ziekenhuis gebracht worden na vastgezeten te hebben in de modder en moest opgeven.

Na de etappe werd bekend dat Al Attiyah onderweg enkele waypoints had gemist. De rijder uit Qatar had last van een verhitte motor en besloot een alternatieve route te kiezen. De organisatie was onverbiddelijk en sloot de BMW-rijder uit van verdere deelname aan de rally. Hierdoor is De Villiers nu uitgeroepen tot winnaar van de zesde etappe.

In het klassement gaat De Villiers nu aan de leiding. De Zuid-Afrikaan heeft een voorsprong van meer dan zeven minuten op zijn teamgenoot Carlos Sainz. Miller bezet plaats drie. Beste Nederlander is Rene Kuipers op een tiende plaats, nog voor Van Deijne die dertiende staat.

Vladimir Chagin won vandaag de strijd bij de vrachtwagens. De Rus bleef in zijn Kamaz zijn teamgenoot Firdaus Kabirov twintig seconden voor. Derde op ruim 25 minuten werd Gerard de Rooy. Martin van den Brink eindigde als vierde, nog voor Wuf van Ginkel die zesde werd. In het klassement staat Kabirov nu eerste met meer dan negen minuten voorsprong op Chagin. De Rooy staat derde op 25 minuten. Ook Van Ginkel staat met de achtste plaats nog in de top 10. Voor Hans Stacey is het Dakardrama voorbij. De met vele problemen kampende Nederlander strandde door een kapotte lager in de aandrijfas. Ook zijn teamgenoot Geert Verhoeven moest de strijd staken.


Uitslag Etappe 6:

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 001DespresKTM02:03:20
2 002 ComaKTM 02:05:29 + 00:02:09
3 009ViladomsKTM 02:08:35 + 00:05:15
4 020LopezKTM 02:13:01 + 00:09:41
5 012 FretigneYamaha02:13:50 + 00:10:30

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 250 MachachekYamaha02:49:47
2 254GonzalezYamaha02:59:51 + 00:10:04
3 255DeltrieuPolaris03:05:01 + 00:15:14
4 273PatronelliCAN - AM 03:05:23 + 00:15:36
5 270HendersonSuzuki03:15:04 + 00:25:17

Auto's

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen02:12:33
2308Miller/PitchfordVolkswagen02:12:53 + 00:00:20
3301Sainz/PerinVolkswagen02:16:03 + 00:03:30
4300Peterhansel/CottretMitsubishi02:20:40 + 00:08:07
5304Roma/Cruz SenraMitsubishi02:21:46 + 00:09:13

Vrachtwagens

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz02:31:58
2506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz02:32:18 + 00:00:20
3505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF02:57:51 + 00:25:53
4527Van den Brink/Stijkel/LagerweijGINAF03:27:35 + 00:55:37
5510Vila Roca/Torrellardona/BusomsMercedes04:00:38 + 01:28:40


Klassement na etappe 6*:

Motoren

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 002 ComaKTM 23:43:41
2 026 StreetKTM 24:24:10 + 00:40:29
3 012 FretigneYamaha24:31:11 + 00:47:30
4 009ViladomsKTM 24:53:29 + 01:09:48
5 004UllevaseterKTM 24:56:54 + 01:13:13

Quads

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 254GonzalezYamaha31:38:47
2 250 MachachekYamaha32:10:56 + 00:32:09
3 258 DeclerckYamaha32:59:12 + 01:20:25
4 262SonikYamaha34:58:29 + 03:19:42
5 273PatronelliCAN - AM 35:07:56 + 03:29:09

Auto's

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen20:59:34
2 301Sainz/PerinVolkswagen21:07:13 + 00:07:39
3 308Miller/PitchfordVolkswagen21:17:25 + 00:17:51
4 304Roma/Cruz SenraMitsubishi21:30:52 + 00:31:18
5 300Peterhansel/CottretMitsubishi21:34:01 + 00:34:27

Vrachtwagens

Plaats#RijderMerkTijdVerschil
1 506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz24:45:36
2 501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz24:55:08 + 00:09:32
3 505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF25:10:56 + 00:25:20
4 508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz28:06:49 + 03:21:13
5 507Echter/Ruf/KleinMAN28:47:54 + 04:02:18

*Naar aanleiding van het deels neutraliseren van de vijfde etappe kan de organisatie besluiten het klassement aan te passen. Op dit moment is nog niet duidelijk welke gevolgen dat voor de coureurs zal hebben.


Etappe 7 Mendoza - Valparaiso

De zevende etappe in de Dakar Rally brengt de coureurs van Mendoza naar Valparaiso over 816 kilometer, waarvan 419 kilometer speciale proef is. Het eerste kwart van de etappe rijden de coureurs in de woestijn. Daarna komen de rijders vooral modder en stenen tegen.

Eerste 'Google-telefoon' binnenkort in Nederland

De exacte lanceerdatum staat nog niet vast, maar de eerste ‘Google-telefoon’ komt binnenkort naar Nederland. Gisteren presenteerde telecombedrijf T-Mobile de ‘T-Mobile G1′ aan de Nederlandse pers. Het toestel maakt gebruik van Androïd, het besturingssysteem van Google.

De G1 heeft een aantal overeenkomsten met de populaire iPhone, de smartphone van Apple, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Beide apparaten hebben een aanraakscherm, maar de G1 heeft daarnaast ook een toetsenbord, zoals de Blackberry van Research in Motion ook heeft. Een vaak gehoorde klacht over de G1 is de korte batterijduur. Bovendien is de iPhone 3G van Apple wat slanker en ziet er wat gelikter uit.

Voordeel van de G1 is dat het gebruikmaakt van een open source-besturingssysteem, namelijk Android van Google. Dit houdt in dat de broncode is vrijgegeven voor ontwikkelaars. Nieuwe versies van het besturingssysteem zijn gratis toegankelijk voor gebruikers.

Voor ontwikkelaars van applicaties kan de openheid van Google ook een voordeel hebben. Dat vertelt Alexander Muse, ontwikkelaar van de in de Verenigde Staten populaire applicatie ShopSavvy. Met deze toepassing kunnen gebruikers, met behulp van de camera op hun mobiel, streepjescodes in de winkel scannen. Vervolgens kunnen ze zien of het product ergens op internet goedkoper wordt aangeboden.

Muse bood de applicatie in eerste instantie aan Apple aan, maar deze keurde hem om onduidelijke redenen af. In de Verenigde Staten is het inmiddels de op één na populairste applicatie op de G1, na een applicatie van het weer. In Nederland is ‘ShopSavvy’ vanaf 15 januari verkrijgbaar.

Inmiddels heeft Apple toch interesse in de applicatie getoond en wordt hij begin dit jaar ook voor de iPhone gelanceerd. "Maar de camera van de iPhone is er iets minder geschikt voor", zegt Muse. Hij zegt dat het voor ontwikkelaars wel "een uitdaging" is om applicaties voor Android van Google te ontwikkelen, omdat ze op allerlei soorten telefoons moeten kunnen worden afgespeeld.

Een gevaar hierbij, in combinatie met de openheid van Google voor allerlei makers van applicaties, is dat deze locatie-data door applicatie-ontwikkelaars misschien ongemerkt voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt dan waar de consument weet van heeft. Dat vertelt Raimo van der Klein van het bedrijf SPRXmobile, dat bedrijven helpt met het ontwikkelen van mobiele diensten. "Deze data kunnen privacy-gevoelig zijn, maar daar is nog geen bescherming voor."

De consument moet wel eerst toestemming verlenen voor het gebruik van gegevens vanuit de mobiele telefoon aan de leverancier van de applicatie. "Maar dat doe je al snel automatisch." Van der Klein denkt dat de beste oplossing van dit probleem ligt bij regelgeving. "Net zoals je nu een e-mailcode en een sms-code hebt waarbij bedrijven niet zomaar mensen een e-mail of sms mogen sturen, kan je ook een applicatie-code maken."


Eerste 'Google-telefoon' binnenkort in Nederland  (foto: DAG)

Ronaldo ongedeerd na zware crash

Manchester United-ster Cristiano Ronaldo is met de schrik vrijgekomen na een zwaar auto-ongeluk. De Portugese voetballer verloor de macht over het stuur van zijn Ferrari toen hij in een tunnel bij het vliegveld van Manchester reed.  De sportwagen van de aanvaller klapte vol in de muur en kwam, terwijl de brokstukken in het rond slingerden, weer tot stilstand.

Volgens een ooggetuige in The Sun kon Ronaldo zelf uit de zwaar gehavende bolide stappen. ‘Ronaldo stond totaal verlaten en verbijsterd naast zijn auto. Mijn dochter zei, ooh dat is Cristiano Ronaldo. Het is echt wonderbaarlijk dat hij er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.’

United-doelman Edwin van der Sar reed achter Ronaldo op het moment van het ongeluk. De oud-Oranje goalie kon in zijn Bentley echter keurig om het ongeluk heen sturen.

Ronaldo heeft een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij niks had gedronken. De aanvaller doet gewoon mee aan de eerstvolgende training van zijn ploeg, Manchester United.


Ronaldo ongedeerd na zware crash  (foto: DAG)
Met dank aan lindabalieu, Jillss en paddypower voor de submit.

Witte Huis $ 308 miljoen waard

De nieuwe woning van aanstaande president Barack Obama, het Witte Huis in Washington, is getaxeerd op meer dan 308 miljoen dollar (ongeveer 227 miljoen euro). Hiermee is het ook meteen het duurste huis in de Verenigde Staten.

De waarde is gebaseerd op onder andere 35 badkamers, zestien slaapkamers en drie keukens. Verder heeft het Huis een bowlinghal, tennisbaan, filmzaal en zwembad. Ook de tuin van ruim 7 hectare is meeberekend. De taxateur telde 412 deuren, 134 kamers en 147 ramen.

Als het Witte Huis vorig jaar getaxeerd was, zou deze 23 miljoen dollar meer waard geweest zijn, wat alles te maken heeft met de kredietcrisis. Obama's huidige huis was onlangs al getaxeerd op 1,4 miljoen dollar.
Laatste reviews en specials
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
©FOK.nl e.a.